Bomboane de Crăciun (Video)

 

Bomboane de Crăciun

Nu ştiu voi cum sunteţi, dar când vine vorba de dulciuri, familia noastră, parcă ar capăta aripi. Aripi la propriu, adică zboară cu viteza luminii către platoul cu bunătăţi.

Aşa se întâmplă de fiecare dată când mai inventăm câte ceva în materie de combinaţii de ingrediente. Avem poftă de experimentat, la fel de multă ca de mâncat, iar dacă tot experimentăm de ceva vreme, am trecut la pasul următor, adică filmări de la noi din bucătărie, din bucătăriile familiei noastre şi de pe unde mai călătorim.

Aşa că, te invităm să te bucuri împreună cu noi, de găteală, de experimentat şi de gustat, tot felul de bunătăţi, de data asta video.

Pentru început: Bomboane de Crăciun.  

Să nu cumva să te gândeşti la bomboanele acelea pe care le agăţai în pom în chip de ornament. Nu despre acele bomboane este vorba, ci despre Bomboane fără înveliş strălucitor din staniol ori din cine ştie ce material care îţi ia ochii.

Bomboanele noastre sunt adevărate Staruri de Cinema, aşa îmbrăcate doar cu o pojghiţă subţire de ingrediente magice, care le face frumoase şi le dă un gust de vis.

Ingrediente:

  • 1 cană de dulceaţă din fructe de șoc;
  • 5 linguri de făină din şprotul rezultat în urma stoarcerii uleiului, din seminţele decorticate de Floarea Soarelui;
  • 2 linguri de seminţe de in, măcinate;
  • 1/2 de linguriţă de pulbere de scorţişoară şi coajă de portocală;
  • 4 linguri de miez de nucă măcinată;

Pentru ornare:
    • 1 cană cu miez de nucă, mărunţită;
    • 1/2 cană de fulgi de cocos.

Ingrediente

Mod de preparare:

  • Aşează într-un castron încăpător, dulceaţa, făina de seminţe, seminţele măcinate, pulberile condiment şi miezul de nucă măcinat;
  • Amestecă totul până obţii o pastă consistenă, omogenă. Dacă pasta rezultată este prea groasă, adaugă dulceaţă sau puţină apă;
  • Modelează cu palmele umezite, sfere de doi-trei centimetri în diametru;
  • Pregăteşte câte un bol, cu fiecare din cele două ingrediente pentru ornare;
  • Rostogoleşte o parte din sferele modelate, prin miezul de nucă, mărunţit, iar cealaltă parte rostogoleşte-o prin fulgii de cocos;
  • Aşează bomboanele pe un platou.


Partea uşoară a trecut. Abia acum urmează partea dificilă. Partea de care spuneam la început, partea cu zborul. Zborul către platoul cu bunătăţi. Pentru că e nevoie de antrenament, altfel nu apuci decăt fărimiturile. Concurenţa e mare...

YouTube Video:

Bomboane de Crăciun

Arya

Comentarii

Cele mai citite articole: