REȚETE CU CARNE | Ruladă din Pulpă de Porc la Cuptor | DE SĂRBĂTOARE | BLIDUL

 

REȚETE CU CARNE  |  Ruladă din Pulpă de Porc la Cuptor |   DE SĂRBĂTOARE  |  BLIDUL

Mini Rulade...!
... Mi-am achiziționat niște cleme de fixare a rulourilor, o adevărată Minune ...!

Ingrediente pentru blat:

  •   1 disc congelat de condimente cu ulei de măsline (rețeta: TREI FRUNZE ÎN TREI DISCURI);
  • · 4 felii de pulpă de porc;

Ingrediente pentru umplutură:

  •   4 felii de dovleac murat – vezi rețeta: MURĂTURI PENTRU IARNĂ;
  • · 1 ceapă murată - vezi rețeta: CEAPA MURATĂ;
  • · 1 ardei iute murat;
  • · 2 ardei murați, umpluți cu varză - vezi rețeta: GRAȘI ȘI MURAȚI;
  • · 1 morcov murat;
  • · 1 felie de ghimbir murat;
  • · 1 felie de păstârnac murat;

Ingrediente pentru orez:

  •   1 cupă de orez;
  • · 3 cupe de apă rece;
  • · 1 linguriță de Cimbru, plantă uscată;
  • · 1 linguriță de Turmeric, pulbere;
  • · ½ linguriță de sare grunjoasă;

Ingrediente pentru decorare:

Accesorii:

  •   1 formă/tavă pentru copt din ceramică;
  • · Platouri diverse;
  • · Furculițe, lingurițe și spatule;
  • · 1 Dispozitiv pentru decorare - Inel din inox cu piston;
  • · 4 Cleme pentru fixarea rulourilor;

Mod de preparare:

·   Așez într-o cratiță mică, discul de condimente, congelat, apoi îl las pe plita încinsă, până se lichefiază uleiul de măsline (vezi video);

·      Îndepărtez coaja feliilor de dovleac murat, apoi tai dovleacul în fâșii;

·      Tai ceapa murată, morcovul, ghimbirul și păstărnacul în felii subțiri;

·      Tai ardeiul iute în patru, pe lungime;

·      Tai transversal, ardeii umpluți, în felii groase de 1-2 centimetri (vezi video);

·      Ung feliile de carne, cu uleiul de măsline condimentat (dezghețat), apoi așez feliile de murături, transversal pe fâșia de carne, pe care o rulez strâns, apoi le fixez cu câte o clemă (vezi video);

·       Procedez la fel cu toate feliile de carne;

·    Așez rulourile în tava din ceramică, le ung cu uleiul aromatizat, adaug feliile de ardei umpluți, murați, ceapa și ardeii iuți (vezi video);

·       Las Rulourile la copt, în cuptorul încins la 180oC, patruzeci de minute;

·  Într-o oală încăpătoare, așez orezul spălat de impurități, apoi adaug apa, sarea, Cimbrul și Turmericul și îl fierb la foc mediu, până bobul este moale, iar apa a fost absorbită de orez, în întregime;

·    După ce s-a fiert, așez orezul, pe farfurie, în inelul pentru decorare, îl presez cu pistonul, apoi îndepărtez inelul. Astfel am obținut un cilindru perfect din orez (vezi video);

·       După coacere, îndepărtez inelele de fixare de pe fiecare rulou;

·       Așez felia de ardei umplut, peste orez, ruloul alături și completez cu ceapa murată și coaptă;

·        Decorez ruloul cu PASTA DE ARDEI IUȚI, MURAȚI;

 

Mini Rulade...!
... Sunt DELICIOASE!... iar clemele pentru fixarea lor au funcționat impecabil!...
Foarte bună invenție...! Mulțumim Creatorului ei!

 YouTube Video:

REȚETE CU CARNE  |  Ruladă din Pulpă de Porc la Cuptor |   DE SĂRBĂTOARE  |  BLIDUL

Urmărește-ne îndeaproape articolele BLIDUL și rețetele video BLIDUL
Te invit să vizitezi noul nostru canal de YouTube, BLIDUL

Arya

Comentarii

Cele mai citite articole: