REȚETE CU CARNE | Ruladă din Pulpă de Porc la Cuptor | DE SĂRBĂTOARE | BLIDUL
![]() |
REȚETE CU CARNE | Ruladă din Pulpă de Porc la Cuptor | DE SĂRBĂTOARE | BLIDUL |
Mini Rulade...!
... Mi-am achiziționat niște cleme de fixare a rulourilor, o adevărată
Minune ...!
Ingrediente pentru blat:
- 1 disc congelat de condimente cu ulei de măsline (rețeta: TREI FRUNZE ÎN TREI DISCURI);
- · 4 felii de pulpă de porc;
Ingrediente pentru umplutură:
- 4 felii de dovleac murat – vezi rețeta: MURĂTURI PENTRU IARNĂ;
- · 1 ceapă murată - vezi rețeta: CEAPA MURATĂ;
- · 1 ardei iute murat;
- · 2 ardei murați, umpluți cu varză - vezi rețeta: GRAȘI ȘI MURAȚI;
- · 1 morcov murat;
- · 1 felie de ghimbir murat;
- · 1 felie de păstârnac murat;
Ingrediente pentru orez:
- 1 cupă de orez;
- · 3 cupe de apă rece;
- · 1 linguriță de Cimbru, plantă uscată;
- · 1 linguriță de Turmeric, pulbere;
- · ½ linguriță de sare grunjoasă;
Ingrediente pentru decorare:
Accesorii:
- 1 formă/tavă pentru copt din ceramică;
- · Platouri diverse;
- · Furculițe, lingurițe și spatule;
- · 1 Dispozitiv pentru decorare - Inel din inox cu piston;
- · 4 Cleme pentru fixarea rulourilor;
Mod de preparare:
· Așez într-o cratiță mică, discul de condimente, congelat, apoi îl
las pe plita încinsă, până se lichefiază uleiul de măsline (vezi video);
· Îndepărtez coaja feliilor de dovleac murat, apoi tai dovleacul în
fâșii;
· Tai ceapa murată, morcovul, ghimbirul și păstărnacul în felii
subțiri;
· Tai ardeiul iute în patru, pe lungime;
· Tai transversal, ardeii umpluți, în felii groase de 1-2 centimetri
· Ung feliile de carne, cu uleiul de măsline condimentat
(dezghețat), apoi așez feliile de murături, transversal pe fâșia de carne, pe
care o rulez strâns, apoi le fixez cu câte o clemă
· Procedez la fel cu toate feliile de carne;
· Așez rulourile în tava din ceramică, le ung cu uleiul aromatizat,
adaug feliile de ardei umpluți, murați, ceapa și ardeii iuți
· Las Rulourile la copt, în cuptorul încins la 180oC, patruzeci
de minute;
· Într-o oală încăpătoare, așez orezul spălat de impurități, apoi
adaug apa, sarea, Cimbrul și Turmericul și îl fierb la foc mediu, până bobul
este moale, iar apa a fost absorbită de orez, în întregime;
· După ce s-a fiert, așez orezul, pe farfurie, în inelul pentru
decorare, îl presez cu pistonul, apoi îndepărtez inelul. Astfel am obținut un
cilindru perfect din orez
· După coacere, îndepărtez inelele de fixare de pe fiecare rulou;
· Așez felia de ardei umplut, peste orez, ruloul alături și
completez cu ceapa murată și coaptă;
· Decorez ruloul cu PASTA DE ARDEI IUȚI, MURAȚI;
Mini Rulade...!
... Sunt DELICIOASE!... iar clemele pentru fixarea lor au funcționat
impecabil!...
Foarte bună invenție...! Mulțumim Creatorului ei!
![]() |
REȚETE CU CARNE | Ruladă din Pulpă de Porc la Cuptor | DE SĂRBĂTOARE | BLIDUL |
Urmărește-ne îndeaproape articolele BLIDUL și rețetele video
BLIDUL
Te invit să
vizitezi noul nostru canal de YouTube, BLIDUL.
Arya
Comentarii
Trimiteți un comentariu