Bomboane din fructe de soc

  

 Deseori aud expresia “Aș mânca ceva dulce!” sau “Aș mânca ceva bun!”. Poate că e momentul să facem acest lucru fără să ne încărcăm organismul cu deserturi greu digerabile sau preparate prea dulci care “se lipesc” de intestine.
   Iată una din variantele mele preferate. Se realizează repede, aproximativ 10 minute și au un conținut mare de nutrienți, cu atât mai mult cu cât îți curăță cu gentilețe întreg tractul digestiv.

Ingrediente:
1 ceașcă de semințe de in (măcinate),
1 ceașcă de semințe de susan (măcinate),
½ ceașcă de semințe de mac (măcinate),
½ ceașcă de semințe de floarea soarelui (măcinate),
1 linguriță coaja rasă de lămâie sau portocală,
1 linguriță de pulbere de scorțișoară,
3 lingurițe de pulbere de roșcove,
3 linguri de dulceață de soc preparată în casă (vezi rețeta "Dulceață de soc"),
un praf de sare.

Mod de preparare:
  • macină cu ajutorul mașinii de măcinat cafea, toate semințele;
  •  păstrează într-un bol mai mic, trei linguri de faină, din semințele tale preferate pentru ultima operațiune, aceea de învelire” a bomboanelor
  •  amestecă toate ingredientele uscate, într-un bol mai mare pentru a-ți fi ușor;
  •  adaugă dulceața de soc (dulceața de soc este destul de legată”)
  • amestecă totul cu ajutorul unei furculițe până când compozitia devine sfărâmicioasă, apoi frământă cu mâna pămă când obții o cocă care nu se mai lipește de mâini. Dacă mai e nevoie poți adauga pulbere de roșcove sau faină din semințele tale preferate;
  • împarte compoziția astfel obținută în patru părți egale pentru ați fi mai ușor să o prelucrezi;
  • din fiecare sfert de cocă vei realiza câte o bachetă de aproximativ trei centimetri grosime;
  •  rupe din baghetă o cantitate mica de cocă, rostogolești-o în podul palmelor până devine sferică;
  •  amestecă toate bilele de cocă în bolul mai mic, cel cu faina de semințe pentru  învelirea” bomboanelor (poți folosi de asemenea pulbere de roșcove ca atare sau în amestec cu faină de semințe, sau fulgi de cocos);
  • procedează la fel cu toate celelalte baghete de cocă;
  • așează bomboanele pe un platou, bombonieră sau învelește-le în celofan dacă vrei să le iei cu tine la sală, la birou, în parc sau chiar să le dăruiești.
      Arya

Comentarii

Cele mai citite articole: