Budincă de roșcove cu ghimbir
Tot testând
ingrediente, gusturi, combinații de alimente am descoperit ceva uimitor. În
afară de faptul că am învățat ce poate să facă fiecare ingredient în parte, ce
consistență dă compozițiilor în care sunt folosite, am descoperit noi gusturi,
parfumuri și texturi.
Atunci când
experimentez adaug ingredientele în funcție de rezultatul pe care doresc să îl
obțin.
Ingrediente:
- 4 linguri de faină de orez instant;
- 1/2 cana cu apa fierbinte;
- 2 linguri de tărâțe de Psyllium;
- 1 lingură de fulgi de cocos;
- 1 linguriță de ghimbir ras
- 1 linguriță de coajă de lămâie tăiată cubulețe mici
- 1 lingură de pulbere de roșcove sau cacao
- 2 linguri de zahăr brut din trestie de zahăr cu conținut mare de melasă
- un praf de sare
Mod de
preparare:
- Pune într-un bol cele patru linguri de faină de orez instant peste care toarnă apa fierbinte. Amestecă energic în așa fel încăt să nu se formeze cocoloașe. Compoziția astfel obținută trebuie să aibă consistența unei budinci reci. Dacă este nevoie mai adaugă apa pentru a dilua budinca până obții vâscozitatea dorită;
- Într-un bol separat amestecă toate celelalte ingrediente. Întâi cele uscate apoi adaugă lamâia și ghimbirul;
- Amestecă cele doua compoziții în vasul în care ai preparat budinca de orez.
- Așează compoziția rezultată în recipientele în care vrei să servești budinca;
- Ornează cu fulgi de cocos și orice îți trece prin minte și crezi că va îmbunătății imaginea unui desert delicios.
Budinca se
prepară în zece minute și obții doua porții generoase de budincă delicioasă.
Arya
Arya
Comentarii
Trimiteți un comentariu