Salată Fide
Poți și tu să obții rezultate remarcabile. Ai nevoie doar de câteva trucuri care să te ajute să ieși din rutina gătitului zilnic.
În primul rând ”ce este mic este frumos” după cum spunea un prieten al meu.
Aplică această vorbă de duh și pune-o în practică: așează salata ta în
cantitate mică, pe verticală, adică sub formă de movilă în așa fel încât să nu
acoperi toată suprafața farfuriei tale. Dacă te simți mai în siguranță,
folosește mâinile pentru așezarea compoziției tale pe farfurie. Nu te sfii, nu
este un sacrilegiu, în fond deseori mănânci cu mâna și asta
nu îți crează nici
un disconfort.
Pentru a pune în evidență mâncarea, eu folosesc de cele mai multe ori farfurii albe, imaculate. Nicidecum cu desene sau imprimeuri
colorate. Prefer să mă bucur de cromatica alimentelor pe care le voi savura din
farfuria mea și acest lucru se întâmplă pe deplin atunci când obișnuiești să
mămânci crudități. În afară de nutrienții pe care îi ingerezi te vei bucura de
o adevărată operă de artă, o pictură fabuloasă în culorile alese de Mama
Natură. E un bun motiv să mănânci cât mai mult alimente crude.
Iată cât de simplu e să faci o operă de artă din farfuria
ta:
Ingrediente:
1 morcov de mărime medie;
½ țelină de mărime medie;
½ sfeclă roșie;
1 ceapă verde;
1 felie de ghimbir de aproximativ 1cm
un praf de sare;
un praf de piper negru;
busuioc pulbere sau frunze verzi;
2 linguri de ulei presat la rece (de măsline, floarea soarelui sau oricare ar fi preferatul tău)
zeama de la ½ de lămâie.
½ țelină de mărime medie;
½ sfeclă roșie;
1 ceapă verde;
1 felie de ghimbir de aproximativ 1cm
un praf de sare;
un praf de piper negru;
busuioc pulbere sau frunze verzi;
2 linguri de ulei presat la rece (de măsline, floarea soarelui sau oricare ar fi preferatul tău)
zeama de la ½ de lămâie.
Mod de preparare:
- Spală bine rădăcinoasele și ceapa verde de eventualele urme de pământ, taie capetele respectiv rădăcinile cepei, curăță ce este uscat sau degradat;
- Folosește un curățător de legume din cele cu zimți pentru a obține fire subțiri, egale și lungi cât toată lungimea rădăcinoaselor sau taie morcovul, țelina și sfecla roșie, fideluță cu ajutorul unui cuțitului;
- Taie ceapa verde, rondele;
- Așează totul într-un bol mai mare în așa fel încât să poți amesteca toate ingredientele cu ușurință;
- Adaugă sarea, piperul, pulberea de busuioc sau frunzele tăiate mărunt, ghimbirul ras și amestecă bine astfel încât să se întrepătrundă toate aromele;
- Stropește totul cu ulei apoi cu zeama de lămâie și mai amestecă încă odată.
Salata ta va căpăta un aspect lucios, luminos într-o
simfonie de culori. Acum poți alege o farfurie albă, curată, o farfurie întinsă
din cele pentru felul principal. Așează salata pe farfurie, apucând compoziția cu
vârfurilor degetelor astfel încât atunci
când îi dai drumul în farfurie aceasta să rămână ca o bilă. E de preferat să
apuci întreaga cantitate dintr-o singură mișcare dacă vrei să obții un aspect
compact, elegant, fără să murdărești toată suprafața farfuriei tale. Cu cât vei
exersa mai mult cu atât vei obține rezultate mai bune.
Alături de salata ta, dacă ești adeptul hranei vii, poți
așeza pe farfurie, pâine crudă realizată de tine, după o rețetă extrem de
simplă pe care o voi explica la următoarea noastră întâlnire.
Arya
Comentarii
Trimiteți un comentariu