Cavalerii din „Turn”






Sunt Cavaleri frumoși, puternici, parfumați, așa cum cere eticheta. Păzesc cu strășnicie Domnițele din „Turn”, făcându-le pe plac așa cum este și firesc, răspunzând la orice moft și dorință arzătoare a Lor.

Locuiesc împreună cu acestea în castelul plin de Taine, într-un loc Secret, doar de Ei știut. Au o viață frumoasă și se dăruiesc cu devoțiune unei cauze nobile, pline de Iubire...


Ingrediente:
  • morcov, rădăcină;
  • țelină, rădăcină;
  • păstârnac, rădăcină;
  • ghimbir, rădăcină;
  • ardei kapia, proaspăt;
  • ardei iute, proaspăt;
  • căței de usturoi;
  • frunze proaspete de pătrunjel;
  • frunze proaspete de țelină;
  • frunze proaspete de morcov;
  • frunze proaspete de tarhon;
  • frunze proaspete de leuștean;
  • frunze proaspete de mărar;
  • anason stelat;
  • piper negru, boabe;
  • coriandru, boabe;
  • pulbere de turmeric;
  • sare grunjoasă;
  • ulei de floarea soarelui presat la rece.

Mod de preparare:
  • Așez în blender-ul de mare viteză sau în robotul de bucătărie cu cuțit în formă de „S”, rădăcinile de morcov, păstârnac, țelină, ghimbir, spălate și tăiate în bucăți mari, ardeiul iute, kapia și cățeii de usturoi curățați, apoi mărunțesc toate ingredientele;
  • În funcție de cantitatea pe care doresc să o prepar, aleg un recipient suficient de mare încât să cuprindă toate ingredientele și răstorn rând pe rând fiecare porție de legume mărunțite;
  • Toc mărunt cu ajutorul unui cuțit, toate frunzele proaspete și le așez pe fiecare în recipientul său, pentru a le putea adăuga în cantitatea dorită, la amestecul final, în funcție de gustul pe care doresc să îl obțin;
În cazul în care frunzele proaspete nu au fost adăugate la preparatul meu, le transfer în pungulițe de dimensiunea unei singure porții, pe care o folosesc o singură dată, și le depozitez în congelator. Astfel voi avea la îndemână, frunze proaspete, ori de câte ori voi avea nevoie, fără să fiu nevoită să manevrez o pungă mare, cu riscul de a deteriora conținutul acesteia;
  • Așez condimentele în mașina de măcinat cafea și le transform în pulberi, apoi le amestec pe toate, într-un recipient din sticlă;
Dacă doresc să prepar porții cu arome și condimente diferite, voi așeza legumele în recipiente diferite, apoi voi adăuga condimentele în funcție de intensitatea și aromele pe care doresc să le obțin. Este un fel de joacă de-a alchimia culinară.
  • Măsor cantitatea de legume rezultat în urma procesării în blender sau în robotul de bucătărie cu cuțit în formă de „S”, și adaug la fiecare volum al unei sticle de un litru, o lingură de sare grunjoasă, apoi amestec bine până ce aceasta se dizolvă integral;
  • Adaug frunzele tocate mărunt, apoi pulberile dorite și amestec bine până ce toate ingredientele se întrepătrund, apoi le las să se odihnească;
  • În acest răstimp, pregătesc sticle de un litru, cu gura largă, prevăzute cu capace cu filet asemănător cu cele întâlnite la borcane, curate și uscate la soare. Astfel Astrul Rege se va ocupa de sterilizarea lor;
Amestecul de legume va părea foarte sărat respectând proporțiile indicate, dar este condiția principală pentru ca preparatul meu să reziste cel puțin un an de zile fără să fermenteze și să curgă din sticle.
  • Așez compoziția în sticlele deja pregătite lăsând spațiu gol de circa trei degete grosime, de la buza sticlei;
  • Pentru a-mi ușura munca, folosesc o pâlnie cu orificiul de evacuare larg, de același diametru cu cel al gurii sticlei, astfel operațiunea de transfer a ingredientelor din vasul comun în sticle, se va realiza într-un timp foarte scurt și fără efort;
  • Amestec în fiecare sticlă cu o furculiță cu coadă lungă, pentru a elimina tot aerul rămas în urma transferului;
  • Adaug uleiul de floarea soarelui presat la rece, de aproximativ un deget grosime care va rămâne la suprafața preparatului.
Uleiul va avea rolul important de a împiedica contactul dintre aer și compoziția crudă, vie, proaspătă de legume. Astfel preparatul se va păstra timp îndelungat, chiar mai mult de un an.


Cavalerii din „Turn” după douăzecișitrei de luni
  • Șterg sticlele cu o cârpă curată, umedă apoi cu una uscată;
  • Potrivesc capacele pe sticle, având grijă să fie corect înfiletate și lipesc etichetele cu Cavalerii din „Turn”, august, 2018.

Atenție!
  1. Pentru că suntem în plină vară și temperaturile sunt încă ridicate, este foarte important ca preparatul proaspăt îmbuteliat să fie depozitat imediat în cămară, la loc răcoros, ferit de lumină.
  2. În următoarea perioadă, Cavalerii din „Turn” vor intra într-un proces de fermentare ușoară, asemănătoare cu cea a verzei pusă la murat, perioadă care va trece în câteva zile. Este bine să verifici în zilele care urmează, starea fiecărei sticle. Eu în această perioadă le așez într-un loc accesibil, pe o suprafață ușor de curățat, în cazul în care se va prelinge pe exteriorul sticlei sucul învolburat.
    Acest lucru se poate întâmpla dacă vreunul dintre capace nu a fost bine închis sau este defect din fabricație.
  3. După ce perioada critică a trecut, pot așeza sticlele, fără grijă, la locul lor, pe rafturile cămării, unde se vor însoți cu alte preparate îmbuteliate tot în sticle zvelte ca și ele.
  4. La momentul deschiderii sticlelor este important ca înainte de a deșuruba capacul, să elimin încet aerul din sticlă folosind vârful ascuțit al unui cuțit pe care îl introduc între capac și sticlă, îndepărtând puțin cele două elemente. Tocmai această presiune ușoară păstrează preparatul pe fundul sticlei, în siguranță. Abia apoi deschid capacul cu prudență. Acesta se află sub o ușoară presiune, dar nicidecum ca dopul unei sticlă de șampanie agitată în prealabil. Conținutul sticlei se va ridica ușor spre capac, dar odată deschis, amestec energic cu o linguriță cu coadă lungă și astfel eliberez restul de aer rămas. Preparatul se liniștește și rămâne așa până va fi folosit în întregime.
  5. Depozitez în frigider sticlele începute. Pot fi păstrate și la temperatura camerei dar ferite de contactul direct cu razele solare.

Cavalerii frumoși, puternici, parfumați, așa cum cere eticheta, care păzesc cu strășnicie Domnițele din „Turn”, făcându-le pe plac așa cum este și firesc, răspunzând la orice moft și dorință arzătoare a Lor, cei care locuiesc împreună cu acestea în castelul plin de Taine, într-un loc Secret, doar de Ei știut, cei care au o viață frumoasă și se dăruiesc cu devoțiune unei cauze nobile, pline de Iubire... Și-au îndeplinit Misiunea Lor Fantastică...

Cavalerii din „Turn” s-au transformat într-un amestec de legume, cu arome puternice, acrișor, sărat doar atât cât este necesar datorită fermentării/murării tuturor ingredientelor, de un portocaliu intens, proaspăt, cu aromă delicată de țelină, usturoi și ghimbir... O savoare!

Întreaga iarnă adaug Cavalerii din „Turn” la prepararea supei crude, a sosurilor de toate felurile, la ciorbe crude sau fierte de legume, peste paste, peste cartofi fierți, peste creme din fasole sau năut, ca ingredient în preparatele calde, în mâncărurile clasice, tradiționale, practic în orice, cu excepția dulciurilor. ...Dar cine știe poate inventez eu ceva...

Cel mai important lucru este că îți poți folosi Imaginația și Intuiția, Experiența personală și Inventivitatea pentru a face orice combinație de legume și condimente dorești. Poți obține la rândul tău preparate excepționale în funcție de obiceiurile tale culinare și de aromele exotice sau nu, pe care dorești să le încerci.

Fii creativă!


Arya



🝣


Comentarii

Cele mai citite articole: