BOMBOANE DE CRĂCIUN | Prăjituri Simple de Crăciun | DE SĂRBĂTOARE | BLIDUL
![]() |
BOMBOANE DE CRĂCIUN | Prăjituri Simple de Crăciun | DE SĂRBĂTOARE | BLIDUL |
Bomboane de Crăciun...!
... Patru feluri de Bomboane de Crăciun!...
Ingrediente pentru siropul de cacao:
·
180 ml de apă rece;
·
200 g de unt;
·
100 g de zahăr tos;
·
40 g de Cacao (3 linguri);
·
3 g pulbere de Roșcove (1 lingură);
· 1 lingură de smântână;
Ingrediente solide:
·
500 g de biscuiți simpli;
· 145 g de rahat cu aromă de trandafiri și mentă (patru cuburi mari);
Ingrediente pentru condimentare:
- Sare grunjoasă;
- · Boia Iute;
Ingrediente pentru decorare:
·
200 g de Ciocolată Neagră (2 table);
·
1 albuș de ou;
·
2 linguri de zahăr;
·
Fulgi de Cocos;
· Semințe de Mac;
Accesorii:
- 1 tavă pentru copt;
- · 1 cratiță pentru sos;
- · Mixer;
- · Spatule și furculițe diferite;
- · Castroane de diferite mărimi;
- · Platouri pentru servire;
- · Așez într-o cratiță pentru sosuri, apa și smântâna, amestec bine până obțin o soluție asemănătoare cu laptele, apoi adaug pulberile de cacao și Roșcove, zahărul (vezi video);
Notă:
Atunci când nu am lapte, amestec smântâna cu apa și obțin o soluție asemănătoare cu laptele;
·
Las amestecul să se încălzească la foc mediu, fără să fiarbă;
·
Iau cratița de pe doc, adaug untul și sarea, apoi amestec până se
topește untul, iar sarea se dizolvă;
·
Mărunțesc jumătate din cantitatea de biscuiți, cu ajutorul unui
mărunțitor electric, iar cealaltă jumătate de biscuiți o rup în bucăți mari;
·
Tai rahatul în fâșii, îl adaug în castronul cu biscuiți, apoi
amestec bine;
Notă:
Odată ce intră în
contact cu pulberea de biscuiți, bucățile de rahat nu se mai lipesc între ele;
·
Torn siropul de cacao peste amestecul de biscuiți și rahat și
amestec bine fără să strivesc biscuiții, prin răsturnare, până când obțin o
compoziție omogenă ca un aluat (vezi video);
·
Împart compoziția în două părți egale, prima parte o împachetez în
folie alimentară formând o baghetă cu diametrul de 4-5 centimetri, iar din cea
de a doua jumătate modelez, bile și semisfere cu ajutorul dispozitivului pentru
porționat înghețata, pe care le așez apoi, pe tava cu hârtie de copt (vezivideo);
·
Las la rece, în frigider bagheta și bomboanele, până capătă
fermitate, adică până ce se întărește untul;
·
Încălzesc ciocolata pe baie de aburi și bat albușul de ou cu zahăr
(vezi video);
·
După ce s-au răcit, îmbrac sferele în ciocolată și semisferele în
spuma de albuș, apoi le las din nou la frigider, să se răcească (vezi video);
·
Decorez bomboanele cu fulgi de Cocos și boia de ardei iute, iar „Căciulile
de Nea” cu câteva semințe de Mac (vezi video);
·
Așez Dulcegăriile pe platouri și ... Poftim la Degustare...!
...Era să uit...!
Pentru că tot mi-a rămas ceva ciocolată topită, am rupt câțiva biscuiți din orez expandat, am presărat câteva mâini de nucă, apoi boia iute și am amestecat totul până ciocolata le-a cuprins bine, le-am așezat pe hârtie de copt pe un platou, apoi le-am lăsat în frigider să se întărească ciocolata... așa a mai apărut o Dulcegărie ... de rezervă...!
Bomboane de Crăciun...!
... Este un DELICIU, un Răsfăț de Iarnă, de Sărbători, de Tihnă și de petrecut
timpul cu Oamenii Dragi!...
![]() |
BOMBOANE DE CRĂCIUN | Prăjituri Simple de Crăciun | DE SĂRBĂTOARE | BLIDUL |
Urmărește-ne îndeaproape articolele BLIDUL și rețetele video
BLIDUL
Te invit să
vizitezi noul nostru canal de YouTube, BLIDUL.
Arya
Comentarii
Trimiteți un comentariu