BOMBOANE DE CRĂCIUN | Prăjituri Simple de Crăciun | DE SĂRBĂTOARE | BLIDUL

BOMBOANE DE CRĂCIUN  |  Prăjituri Simple de Crăciun |   DE SĂRBĂTOARE  |  BLIDUL

Bomboane de Crăciun...!
... Patru feluri de Bomboane de Crăciun!...

Ingrediente pentru siropul de cacao:

·         180 ml de apă rece;

·         200 g de unt;

·         100 g de zahăr tos;

·         40 g de Cacao (3 linguri);

·         3 g pulbere de Roșcove (1 lingură);

·         1 lingură de smântână;

Ingrediente solide:

·         500 g de biscuiți simpli;

·         145 g de rahat cu aromă de trandafiri și mentă (patru cuburi mari);

Ingrediente pentru condimentare:

  •   Sare grunjoasă;
  • · Boia Iute;

Ingrediente pentru decorare:

·         200 g de Ciocolată Neagră (2 table);

·         1 albuș de ou;

·         2 linguri de zahăr;

·         Fulgi de Cocos;

·         Semințe de Mac;

Accesorii:

  •   1 tavă pentru copt;
  • · 1 cratiță pentru sos;
  • · Mixer;
  • · Spatule și furculițe diferite;
  • · Castroane de diferite mărimi;
  • · Platouri pentru servire;
Mod de preparare:

  • · Așez într-o cratiță pentru sosuri, apa și smântâna, amestec bine până obțin o soluție asemănătoare cu laptele, apoi adaug pulberile de cacao și Roșcove, zahărul (vezi video);

Notă:

Atunci când nu am lapte, amestec smântâna cu apa și obțin o soluție asemănătoare cu laptele;


·         Las amestecul să se încălzească la foc mediu, fără să fiarbă;

·         Iau cratița de pe doc, adaug untul și sarea, apoi amestec până se topește untul, iar sarea se dizolvă;

·         Mărunțesc jumătate din cantitatea de biscuiți, cu ajutorul unui mărunțitor electric, iar cealaltă jumătate de biscuiți o rup în bucăți mari;

·         Tai rahatul în fâșii, îl adaug în castronul cu biscuiți, apoi amestec bine;

 

Notă:

Odată ce intră în contact cu pulberea de biscuiți, bucățile de rahat nu se mai lipesc între ele;

 

·         Torn siropul de cacao peste amestecul de biscuiți și rahat și amestec bine fără să strivesc biscuiții, prin răsturnare, până când obțin o compoziție omogenă ca un aluat (vezi video);

·         Împart compoziția în două părți egale, prima parte o împachetez în folie alimentară formând o baghetă cu diametrul de 4-5 centimetri, iar din cea de a doua jumătate modelez, bile și semisfere cu ajutorul dispozitivului pentru porționat înghețata, pe care le așez apoi, pe tava cu hârtie de copt (vezivideo);

·         Las la rece, în frigider bagheta și bomboanele, până capătă fermitate, adică până ce se întărește untul;

·         Încălzesc ciocolata pe baie de aburi și bat albușul de ou cu zahăr (vezi video);

·         După ce s-au răcit, îmbrac sferele în ciocolată și semisferele în spuma de albuș, apoi le las din nou la frigider, să se răcească (vezi video);

·         Decorez bomboanele cu fulgi de Cocos și boia de ardei iute, iar „Căciulile de Nea” cu câteva semințe de Mac (vezi video);

·         Așez Dulcegăriile pe platouri și ... Poftim la Degustare...!

...Era să uit...!

Pentru că tot mi-a rămas ceva ciocolată topită, am rupt câțiva biscuiți din orez expandat, am presărat câteva mâini de nucă, apoi boia iute și am amestecat totul până ciocolata le-a cuprins bine, le-am așezat pe hârtie de copt pe un platou, apoi le-am lăsat în frigider să se întărească ciocolata... așa a mai apărut o Dulcegărie ... de rezervă...!

Bomboane de Crăciun...!
... Este un DELICIU, un Răsfăț de Iarnă, de Sărbători, de Tihnă și de petrecut timpul cu Oamenii Dragi!...

 YouTube Video:

BOMBOANE DE CRĂCIUN  |  Prăjituri Simple de Crăciun |   DE SĂRBĂTOARE  |  BLIDUL

Urmărește-ne îndeaproape articolele BLIDUL și rețetele video BLIDUL
Te invit să vizitezi noul nostru canal de YouTube, BLIDUL

Arya

Comentarii

Cele mai citite articole: