PASTĂ DE ARDEI IUȚI, MURAȚI | CONSERVATE | BLIDUL - Partea 2

 PASTĂ DE ARDEI IUȚI, MURAȚI   |   CONSERVATE  |  BLIDUL  -  Partea 2

Pastă de Ardei Iuți, Murați...!
... „O rețetă în două etape”...
Iată și Partea a doua, adică Pasta propriu-zisă...

Ingrediente de bază:

  •   1 kg de ardei iuți tip cireașă, murați, vezi rețeta: PASTĂ DE ARDEI IUȚI, MURAȚI - Partea 1;
  • · 1 morcov, murat;
  • · 1 păstârnac, murat;
  • · ½ praz, murat;
  • · 1 litru zeamă picantă, murată;
  • · 1 cupă de frunze de Leuștean, congelate;
  • · 200 ml de ulei de Floarea Soarelui;

Accesorii:

  •   4 borcan cu capacitatea de 400 ml;
  • · 4 capac pentru borcan;
  • · 1 borcan de 600 ml, cu capac ceramic;
  • · Blender;

Mod de preparare:

  •   Torn zeama din borcan, într-o cratiță, apoi într-o sticlă de un litru, cu dop (vezi video);
  • · Așez ardeii iuți și bucățile de praz, de acum murate, în recipientul blender-ului, iar morcovul și păstârnacul într-un castron, pentru etapa următoare;
  • · Macin Ardeii, cu blender-ul până obțin o pastă omogenă;
  • · Transfer în borcane, pasta obținută (vezi video);
  • · Tai în bucăți mari rădăcinoasele murate, le transfer în cana blender-ului, apoi le macin și pe ele până obțin o pastă groasă, omogenă;
  • · Adaug frunzele de Leuștean peste pasta de legume, amestec bine, apoi transfer compoziția în borcanele pregătite special (vezi video);
  • · Păstrez spațul liber de aproximativ un centimetru, în fiecare dintre borcan, spațiu pe care îl umplu cu ulei, astfel încât Pasta de Ardei Iuți-Murați și Pasta Picantă de Legume să fie acoperită în întregime, astfel evit oxidarea sau formarea de mucegaiuri (vezi video);
  • · Stâng capacele pe fiecare borcan, lipesc etichetele aferente și depozitez conservele, în cămară, la întuneric;

Pastă de Ardei Iuți, Murați este gata!
... Mult așteptata Pastă de Ardei Iuți-Murați, alături de celelalte două preparate sunt pregătite să întâmpine toate Bunătățile pregătite pentru zilele de Sărbătoare, ba chiar si pe cele care vor urma...
Iată că dintr-un borcan de trei litri plin cu ardei iuți și câteva legume am obținut:

  1. Pastă de Ardei Iuți-Murați, 3 borcane (400 ml), perfectă pentru toate preparatele, de orice tip, acolo unde ai nevoie de ceva picant;
  2. Pastă picantă de Legume, 2 borcane (1x400 ml și 1x600 ml), un înlocuitor perfect pentru pasta de hrean în oțet, sau peste orice gustări, sandwich-uri, pâine prăjită, iar lista poate continua la infinit;
  3.  Zeamă picantă, murată, 1 litru, pentru ciorbe, mâncăruri tradiționale, sosuri, ciulama sau orice îți trece prin cap.

 PASTĂ DE ARDEI IUȚI, MURAȚI   |   CONSERVATE  |  BLIDUL  -  Partea 2

Urmărește-ne îndeaproape articolele BLIDUL și rețetele video BLIDUL
Te invit să vizitezi noul nostru canal de YouTube, BLIDUL

Arya

Comentarii

Cele mai citite articole: