PACHETE DE SĂRBĂTOARE | Pachete cu Carne - Altfel de Sarmale | DE SĂRBĂTOARE | BLIDUL

 PACHETE DE SĂRBĂTOARE  |  Pachete cu Carne - Altfel de Sarmale |   DE SĂRBĂTOARE  |  BLIDUL

Pachete de Sărbătoare...!
Poate te gândești la cadourile pe care speri să le primești de la Oamenii dragi ție...
... Ei bine, eu le-am numit Pachete pentru că sunt destul de mari, seamănă cu niște sarmale generoase, sunt înfășurate ca acestea și totuși sunt altfel...

Ingrediente pentru aluat:

·         4 cupe de făină de grâu (tip 000);

·         350 ml de apă călduță (aproximativ);

·         1 linguriță de Turmeric;

·         1 linguriță de sare grunjoasă;

·         2 linguri de ulei de Floarea Soarelui;

·         200 ml ulei de Floarea Soarelui pentru macerarea aluatului;

 

Ingrediente pentru umplutură:

·         300 g de fleică de porc;

·         2 bucăți de mușchiuleți de piept de gâscă;

·         1 morcov;

·         1 bucată de praz;

·         1 ardei iute;

Ingrediente pentru marinarea cărnii:

·         2 lingurițe de boia afumată;

·         2 lingurițe de Busuioc, plantă uscată;

·         1 lingură de oțet din orez;

·         2 linguri de sos de soia;

·         2 căței de usturoi;

·         2 linguri de ulei de Floarea Soarelui;

·        Sare grunjoasă;

Ingrediente pentru sos:

·         3 linguri de ulei de Floarea Soarelui (uleiul în care au stat scufundate bilele de aluat);

·         2 linguri de smântână;

·         3 ouă;

·         1 lingurițe de boia afumată;

·         Sare grunjoasă;

Ingrediente pentru decorare:

Accesorii:

  •   1 tavă din ceramică;
  • · 1 bucată folie alimentară;

Mod de preparare:

·         Amestec într-un bol încăpător, ingredientele uscate pentru aluat, adaug uleiul, apoi apa, puțin câte puțin, până obțin un aluat moale, nelipicios (vezi video);

·         Las aluatul să se odihnească treizeci de minute, acoperit cu o folie alimentară;

·         După timpul de odihnă, împart aluatul în șaisprezece părți egale din care modelez bile sau baghete și le las scufundate în ulei, șaizeci de minute (vezi video);

·         Tai fleica de porc în felii subțiri, șaisprezece bucăți, iar mușchiuleții de piept de gâscă, în opt fâșii, longitudinal, apoi în jumătate și le las la marinat la rece, în frigider cu ingredientele pregătite anterior (vezi video);

·         Tai morcovul în panglici pe toată lungimea acestuia, cu ajutorul dispozitivului de curățat legume, prazul și ardeiul iute în fâșii longitudinale;

·         După ce aluatul s-a odihnit în ulei, întind fiecare bilă, pe o farfurie unsă cu ulei, apoi  așez ingredientele pentru umplutură, unul câte unul, rulez umplutura în foaia de aluat și așez „sarmaua” pe tava pentru copt, unsă și ea cu ulei (vezi video);

·         Amestec ingredientele pentru sos și îl torn peste rulourile din tava pentru copt, decorez cu morcov și praz mărunțit apoi presar pulbere de boia afumată, pe întreaga suprafață;

·         Las „sarmalele” la copt, în cuptorul încins la 180oC, șaizeci de minute;

·         După ce s-au copt, așez rulourile pe farfurii, decorez cu rondelele de praz și cu PASTA DE ARDEI IUTE-MURAT (vezi video);

 

Pachete de Sărbătoare...!
... Dacă ai avut curajul să deschizi Pachetul meu, cu siguranță ai fost Inpresionat(ă)...!
... Dacă nu ai avut curiozitatea să o faci... Încearcă!... Merită tot efortul!

 YouTube Video:

 PACHETE DE SĂRBĂTOARE  |  Pachete cu Carne - Altfel de Sarmale |   DE SĂRBĂTOARE  |  BLIDUL

Urmărește-ne îndeaproape articolele BLIDUL și rețetele video BLIDUL
Te invit să vizitezi noul nostru canal de YouTube, BLIDUL

Arya

Comentarii

Cele mai citite articole: