REȚETA ANULUI 2022 | Tobă cum nu ai mai văzut | POFTICELE | BLIDUL

 REȚETA ANULUI 2022  |  Tobă cum nu ai mai văzut |   POFTICELE  |  BLIDUL

Rețeta Anului...!
Tu ce faci cu Șoriciul acela tare ca pingelele, pe care probabil că și tu îl tai înainte să mănânci slănina, piept de porc afumat, costiță afumată și multe alte preparate asemenea?

...Ei bine, am creat o rețetă, care să pună în valoare ingrediente, cum nu ai mai văzut...

Ingrediente pentru „tobă”:

  •   1 castron plin cu șorici afumat, de porc;
  • · 1 căpățână de usturoi;
  • · 7 cepe murate – vezi rețeta CEAPĂ MURATĂ;
  • · 200 g de slănină afumată;
  • · 1 linguriță de muștar cu hrean;
  • · 1 cupă de fasole boabe, fiară;

Ingrediente pentru pâine:

  •   4 cupe de făină de grâu, tip 000;
  • · 1 cupă de semințe de In;
  • · 1 lingură de sare grunjoasă;
  • · 1 lingură de drojdie uscată;
  • · 500 ml de apă călduță;

Ingrediente pentru condimentare (1):

  •   2 lingurițe de Busuioc, plantă uscată;
  • · 1 linguriță de boia afumată;
  • · 1 linguriță de boia dulce;
  • · 1 linguriță de Curry;
  • · Sare grunjoasă;
  • · Piper Negru;

Ingrediente pentru condimentare (2):

  •   1 linguriță de Tarhon, plantă uscată;
  • · 1 linguriță de boia afumată;
  • · 3 lingurițe de Mărar conservat în sare, vezi rețeta LA BORCANE;

Ingrediente pentru decorare:

Accesorii:

  •   1 tavă pentru copt pâine;
  • · 1 foaie de hârtie de copt;
  • · Folie alimentară;
  • · Recipiente sau forme pentru pasta (toba) din șorici;

Mod de preparare:

  •   Așez șoriciul într-o oală încăpătoare, adaug apă, doar atât cât să îl acopere, apoi pun oala pe foc mediu, la fiert, până obțin șorici moale, elastic și ușor de mâncat (vezi video);
  • · Așez într-un castron încăpător, ingredientele pentru pâine: făina, semințele și sarea, apoi amestec bine. Adaug drojdia uscată, apoi apa și amestec cu o furculiță, până obțin un aluat bine legat. Las aluatul la dospit, acoperit cu folie alimentară și un șervet curat (vezi video);
  • · Curăț usturoiul, îl mărunțesc și îl așez într-un bol, pentru mai târziu;
  • · Tai cepele murate în două feluri: pe cele albe – în patru, pe cele roșii – felii subțiri (vezi video);
  • · Așez hârtia de copt pe tavă, presar făină peste aluatul dospit, astfel îl pot desprinde mai ușor de vas, apoi așez aluatul, pe tavă și îl las să dospească, în cuptorul stins, încă treizeci de minute;
  • · Așez șoriciul fiert, cald, în recipientul blender-ului, apoi adaug slănina mărunțită, ceapa tăiată în patru, usturoiul, apoi condimentele pentru prima porție (1). Procesez amestecul de ingrediente, cu blender-ul, până obțin o pastă omogenă și foarte legată (vezi video);
  • · Torn pasta în recipientele pentru servire, în forme sau în borcan, pentru iarnă și le las la rece în frigider, aproximativ o oră, până se întărește pasta;
  • · Procedez la fel cu cea de a doua porție, la care adaug fasolea boabe, fiartă și condimentele (2), apoi procesez ingredientele, cu blender-ul, până obțin o pastă asemănătoare cu prima (vezi video);
  • · Torn pasta în forme sau vasele pentru servire, pregătite cu folie alimentară, apoi las pasta la rece, în frigider, până se întărește;
  • · Pâinea s-a copt și s-a răcit, astfel încât o pot tăia felii și o pot așeza pe platoul care îi este destinat;
  • · Pasta s-a întărit, are consistență asemănătoare cu cea a tobei tradiționale;
  • · Scot „Toba” din forme, o așez pe farfurii și o decorez cu frunzele de Pătrunjel și PASTĂ DE ARDEI IUȚI, MURAȚI, peste care așez o felie de ceapă murată, din cea roșie;

Chiar că e Rețeta Anului...!
... Și iute așa am Creat o altfel de Tobă, cum nu ai mai văzut...

 YouTube Video:

 REȚETA ANULUI 2022  |  Tobă cum nu ai mai văzut |   POFTICELE  |  BLIDUL

Urmărește-ne îndeaproape articolele BLIDUL și rețetele video BLIDUL
Te invit să vizitezi noul nostru canal de YouTube, BLIDUL

Arya

Comentarii

Cele mai citite articole: