DROB DE IARNĂ | Aperitive de Crăciun | DE SĂRBĂTOARE | BLIDUL

 DROB DE IARNĂ  |  Aperitive de Crăciun  |   DE SĂRBĂTOARE  |  BLIDUL

Drob de Iarnă...!
Tu ce faci atunci când îți este poftă de un preparat specific unei anumite Sărbători din An, dar mai sunt luni bună până atunci?

...Ei bine, eu nu am atât de multă răbdare, așa încât creez un preparat inspirat de cel pentru care mai am de așteptat „mult și bine”...

Ingrediente pentru drob:

  • 1 morcov;
  • 1 pătrunjel (rădăcină);
  • 1/2 păstârnac;
  • 2 cepe galbene;
  • 3 ardei iuți;
  • 1 linguriță de muștar cu hrean;
  • 3 ouă;
  • 9 căței de usturoi;
  • 18 ficăței de pui;
  • 1 linguriță e unt;

Ingrediente pentru condimentare:

  • · 2 lingurițe de boia afumată;
  • · 2 lingurițe de boia dulce;
  • · 1 linguriță de Turmeric;
  • · 2 lingurițe de Busuioc, plantă uscată;· Piper Negru;
  • · 2 linguri de mărar conservat în sare, vezi rețeta LA BORCANE;
  • · 3 pungulițe de leuștean congelat, vezi rețeta: FRUNZE MINUNATE
  • · Boia dulce și afumată pentru tapetat tăvile

Ingrediente pentru decorare:

Accesorii:

  •   1 tavă pentru copt cozonac;
  • · 1 tavă pentru copt brioșe;
  • · 12 scobitori din bambus;

Mod de preparare:

·         Tai rădăcinoasele, ceapa și ardeii iuți, în bucăți mari, le așez în mărunțitorul electric, în două tranșe, adaug usturoiul și mărunțesc totul (vezi video);

·         Așez legumele mărunțite într-un bol încăpător, adaug condimentele și ouăle, apoi amestec până obțin o compoziție omogenă;

·         Spăl și scurg de excesul de apă, ficățeii de pui, apoi îi curăț de pielițe, îi tai felii și îi așez într-un castron (vezi video);

·         Adaug ficățeii peste compoziția de legume și condimente, și amestec până obțin o compoziție omogenă;

·         Ung cu unt fiecare din cele douăsprezece alveole ale tăvii de copt, apoi adaug compoziția în fiecare din acestea, până la buza formei, apoi presez puțin astfel încât ingredientele să se întrepătrundă (vezi video);

·         Las amestecul la copt, în cuptorul încins la 180oC, cincizeci de minute;

·         Ung tava pentru cozonac, cu ulei de Floarea Soarelui, apoi o tapetez cu boia dulce și boia afumată;

·         Așez compoziția care mi-a rămas, în tava tapetată, presez bine ingredientele (vezi video);

·         Las amestecul la copt, în cuptorul încins la 180oC, șaizeci de minute;

·         Decorez pastilele de drob, cu Pastă de ardei iuți, murați, murături tăiate în fel și chip, pe care le înșir pe scobitori din bambus, apoi le fixez în mijlocul fiecărui disc (vezi video);

·   Răstorn pe un platou, drobul din tava pentru copt cozonac, apoi îl decorez și pe el cu ingredientele folosite pentru discuri (vezi video);

 

Chiar că e Drob de Iarnă...!
... Este DELICIOS! Este un adevărat Drob, Drob de Iarnă...

 YouTube Video:

 DROB DE IARNĂ  |  Aperitive de Crăciun  |   DE SĂRBĂTOARE  |  BLIDUL

Urmărește-ne îndeaproape articolele BLIDUL și rețetele video BLIDUL
Te invit să vizitezi noul nostru canal de YouTube, BLIDUL

Arya

Comentarii

Cele mai citite articole: