APERITIVE | Gustări Calde Simple (Partea 1) | POFTICELE | BLIDUL

 APERITIVE  |  Gustări Calde Simple (Partea 1)  |   POFTICELE  |  BLIDUL

Aperitive...!
Îmi plac gustările calde, simple și... Gustoase, preparate rapid, cu ce am prin frigider și prin cămară. Îmi place să improvizez (sunt Maestru la așa ceva) și să îi surprind pe „degustătorii” mei...

Ingrediente pentru aluat:

·         3 cupe de făină de grâu (tip 000);

·         1 linguriță de sare grunjoasă;

·         ½ lingură de drojdie uscată;

·         250 ml de apă călduță;

Ingrediente pentru umplutură:

·         1 bucată de cârnat crud-uscat, afumat;

·         ½ ardei iute roșu;

·         ½ ardei iute verde;

·         1 bucată de praz;

·         1 cană de felii de măsline;

·         ½ cană de pastă de tomate;

·         2 ouă;

Ingrediente pentru condimentare:

  • · 2 lingurițe de Busuioc, plantă uscată;
  • · Sare grunjoasă;

Accesorii:

  •   1 tavă pentru copt;
  • · 1 lingură de făină pentru tapetat tava;
  • · Folie alimentară;

Mod de preparare:

·         Amestec într-un bol încăpător, ingredientele uscate pentru aluat, adaug apa, puțin câte puțin, apoi frământ până obțin un aluat moale, nelipicios (vezi video);

·         Las aluatul să se odihnească treizeci de minute, acoperit cu o folie alimentară și un șervet curat sau până îți dublează volumul;

·         După timpul de odihnă, împart aluatul în patru părți egale din care modelez sfere pe care le las să se odihnească pe masa de lucru, încă cincisprezece minute, acoperite cu folie alimentară (vezi video);

·         Tai prazul, ardeii și cârnatul în felii subțiri apoi așez fiecare ingredient pe câte un platou sau farfurie (vezi video);

·         Întind foi din primele două sfere de aluat, în formă de dreptunghi, astfel încât să se potrivească perfect pe tava mea de copt, iar din celelalte două prepar surprizele rețetei (vezi Partea a doua a rețetei) ;

·         Creez margini foilor de aluat, suficient de înalte încât să păstreze ingredientele pe suprafața interioară (vezi video);

·         Întind pasta de roșii pe fiecare foaie, apoi așez câte un ou întreg pe care îl amestec cu o furculiță, doar atât cât să sparg gălbenușul și presar sarea grunjoasă;

·         Așez feliile de cârnat, apoi feliile de ardei iuți, plazul, feliile de măsline deasupra și presar Busuioc (vezi video);

·         Las Aperitivele la copt, în cuptorul încins la 180oC, douăzeci de minute;

·         După ce s-au copt, așez Gustările Calde pe farfurii (vezi video);

 

Aperitive...!
... Pentru mine nu mai este o surpriză. Am „cerere mare” de Gustări Calde. Abia apuc să le scot din cuptor, că dispar imediat, apoi mai vor...

 YouTube Video:

APERITIVE  |  Gustări Calde Simple (Partea 1)  |   POFTICELE  |  BLIDUL

Urmărește-ne îndeaproape articolele BLIDUL și rețetele video BLIDUL
Te invit să vizitezi noul nostru canal de YouTube, BLIDUL

Arya

Comentarii

Cele mai citite articole: