PÂINIȚE | Cu Mere sau Dovleac | ALUAT DOSPIT | BLIDUL

 PÂINIȚE  |  Cu Mere sau Dovleac |   ALUAT DOSPIT  |  BLIDUL

Pâinițe...!
Ce ne-am face fără ea, Pâinea?
... Mi-au trebuit zece ani să mă joc cu aluatul din făini de toate felurile, să experimentez să îl simt, să intuiesc ce vrea să devină și să îl transform ca prin farmec, în pâine pentru noi, pâine de casă...

Ingrediente pentru aluat:

  •    4 ouă;
  • · ¼ cupă de zahăr tos;
  • · 2 ½ lingurițe de drojdie uscată (7 g);
  • · ½ de pahar de ulei de Floarea Soarelui (100 ml);
  • · 3 cupe de făină de grâu (tip 000);
  • · 1 linguriță de sare grunjoasă;

Ingrediente pentru umplutură:

  •   ½ cupă de zahăr tos (pentru râșnit);
  • · 2 bețe de Scorțișoară;
  • · 2 lingurițe de Roșcove (preparat de casă);
  • · ¼ cupă de zahăr tos (pentru amestecul cu condimente);
  • · 1 măr;
  • · Dovleac congelat;

Ingrediente pentru decor:

  •   1 ou;
  • · Amestec de zahăr cu Scorțișoară și Roșcove;
  • · Zahăr pudră;

Accesorii:

  •   1 tavă pentru copt;
  • · 1 foaie de Hârtie de copt;
  • · Mixer de mână cu accesorii pentru bătut spumă și accesorii pentru amestecat aluatul;
  • · Furculițe și spatule;
  • · Folie alimentară;
  • · Unealtă pentru scobit legume;
  • · 1 pahar cu fundul îngust;

Mod de preparare:

·      Macin zahărul tos, în râșnița electrică pentru cafea, până se transformă în pudră, apoi o depozitez într-un vas plat (vezi video);

·   Macin Scorțișoara și pulberea de Roșcove, în râșnița electrică, până obțin o pulbere, apoi o amestec cu zahărul tos într-un vas întins (vezi video);

·     Amestec într-un vas încăpător ingredientele pentru aluat, rând pe rând, amestec bine cu mixerul de mână, cu accesorii diferite, până obțin un aluat moale, elastic, care nu se lipește de degete (vezi video);

·     Las aluatul la dospit, la loc cald, șaizeci de minute, acoperit cu o folie alimentară și un șervet curat;

·      Tai mărul în două părți egale și scobesc semisfere cu ajutorul uneltei pentru acest tip de operație, apoi le așez în amestecul de zahăr cu condimente, astfel încât să fie acoperite de acesta (vezi video);

·    Modelez aluatul dospit, într-un cilindru pe care în împart în nouă părți egale din care formez sfere;

·    Rostogolesc cinci din sfere în zahărul pudră, apoi le așez pe tava pregătită cu hârtie de copt, alături de celelalte patru sfere de aluat;

·  Rostogolesc fundul paharului în făină, apoi formez adâncituri în mijlocul fiecărei sfere de aluat (vezi video);

·     Așez câte trei semisfere de măr în fiecare din cele patru Pâinițe simple, apoi câte trei bucăți de dovleac în fiecare din cele cinci Pâinițe rostogolite în zahăr pudră și presar amestec de zahăr cu condimente doar peste dovleac, apoi acopăr cu ou doar Pâinițele simple (vezi video);

·       Las Pâinițele la copt în cuptorul încins la 180oC, douăzeci și cinci de minute;

·       După ce s-au rumenit, așez Pâinițele pe platoul care le este destinat.

 

Pâinițe..., Pâinițe DELICIOASE !
... Asta e tot! Este simplu, ușor de realizat, iar dacă ai mai făcut asta până acum, este chiar „floare la ureche”...

 YouTube Video:

 PÂINIȚE  |  Cu Mere sau Dovleac |   ALUAT DOSPIT  |  BLIDUL

Urmărește-ne îndeaproape articolele BLIDUL și rețetele video BLIDUL
Te invit să vizitezi noul nostru canal de YouTube, BLIDUL

Arya

Comentarii

Cele mai citite articole: