PÂINIȚE | Cu Mere sau Dovleac | ALUAT DOSPIT | BLIDUL
PÂINIȚE | Cu Mere sau Dovleac | ALUAT DOSPIT | BLIDUL |
Pâinițe...!
Ce ne-am face fără ea, Pâinea?
... Mi-au trebuit zece ani să mă joc cu aluatul din făini de toate felurile, să
experimentez să îl simt, să intuiesc ce vrea să devină și să îl transform ca
prin farmec, în pâine pentru noi, pâine de casă...
Ingrediente pentru aluat:
- 4 ouă;
- · ¼ cupă de zahăr tos;
- · 2 ½ lingurițe de drojdie uscată (7 g);
- · ½ de pahar de ulei de Floarea Soarelui (100 ml);
- · 3 cupe de făină de grâu (tip 000);
- · 1 linguriță de sare grunjoasă;
Ingrediente pentru umplutură:
- ½ cupă de zahăr tos (pentru râșnit);
- · 2 bețe de Scorțișoară;
- · 2 lingurițe de Roșcove (preparat de casă);
- · ¼ cupă de zahăr tos (pentru amestecul cu condimente);
- · 1 măr;
- · Dovleac congelat;
Ingrediente pentru decor:
- 1 ou;
- · Amestec de zahăr cu Scorțișoară și Roșcove;
- · Zahăr pudră;
Accesorii:
- 1 tavă pentru copt;
- · 1 foaie de Hârtie de copt;
- · Mixer de mână cu accesorii pentru bătut spumă și accesorii pentru amestecat aluatul;
- · Furculițe și spatule;
- · Folie alimentară;
- · Unealtă pentru scobit legume;
- · 1 pahar cu fundul îngust;
Mod de preparare:
· Macin zahărul tos, în râșnița electrică pentru cafea, până se
transformă în pudră, apoi o depozitez într-un vas plat (vezi video);
· Macin Scorțișoara și pulberea de Roșcove, în râșnița electrică,
până obțin o pulbere, apoi o amestec cu zahărul tos într-un vas întins
· Amestec într-un vas încăpător ingredientele pentru aluat, rând pe
rând, amestec bine cu mixerul de mână, cu accesorii diferite, până obțin un
aluat moale, elastic, care nu se lipește de degete
· Las aluatul la dospit, la loc cald, șaizeci de minute, acoperit cu
o folie alimentară și un șervet curat;
· Tai mărul în două părți egale și scobesc semisfere cu ajutorul uneltei
pentru acest tip de operație, apoi le așez în amestecul de zahăr cu condimente,
astfel încât să fie acoperite de acesta
· Modelez aluatul dospit, într-un cilindru pe care în împart în nouă
părți egale din care formez sfere;
· Rostogolesc cinci din sfere în zahărul pudră, apoi le așez pe tava
pregătită cu hârtie de copt, alături de celelalte patru sfere de aluat;
· Rostogolesc fundul paharului în făină, apoi formez adâncituri în
mijlocul fiecărei sfere de aluat
· Așez câte trei semisfere de măr în fiecare din cele patru Pâinițe
simple, apoi câte trei bucăți de dovleac în fiecare din cele cinci Pâinițe
rostogolite în zahăr pudră și presar amestec de zahăr cu condimente doar peste
dovleac, apoi acopăr cu ou doar Pâinițele simple
· Las Pâinițele la copt în cuptorul încins la 180oC,
douăzeci și cinci de minute;
· După ce s-au rumenit, așez Pâinițele pe platoul care le este
destinat.
Pâinițe..., Pâinițe DELICIOASE !
... Asta e tot! Este simplu, ușor de realizat, iar dacă ai mai făcut asta până
acum, este chiar „floare la ureche”...
PÂINIȚE | Cu Mere sau Dovleac | ALUAT DOSPIT | BLIDUL |
Urmărește-ne îndeaproape articolele BLIDUL și rețetele video
BLIDUL
Te invit să
vizitezi noul nostru canal de YouTube, BLIDUL.
Arya
Comentarii
Trimiteți un comentariu