PUI | Cum să faci Pate de Pui | POFTICELE | BLIDUL
PUI | Cum să faci Pate de Pui | POFTICELE | BLIDUL |
Pui...!
Pui, Pui și faci Pate de Pui...
Ingrediente de bază:
- 6 pulpe de pui, cu spate;
- · 2 lingurițe de sare grunjoasă;
- · 1 linguriță de coriandru, boabe;
- · 1 linguriță de piper negru, boabe;
- · 3 foi de Dafin;
- · 1 ¼ apă rece;
Ingrediente pentru condimentare și colorare:
- 1 lingură de pulbere de sfeclă roșie (preparat de casă);
- · 200 ml de apă fierbinte (pentru pulberea de sfeclă);
- · 1 căpățână de usturoi;
- · 2 lingurile de sare grunjoasă;
- · ½ ardei iute roși;
- · ½ ardei iute verde;
- · 2 linguri de Cimbru, plantă uscată;
- · 1 lingură de boia afumată;
- · Frunze congelate de Pătrunjel și Leuștean, vezi rețeta FRUNZE MINUNATE, AICI;
Ingrediente pentru decor:
- PASTĂ DE ARDEI IUȚI – MURAȚĂ, vezi rețeta AICI;
- · 1 felie de Praz;
Accesorii:
- 1 recipient tip PET;
- · Blender de viteză mare;
- · Furculițe, lingurițe și spatule;
- · Folie alimentară;
- · Foarfecă;
- · Oală cu capac;
- · Bandă adezivă;
Mod de preparare:
· Așez pulberea de sfeclă roșie într-un recipient înalt (ex: pahar
sau cană de lapte), rezistent la căldură, peste care torn apa fierbinte,
amestec bine și las pulberea la infuzat;
· Îndepărtez spatele de pulpa de pui, cu ajutorul unui cuțit, apoi
desprind pulpa superioară de cea inferioară. Procedez la fel cu toate cele șase
pulpe de pui (vezi video);
· Așez bucățile de carne în oala pentru fiert, adaug foile de dafin
și boabele de Coriandru și Piper Negru, apoi completez cu apă rece astfel încât
aceasta să acopere cu un deget, carnea
· Las pulpele să fiarbă, la foc mediu, în oala acoperită cu capac,
până când carnea se desprinde cu ușurință de oase. Am grijă să nu dea în foc,
dar nu îndepărtez spuma din timpul fierberii, această grăsime fiind necesară la
preparatul meu;
· Mărunțesc ardeii iuți, curăț usturoiul și așez totul în boluri;
· Tai fundul recipientului tip PET, la patru centimetrii de bază, cu
ajutorul unui cuțit, apoi îl fixez în recipient, invers decât poziția sa
inițială
· Așez carnea fiartă într-un castron să se răcească, apoi îndepărtez
toate oasele (Atenție la osul subțire de la pulpa inferioară!);
· Transfer carnea în recipientul blenderului, adaug sare, Cimbru,
boia afumată, usturoiul și infuzia de sfeclă roșie, apoi procesez compoziția
până obțin o pastă. Dacă amestecul este prea uscat sau nu se procesează în
blender, adaug puțină supă (zeama în care a fiert carnea) alegând și grăsimea
din pelicula formată deasupra acesteia;
· Transfer pasta într-un bol încăpător, adaug ardeii iuți, sare
grunjoasă (dacă mai este nevoie) și frunze de Pătrunjel și Leuștean, congelate
·
Îndepărtez partea superioară a recipientului cu ajutorul unui
cuțit, mă asigur că baza formei este fixată în poziția corectă, apoi umplu
recipientul cu pasta din carne
· Fixez baza recipientului cu două fâșii de bandă adezivă, așezate
in cruce, acopăr partea superioară cu folie alimentară, apoi înfășor întreg
ansamblul în folie alimentară astfel pasta îți va păstra forma cilindrică în
timpul răcirii;
·
Las Pasta la rece, în frigider până a doua zi;
· A doua zi, despachetez ansamblul, îndepărtez folia alimentară și
benzile adezive. Pasta este închegată, fermă, pregătită pentru servit;
· Presez baza recipientului (un sistem asemănător cu cel al unei
seringi) și eliberez o parte din
compoziție, pentru a putea fi tăiată în felii
· Așez feliile, una lângă cealaltă, pe marginea unui castronel
acoperit cu folie alimentară, apoi răstorn feliile pe farfuria care le este
destinată
·
Decorez cu PASTA DE ARDEI IUȚI – MURAȚI și cu o felie de
praz tăiată oblic.
Am pus Pui și mi-a ieșit Pate de Pui...!
... DELICIOS, făcut în casă, perfect pentru un aperitiv sofisticat în zi de
Sărbătoare sau pe felia de pâine (cu unt), într-un sendwich pentru tine și copilul
tău...
PUI | Cum să faci Pate de Pui | POFTICELE | BLIDUL |
Urmărește-ne îndeaproape articolele BLIDUL și rețetele video
BLIDUL
Te invit să
vizitezi noul nostru canal de YouTube, BLIDUL.
Arya
Comentarii
Trimiteți un comentariu