CASTEL DE BISCUIȚI | Tort cu blat de biscuiți, fără coacere | DULCEGĂRII | BLIDUL

 

 CASTEL DE BISCUIȚI  |  Tort cu blat de biscuiți, fără coacere |   DULCEGĂRII  |  BLIDUL

Castel de Biscuiți...!
... Cu siguranță și voi ați visat că trăiați într-un Castel...
... Dar ca să faci asta, întâi trebuie să îl construiești...

Ingrediente pentru siropul de smântână:

·         300 ml de apă călduță;

·         1 lingură de smântână;

·         2 lingurițe de zahăr tos; 

Ingrediente solide:

·         300 g de biscuiți simpli (aproximativ, depinde de dimensiunea tăvii în care construiești tortul;

Ingrediente pentru cremă:

·         200 g de unt (65% grăsime), la temperatura camerei;

·         ½ cupă de zahăr tos;

·         4 lingurițe de cacao;

·         1 linguriță de cafea;

·         1 gălbenuș de ou;

Accesorii:

  •   1 tavă pentru copt, cu pereții detașabili;
  • · Mixer;
  • · Spatule și furculițe diferite;
  • · Castroane de diferite mărimi;
  • · Forme de patiserie;
  • · Platou pentru servire;
Mod de preparare:

·        Așez într-un castron încăpător, untul și zahărul, amestec cu furculița, apoi cu mixerul până obțin o cremă omogenă  (vezi video);

 

Notă:

Dacă untul nu este moale (la temperatura camerei), crema se poate tăia, adică, se va separa grăsimea de lichidul din unt, având un aspect granular. Această situație poate fi remediată cu ajutorul unui gălbenuș de ou și a câtorva lingurițe de pulbere de cacao. Gălbenușul va emulsiona grăsimea, iar pulberea va absorbi lichidul, integrându-l mai ușor în compoziție ;

 

·         Adaug pulberea de cacao, cafeaua și gălbenușul de ou, apoi amestec cu o lingură de lemn până obțin o cremă spumoasă;

·         Hidratez biscuiții în siropul de smântână, doar atât cât să se umezească stratul exterior al acestora (vezi video);

·         Așez biscuiții în poziție verticală, de-a lungul peretelui tăvii, apoi acopăr fundul tăvii cu un strat de biscuiți hidratați (vezi video);

·         Acopăr primul strat de biscuiți cu un strat de cremă;

·         Repet procedura de trei ori, strat de biscuiți – strat de cremă, apoi, așez cel din urmă strat de biscuiți;

·         Acopăr ansamblul cu o folie alimentară și las „Castelul de Biscuiți”, la rece, în frigider, până a doua zi;

 

Notă:

În tot acest timp de odihnă, biscuiții se vor hidrata în profunzime, astfel vor avea structura perfectă pentru a păstra forma tortului;

 

·         A doua zi, așez ultimul strat de cremă, frișcă sau smântână (în cazul de față), astfel încât să ajung la același nivel cu cel al biscuiților așezați vertical  (vezi video);

·         Pudrez „Castelul de Biscuiți” cu pudră de cacao, folosind forme de patiserie pentru decorare (vezi video);

·         Așez „Castelul de Biscuiți” pe platou, după ce am îndepărtat pereții tăvii și hârtia de copt... și ... Poftim la Degustare...!

Castel de Biscuiți...!
... Este un DELICIU, un Răsfăț de Iarnă, de Sărbători, Dulcegării de Amintiri din Copilărie și de petrecut timpul cu Oamenii Dragi!...

 YouTube Video:

 CASTEL DE BISCUIȚI  |  Tort cu blat de biscuiți, fără coacere |   DULCEGĂRII  |  BLIDUL

Urmărește-ne îndeaproape articolele BLIDUL și rețetele video BLIDUL
Te invit să vizitezi noul nostru canal de YouTube, BLIDUL

Arya

Comentarii

Cele mai citite articole: