CORNICHON | CONSERVATE | BLIDUL

 CORNICHON  |   CONSERVATE  |  BLIDUL

Cornichon...!
... Sau Cornișor! O rețetă de murături, cu condimente aromate, și multă sare...

Ingrediente de bază:

  •   2 ½ kg de castraveți Cornișor (Cornichon);
  • · 9 cepe mici;
  • · 3 morcovi de grădină;
  • · 1 căpățână de usturoi;
  • · 1 legătură de Leuștean;

Ingrediente pentru condimentare saramură:

  •   2 linguri de coriandru, boabe;
  • · 6 Cuișoare;
  • · 3 frunze de Dafin;

Ingrediente pentru saramură:

  •   9 linguri de sare grunjoasă;
  • · 1 ½ litru de apă rece;

Accesorii:

  •   1 borcan cu capacitatea de 5 litri;
  • · 1 capac pentru borcan;

Mod de preparare:

  •   Împletesc legături din frunzele de leuștean proaspăt și le păstrez pentru mai târziu (vezi video):
  • · Spăl, curăț și tai morcovii, apoi curăț usturoiul și ceapa;
  • · Așez castraveții, în borcanul curat, astfel încât să rămână cât mai puțin spațiu liber între aceștia (vezi video);
  • · Strecor printre castraveți, tijele și rondelele de morcovi, ceapa și usturoiul, legăturile de leuștean, astfel încât să fie distribuiți uniform în tot borcanul;
  • · Adaug condimentele, apoi sarea și apa rece. Aceasta din urmă trebuie să acopere legumele (vezi video);
  • · Așez capacul peste borcan, fără să îl înfiletez. Astfel, aerul rezultat în urma fermentării, se va elibera cu ușurință din borcan, fără a pierde din lichid;
  • · Depozitez borcanul în cămară, într-un loc accesibil și verific periodic stadiul fermentării;

Cornichon sau castraveți Cornișor!
... De acum, vor sta aliniați, ordonați și ascultători, ca niște soldăței, până ce fermenții, le vor Dărui gustul aromat și ușor înțepător al murăturilor de casă...

 YouTube Video:

Urmărește-ne îndeaproape articolele BLIDUL și rețetele video BLIDUL
Te invit să vizitezi noul nostru canal de YouTube, BLIDUL. 

Arya

Comentarii

Cele mai citite articole: