DELICII DULCI | DULCEGĂRII | BLIDUL

 

DELICII DULCI  |  DULCEGĂRII  |  BLIDUL

Delicii Dulci...!
... Înseamnă Răsfăț, zi de Sărbătoare și Bucuria Sufletului...
Crezi că ai putea accepta o astfel de Tratație?...

Ingrediente pentru stratul exterior:

  •  2 cupe de arahide prăjite și sărate;

Ingrediente pentru primul strat de cremă:

  •   2 cupe de zahăr tos;
  • · 2 linguri de pulbere de cacao;
  • · 1 lingură de pulbere de roșcove;
  • · 1 linguriță de pulbere de scorțișoară;
  • · Un praf de sare grunjoasă;
  • · 3 cupe de apă rece;

Ingrediente pentru îngroșarea cremei:

  •   1 cupă de făină (tip 000);
  • · 4 gălbenușuri de ou;
  • · 1/3 cupă de apă rece;
  • · 200 g de unt (cu 65% grăsime);

Ingrediente pentru al doilea strat de cremă:

  •   6 linguri generoase de smântână (cu 20% grăsime);
  • · 4 linguri de semințe de Mac;

Ingrediente pentru decorare:

  •   Pulbere de cacao;
  • · Semințe de Mac;

Accesorii:

  •   Folie alimentară;
  • · Tava cuptorului;

Mod de preparare:

  •   Așez în mărunțitorul electric sau în blender, arahidele, și le macin doar atât cât să se spargă boabele (vezi video);
  • · Așez arahidele mărunțite pe tava acoperită cu folie alimentară și le distribui uniform pe toată suprafața acesteia;
  • · Amestec într-o crăticioară, zahărul, pulberea de cacao, pulberea de roșcov și cea de scorțișoara, un praf de sare, apoi adaug apa și încălzesc totul la foc mediu până la punctul de fierbere;
  • · Amestec într-un castron, făina, gălbenușurile de ou și apa;
  • · Când amestecul a ajuns la punctul de fierbere, adaug amestecul pentru îngroșare și continui fierberea, la foc mic, până ce crema se îngroașă (vezi video);
  • · Imediat ce crema s-a îngroșat, sting focul și o las să se răcorească câteva minute;
  • · Adaug untul în crema călduță și amestec până ce acesta se topește complet și se încorporează în întregime;
  • · Distribui crema, uniform pe toată suprafața tăvii, deasupra stratului de arahide mărunțite, apoi o întind cu o spatulă, fără să deranjez stratul inferior (vezi video);
  • · Las întreg ansamblul la rece, în frigider până ce crema capătă fermitate;
  • · Când crema s-a răcit și a căpătat fermitate, adaug smântâna și o distribui uniform peste crema de cacao, apoi presar semințele de Mac;
  • · Rulez întreg ansamblul, pe direcția laturii lungi, cu ajutorul foliei alimentare, apoi împachetez întreaga ruladă în folie și o las la congelator o oră, doar atât cât baza acestea, capătă fermitate și poate fi manevrată cu ușurință;
  • · Când rulada este suficient de fermă, o așez pe un platou, îndepărtez folia alimentară și o decorez cu pulbere de cacao și semințe de Mac (vezi video);
  • · Tai felii groase de trei centimetri și le așez pe farfuriile care îi sunt destinate;

Delicii Dulci!
... O Delicatesă perfectă pentru o zi de Sărbătoare, oricare ar fi aceasta. Este un Deliciu și un adevărat Răsfăț pentru Simțuri și pentru Suflet ...

 YouTube Video:

Urmărește-ne îndeaproape articolele BLIDUL și rețetele video BLIDUL
Te invit să vizitezi noul nostru canal de YouTube, BLIDUL

Arya

Comentarii

Cele mai citite articole: