REȚETA DE ZILE MARI | CONSERVATE | BLIDUL

 REȚETA DE ZILE MARI  |   CONSERVATE  |  BLIDUL

Rețeta de Zile Mari...!
... O rețetă din ciuperci, bureți de plop, legume asortate, condimente aromate și multă, multă sare...

Ingrediente de bază:

  •   1 kg de bureți de plop (ciuperci de plop) ;
  • · ¼ de căpățână de conopidă;
  • · 1 morcov;
  • · 1 păstârnac;
  • · ½ de praz;
  • · ½ de ardei gras, roșu;

Ingrediente pentru condimentare:

  •   3 foi de Dafin;
  • · 9 Cuișoare;
  • · ½ de lingură de coriandru, boabe;
  • · ½ de lingură de piper negru, boabe

Ingrediente pentru saramură:

  •   6 linguri de sare grunjoasă;
  • · 1 ½ litru de apă rece;

Accesorii:

  •   1 borcan cu capacitatea de 3 litri;
  • · 1 capac pentru borcan;

Mod de preparare:

  •   Spăl ciupercile sub jet de apă rece, apoi le las să se scurgă de apă (vezi video);
  • · Desfac florile de conopidă în buchete mici;
  • · Spăl, curăț și tai morcovul și păstărnacul, în felii;
  • · Tai prazul în felii (rondele) groase, iar ardeiul gras în fâșii late, longitudinal;
  • · Așez ciupercile și legumele în borcanul curat, astfel încât să rămână cât mai puțin spațiu liber între acestea (vezi video);
  • · Adaug condimentele, apoi sarea și apa rece. Aceasta din urmă trebuie să acopere legumele;
  • · Așez capacul peste borcan, fără să îl înfiletez. Astfel, aerul rezultat în urma fermentării, se va elibera cu ușurință din borcan, fără a pierde din lichid;
  • · Depozitez borcanul în cămară, într-un loc accesibil și verific periodic stadiul fermentării;

Rețeta de Zile Mari  este gata... partea pregătirii !
... De acum, așteptăm, cu răbdare, ca fermenții să îmbrățișeze ciupercile și legumele și să le redea gustul aromat și ușor înțepător al murăturilor de casă...

O mie și una de rețete îmi vin în minte, rețete a căror personaje principale vor fi aceste murături!

... Dar până atunci... e totul Secret...

  YouTube Video:

Urmărește-ne îndeaproape articolele BLIDUL și rețetele video BLIDUL
Te invit să vizitezi noul nostru canal de YouTube, BLIDUL. 

Arya

Comentarii

Cele mai citite articole: