REȚETA DE ZILE MARI | CONSERVATE | BLIDUL
![]() |
REȚETA DE ZILE MARI | CONSERVATE | BLIDUL |
Rețeta de Zile Mari...!
... O rețetă din ciuperci, bureți de plop, legume asortate, condimente
aromate și multă, multă sare...
Ingrediente de bază:
- 1 kg de bureți de plop (ciuperci de plop) ;
- · ¼ de căpățână de conopidă;
- · 1 morcov;
- · 1 păstârnac;
- · ½ de praz;
- · ½ de ardei gras, roșu;
Ingrediente pentru condimentare:
- 3 foi de Dafin;
- · 9 Cuișoare;
- · ½ de lingură de coriandru, boabe;
- · ½ de lingură de piper negru, boabe
Ingrediente pentru saramură:
- 6 linguri de sare grunjoasă;
- · 1 ½ litru de apă rece;
Accesorii:
- 1 borcan cu capacitatea de 3 litri;
- · 1 capac pentru borcan;
Mod de preparare:
- Spăl ciupercile sub jet de apă rece, apoi le las să se scurgă de apă (vezi video);
- · Desfac florile de conopidă în buchete mici;
- · Spăl, curăț și tai morcovul și păstărnacul, în felii;
- · Tai prazul în felii (rondele) groase, iar ardeiul gras în fâșii late, longitudinal;
- · Așez ciupercile și legumele în borcanul curat, astfel încât să rămână cât mai puțin spațiu liber între acestea (vezi video);
- · Adaug condimentele, apoi sarea și apa rece. Aceasta din urmă trebuie să acopere legumele;
- · Așez capacul peste borcan, fără să îl înfiletez. Astfel, aerul rezultat în urma fermentării, se va elibera cu ușurință din borcan, fără a pierde din lichid;
- · Depozitez borcanul în cămară, într-un loc accesibil și verific periodic stadiul fermentării;
Rețeta de Zile Mari este gata... partea pregătirii !
... De acum, așteptăm, cu răbdare, ca fermenții să îmbrățișeze ciupercile și legumele
și să le redea gustul aromat și ușor înțepător al murăturilor de casă...
O mie și una de rețete îmi vin în minte, rețete a căror personaje
principale vor fi aceste murături!
... Dar până atunci... e totul Secret...
Urmărește-ne îndeaproape articolele BLIDUL și rețetele video
BLIDUL
Te invit să vizitezi noul nostru canal de YouTube, BLIDUL.
Arya
Comentarii
Trimiteți un comentariu