TÂRTIȚĂ PE VARZĂ | CINA ÎN DOI | BLIDUL

 TÂRTIȚĂ PE VARZĂ   |   CINA ÎN DOI  |  BLIDUL

Târtiță pe Varză...!
...Și nu orice Târtiță, ci una „nobilă”, de...  Curcan...

Ingrediente din legume:

  •   ½ de căpățână de varză murată;
  • · 1 morcov;
  • · 1/3 ardei gras, roșu;
  • · 3 frunze mari de praz;

Ingrediente din carne:

  •    2 târtițe de curcan;

Ingrediente pentru aluat:

  •    2 cupe de făină de grâu (tip 000);
  • · ½ linguriță de sare grunjoasă;
  • · 1 linguriță de drojdie uscată;
  • · 1 cupă de apă călduță;
  • · 50 ml de ulei de Floarea Soarelui;

Ingrediente pentru condimentarea verzei:

  •   ½ de linguriță de boia afumată;
  • · ½ de linguriță de boia iute;
  • · ½ de linguriță de Curry;
  • · ½ de linguriță de pulbere de Roșcove;
  • · ½ de linguriță de Cimbru, plantă uscată;
  • · ½ de linguriță de Cardamom;
  • · Piper negru;

Ingrediente pentru condimentarea târtițelor:

  •   1 linguriță de boia afumată;
  • · ½ linguriță de Cimbru, plantă uscată;
  • · Sare grunjoasă;
  • · Piper negru;
  • · Amestec de condimente de la rețeta: ROSTOGOL DE CURCAN – găsești link-ul, AICI;

Ingrediente pentru decorare:

Mod de preparare:

  •   Tai varza în felii subțiri, o storc de apă ( de moare), o condimentez și o stropesc cu ulei de Floarea Soarelui (vezi video);
  • · Amestec făina de grâu cu sarea grunjoasă, apoi adaug drojdia uscată și apa călduță. Aluatul va fi destul de uscat. Adaug două linguri de ulei, apoi frământ aluatul doar atât cât să se amestece toate ingredientele;
  • · Las aluatul la dospit, până își dublează volumul (vezi video);
  • · Tai morcovul în fâșii foarte subțiri, cu ajutorul dispozitivului de curățat legume, iar ardeiul gras și prazul, în fâșii (vezi video);
  • · Împart aluatul dospit, în două părți egale, din prima parte formez două foi rotunde de aproximativ douăzeci de centimetri în diametru, iar din cea de a doua parte de aluat formez două baghete pe care le crestez , apoi răsucesc fâșiile formate (vezi video);
  • · Așez fiecare baghetă răsucită, pe marginea fiecărui disc din aluat, apoi le las să se odihnească pe tava tapetată cu făină, în cuptorul neîncălzit, până pregătesc următoarea etapă a rețetei;
  • · Spăl cele două târtițe, apoi tai partea care ascunde grăsimea cu care îți unge curcanul, penele, apoi îndepărtez cei doi bulgări de grăsime, ascunși aici (vezi video);
  • · Condimentez târtițele, cu ingredientele de mai sus;
  • · Aluatul a mai crescut în tot acest timp de odihnă. Așez varza condimentată în mijlocul fiecărui disc „încoronat”, așez apoi legumele tăiate, stropesc cu uleiul condimentat și instalez fiecare târtiță pe „tronul” ei de varză îmbogățită (vezi video);
  • · Las ansamblul să se coacă, în cuptorul încins la 180oC, șaizeci de minute;
  • · După ce Târtiță pe Varză este rumenă și frumoasă, o așez cu grijă pe câte o farfurie.

Târtiță pe Varză este DELICIOASĂ!
Perfect rumenită, învăluită în arome îmbătătoare, care îți provoacă o poftă nebănuită, iar Dulceața Picantă, întregește ansamblul de gusturi Princiare...

 YouTube Video:

TÂRTIȚĂ PE VARZĂ   |   CINA ÎN DOI  |  BLIDUL

Urmărește-ne îndeaproape articolele BLIDUL și rețetele video BLIDUL.
Te invit să vizitezi noul nostru canal de YouTube, BLIDUL. 

Arya

Comentarii

Cele mai citite articole: