ROSTOGOL DE CURCAN | DE SĂRBĂTOARE | BLIDUL

 

 ROSTOGOL DE CURCAN  |  DE SĂRBĂTOARE  |  BLIDUL

Rostogol de Curcan...!
Te gândești cumva la un Curcan care face tumbe?...
Ei bine, nu despre asta vorbim noi aici...

Ingrediente pentru umplutură:

  •   1 ½ cupă de arahide;
  • · 100 ml de ulei de Floarea Soarelui;
  • · 4 linguri de apă;
  • · 2 gălbenușuri de ou;

Ingrediente pentru ruladă:

  •   1 piept de curcan;
  • · 1 morcov;
  • · 3 frunze de praz;
  • · ½ ardei gras, roșu;
  • · ½ legătură de frunze de pătrunjel;

Ingrediente pentru tapetare:

  •   1 lingură de Piper negru, boabe;
  • · 1 lingură de Cimbru, plantă uscată;
  • · 1 lingură de Coriandru, boabe;
  • · 1 lingură de Busuioc, plantă uscată;
  • · 2 linguri de arahide;
  • · 1 lingură de pulbere de Roșcove;
  • · 1 lingură de semințe de Mac;

Ingrediente pentru garnitură:

  •   1 morcov mare;
  • · Sare și piper;
  • · 2 linguri de ulei de Floarea Soarelui;

Ingrediente pentru decorare:

  •   1 roșie;
  • · Frunze de praz, mărunțite;
  • · Măsline;

Accesorii:

  •   Folie alimentară;
  • · Ață;
  • · Tavă din ceramică;

Mod de preparare:

  •   Așez în mărunțitorul electric sau în blender, arahidele, apa și gălbenușurile de ou, împreună cu uleiul și amestec până obțin o pastă fină (vezi video);
  • · Desprind cei doi lobi ai pieptului de curcan, apoi tai fiecare bucată, în câte șase felii subțiri, longitudinal (vezi video);
  • · Așez pe un tocător din lemn, folie alimentară, apoi acopăr suprafața acestuia cu feliile din pieptul de curcan, astfel încât să o acopăr în întregime;
  • · Distribui toată pasta de arahide, în strat uniform, peste pieptul de pui, lăsând marginile libere, de aproximativ doi centimetri;
  • · Așez felii de morcov tăiate cu dispozitivul de curățat legume, apoi frunzele de praz, longitudinal, pe lungimea rulării, adaug feliile din ardei gras și frunzele de pătrunjel, mărunțite (vezi video);
  • · Rulez întregul ansamblu, cu ajutorul foliei alimentare, apoi o înfășor strâns și o răsucesc la capete;
  • · Las rulada la congelator, până ce carnea capătă fermitate. Astfel o voi putea manevra cu ușurință, fără ca aceasta să se destrame;
  • · Așez în mărunțitorul electric sau în blender, condimentele și le macin până obțin granulația dorită (vezi video);
  • · Odată ce carnea a devenit fermă, îndepărtez folia, leg ruloul cu ață și tapetez rulada cu amestecul de condimente (vezi video);
  • · Așez rulada în tava unsă cu ulei, pe diagonală, așez feliile de roșii deasupra și completez spațiile libere din tavă, cu morcovi tăiați în felii groase;
  • · Presar peste morcovi, sare și piper, apoi stropesc cu puțin ulei;
  • · Las Rostogolul de Curcan, la copt, în cuptorul încins la 180oC, șaizeci de minute;
  • · După coacere, îndepărtez ața cu care am legat ruloul, apoi tai felii groase, pe care le așez pe farfurii, alături de garnitura din morcov copt;
  • · Decorez cu frunzele de praz, mărunțite și cu măsline, apoi stropesc totul cu sosul din tavă (vezi video);

Rostogolul de Curcan este Spectaculos!
... Este o Delicatesă perfectă pentru o zi de Sărbătoare, oricare ar fi aceasta. Este un Deliciu și un adevărat Răsfăț pentru Simțuri și pentru Suflet ...

 YouTube Video:

Urmărește-ne îndeaproape articolele BLIDUL și rețetele video BLIDUL
Te invit să vizitezi noul nostru canal de YouTube, BLIDUL. 

Arya

Comentarii

Cele mai citite articole: