ROSTOGOL DE CURCAN | DE SĂRBĂTOARE | BLIDUL
![]() |
ROSTOGOL DE CURCAN | DE SĂRBĂTOARE | BLIDUL |
Rostogol de Curcan...!
Te gândești cumva la un Curcan care face tumbe?...
Ei bine, nu despre asta vorbim noi aici...
Ingrediente pentru umplutură:
- 1 ½ cupă de arahide;
- · 100 ml de ulei de Floarea Soarelui;
- · 4 linguri de apă;
- · 2 gălbenușuri de ou;
Ingrediente pentru ruladă:
- 1 piept de curcan;
- · 1 morcov;
- · 3 frunze de praz;
- · ½ ardei gras, roșu;
- · ½ legătură de frunze de pătrunjel;
Ingrediente pentru tapetare:
- 1 lingură de Piper negru, boabe;
- · 1 lingură de Cimbru, plantă uscată;
- · 1 lingură de Coriandru, boabe;
- · 1 lingură de Busuioc, plantă uscată;
- · 2 linguri de arahide;
- · 1 lingură de pulbere de Roșcove;
- · 1 lingură de semințe de Mac;
Ingrediente pentru garnitură:
- 1 morcov mare;
- · Sare și piper;
- · 2 linguri de ulei de Floarea Soarelui;
Ingrediente pentru decorare:
- 1 roșie;
- · Frunze de praz, mărunțite;
- · Măsline;
Accesorii:
- Folie alimentară;
- · Ață;
- · Tavă din ceramică;
Mod de preparare:
- Așez în mărunțitorul electric sau în blender, arahidele, apa și gălbenușurile de ou, împreună cu uleiul și amestec până obțin o pastă fină (vezi video);
- · Desprind cei doi lobi ai pieptului de curcan, apoi tai fiecare bucată, în câte șase felii subțiri, longitudinal (vezi video);
- · Așez pe un tocător din lemn, folie alimentară, apoi acopăr suprafața acestuia cu feliile din pieptul de curcan, astfel încât să o acopăr în întregime;
- · Distribui toată pasta de arahide, în strat uniform, peste pieptul de pui, lăsând marginile libere, de aproximativ doi centimetri;
- · Așez felii de morcov tăiate cu dispozitivul de curățat legume, apoi frunzele de praz, longitudinal, pe lungimea rulării, adaug feliile din ardei gras și frunzele de pătrunjel, mărunțite (vezi video);
- · Rulez întregul ansamblu, cu ajutorul foliei alimentare, apoi o înfășor strâns și o răsucesc la capete;
- · Las rulada la congelator, până ce carnea capătă fermitate. Astfel o voi putea manevra cu ușurință, fără ca aceasta să se destrame;
- · Așez în mărunțitorul electric sau în blender, condimentele și le macin până obțin granulația dorită (vezi video);
- · Odată ce carnea a devenit fermă, îndepărtez folia, leg ruloul cu ață și tapetez rulada cu amestecul de condimente (vezi video);
- · Așez rulada în tava unsă cu ulei, pe diagonală, așez feliile de roșii deasupra și completez spațiile libere din tavă, cu morcovi tăiați în felii groase;
- · Presar peste morcovi, sare și piper, apoi stropesc cu puțin ulei;
- · Las Rostogolul de Curcan, la copt, în cuptorul încins la 180oC, șaizeci de minute;
- · După coacere, îndepărtez ața cu care am legat ruloul, apoi tai felii groase, pe care le așez pe farfurii, alături de garnitura din morcov copt;
- · Decorez cu frunzele de praz, mărunțite și cu măsline, apoi stropesc totul cu sosul din tavă (vezi video);
Rostogolul de Curcan este Spectaculos!
... Este o Delicatesă perfectă pentru o zi de Sărbătoare, oricare ar fi aceasta.
Este un Deliciu și un adevărat Răsfăț pentru Simțuri și pentru Suflet ...
Urmărește-ne îndeaproape articolele BLIDUL și rețetele video
BLIDUL
Te invit să vizitezi noul nostru canal de YouTube, BLIDUL.
Arya
Comentarii
Trimiteți un comentariu