BARCA DE AUR | CINA ÎN DOI | BLIDUL
![]() |
BARCA DE AUR | CINA ÎN DOI | BLIDUL |
Barca de Aur...!
... Cine a spus că nu îți poți face Barcă, dintr-un Dovleac...?
Ingrediente de bază:
- ½ de dovleac pentru plăcintă – doar carcasa/coaja;
Ingrediente pentru umplutură:
- 4 felii de pulpă de porc;
- · 1 linguriță de boia afumată;
- · 1 linguriță de Curry;
- · 1 linguriță de Cimbru – plantă uscată;
- · ½ de linguriță de boia iute;
- · 50 ml de ulei de Floarea Soarelui;
Ingrediente pentru decorare:
- 4 felii de praz;
- · 1 ardei foarte iute – tip cireașă;
- · 4 scobitori din bambus;
- · Pastă de tomate;
- · Măsline;
Mod de preparare:
- Tai carcasa de dovleac, în șase părți egale, radial, apoi crestez miezul subțire în așa fel, încât să nu îl străpung (vezi video);
- · Așez într-o tavă curată toate cele șase felii de dovleac, apoi le sărez și adaug piper măcinat, pe fiecare dintre ele;
- · Las feliile să se coacă, parțial, în cuptorul încins la 180oC, douăzeci de minute;
- · Așez într-o tavă, cele patru felii de pulpă de porc, le condimentez, le stropesc cu ulei, apoi le rulez și le fixez cu câte o scobitoare din bambus (vezi video);
- · Așez fiecare rulou pe câte o felie/bărcuță de dovleac, proaspăt scos din cuptor, într-o tavă din ceramică, unsă cu ulei de Floarea Soarelui;
- · Adaug elementele de decorare, adică feliile de praz și câte un sfert de ardei iute, apoi ung cu uleiul condimentat, care mi-a rămas în urma pregătirii cărnii;
- · Las Bărcile la copt, să se Aurească, în cuptorul încins la 180oC, șaizeci de minute;
- · După ce s-au copt, stropesc bărcuțele cu sosul din tavă, apoi așez fiecare Barcă de Aur, pe farfuria ei (vezi video);
- · Decorez farfuria cu o linguriță generoasă de sos de tomate și cu o măslină.
Barca de Aur este pregătită de Lansare...
... Acum, putem naviga prin apele Strălucitoare ale Gustului și putem pescui
Savoarea fiecărei îmbucături, din Comoara culinară...
Urmărește-ne îndeaproape articolele BLIDUL și rețetele video
BLIDUL
Te invit să vizitezi noul nostru canal de YouTube, BLIDUL.
Arya
Comentarii
Trimiteți un comentariu