E DOAR O SUPĂ...!? | CINA ÎN DOI | BLIDUL

 E DOAR O SUPĂ...!?  |   CINA ÎN DOI  |  BLIDUL

E doar o Supă...!?
... E greu de spus...

Ingrediente pentru bază:

  •   4 cartofi noi;
  • · 1 l de apă;
  • · 1 linguriță de sare;

Ingrediente pentru supă:

  •   ¼ de țelină;
  • · 1 ceapă albă;
  • · ½ de morcov;
  • · 1 felie de dovlecel;
  • · Miez de dovleac scobit din două tărtăcuțe;
  • · 100 ml de ulei de Floarea Soarelui;

Ingrediente pentru condimentare:

  •   1 linguriță de sare grunjoasă;
  • · 1 lingură de Cimbru, plantă uscată;
  • · 1 linguriță de boia afumată;
  • · ½ linguriță de boia iute;
  • · 1 linguriță de Curry:
  • · Piper negru;

Ingrediente pentru decorare:

  •   ¼ de ardei gras, roșu;
  • · 4 fire de leuștean;
  • · ¼ de praz;
  • · Fâșii de șuncă crud-uscată;

Ingrediente pentru înnobilare:

Mod de preparare:

  •   Spăl, curăț de coajă, apoi tai în patru, pe lung, cartofii noi și îi așez într-o oală încăpătoare;
  • · Adaug apa și sarea și pun cartofii la fiert, la foc mediu;
  • · Tai cubulețe țelina, ceapa, morcovul și dovlecelul, apoi le așez pe un platou;
  • · Tai ardeiul gras, mare, mărunțesc frunzele de leuștean și tai felii subțiri de praz, apoi le așez pe o farfurie;
  • · Așez pe foc mare, o cratiță din inox și o las să se încingă bine, apoi torn uleiul și așez legumele de pe platou (țelina, ceapa, morcovul și dovlecelul), (vezi video);

Notă:
Cum faci să nu ți se lipească mâncarea de fundul oalelor din inox? Secretul este pregătirea acestora înainte de folosire:
1. O oală bine spălată,
2. apoi încinsă foarte bine pe foc mare;
3. Abia după aceste două etape, toarnă uleiul, lasă câteva secunde ca acesta să se încălzească; 4. Abia apoi așază legumele la prăjit.
Astfel mâncarea nu se va lipi niciodată de oalele tale.

  •   Adaug în cratiță, miezul de dovleac (miezul extras din cele două tărtăcuțe), apoi amestec și las să se prăjască, la foc mare, până se rumenesc;
  • · Adaug condimentele și amestec, apoi torn apa în care au fiert cartofii și mixez totul cu ajutorul unui blender vertical, cu dispozitivul pentru sosuri (vezi video);
  • · Transfer supa în bolul care îi este destinat;

Acum totul este pregătit pentru servire:

  •   Așez pe farfurii cele două tărtăcuțe, în chip de castroane, apoi în fiecare din acestea, așez câțiva cartofi fierți;
  • · Adaug supa de dovleac în tărtăcuțe, apoi decorez totul cu praz, leuștean, ardei gras, șuncă și înnobilez cu SOS ACRIȘOR CU MĂRAR (vezi video);
  • · ... Iar ca un plus de culoare, presar pulbere de boia afumată, pe marginea tărtăcuței.

E doar o Supă...!?
... Dacă vrei să afli răspunsul, te invit să guști Supa de Dovleac, la tine în bucătărie...

   YouTube Video: 

 E DOAR O SUPĂ...!?  |   CINA ÎN DOI  |  BLIDUL

Urmărește-ne îndeaproape articolele BLIDUL și rețetele video BLIDUL
Te invit să vizitezi noul nostru canal de YouTube, BLIDUL. 

Arya



Comentarii

Cele mai citite articole: