E DOAR O SUPĂ...!? | CINA ÎN DOI | BLIDUL
![]() |
E DOAR O SUPĂ...!? | CINA ÎN DOI | BLIDUL |
E doar o Supă...!?
... E greu de spus...
Ingrediente pentru bază:
- 4 cartofi noi;
- · 1 l de apă;
- · 1 linguriță de sare;
Ingrediente pentru supă:
- ¼ de țelină;
- · 1 ceapă albă;
- · ½ de morcov;
- · 1 felie de dovlecel;
- · Miez de dovleac scobit din două tărtăcuțe;
- · 100 ml de ulei de Floarea Soarelui;
Ingrediente pentru condimentare:
- 1 linguriță de sare grunjoasă;
- · 1 lingură de Cimbru, plantă uscată;
- · 1 linguriță de boia afumată;
- · ½ linguriță de boia iute;
- · 1 linguriță de Curry:
- · Piper negru;
Ingrediente pentru decorare:
- ¼ de ardei gras, roșu;
- · 4 fire de leuștean;
- · ¼ de praz;
- · Fâșii de șuncă crud-uscată;
Ingrediente pentru înnobilare:
- 4 lingurițe de SOS ACRIȘOR CU MĂRAR – găsești rețeta AICI;
- · ½ linguriță de boia afumată;
Mod de preparare:
- Spăl, curăț de coajă, apoi tai în patru, pe lung, cartofii noi și îi așez într-o oală încăpătoare;
- · Adaug apa și sarea și pun cartofii la fiert, la foc mediu;
- · Tai cubulețe țelina, ceapa, morcovul și dovlecelul, apoi le așez pe un platou;
- · Tai ardeiul gras, mare, mărunțesc frunzele de leuștean și tai felii subțiri de praz, apoi le așez pe o farfurie;
- · Așez pe foc mare, o cratiță din inox și o las să se încingă bine, apoi torn uleiul și așez legumele de pe platou (țelina, ceapa, morcovul și dovlecelul), (vezi video);
Notă:
Cum faci să nu ți se lipească mâncarea de fundul oalelor din inox? Secretul este
pregătirea acestora înainte de folosire:
1. O oală bine spălată,
2. apoi încinsă foarte bine pe foc mare;
3. Abia după aceste două etape, toarnă uleiul, lasă câteva secunde ca acesta să
se încălzească; 4. Abia apoi așază legumele la prăjit.
Astfel mâncarea nu se va lipi niciodată de oalele tale.
- Adaug în cratiță, miezul de dovleac (miezul extras din cele două tărtăcuțe), apoi amestec și las să se prăjască, la foc mare, până se rumenesc;
- · Adaug condimentele și amestec, apoi torn apa în care au fiert cartofii și mixez totul cu ajutorul unui blender vertical, cu dispozitivul pentru sosuri (vezi video);
- · Transfer supa în bolul care îi este destinat;
Acum totul este pregătit pentru servire:
- Așez pe farfurii cele două tărtăcuțe, în chip de castroane, apoi în fiecare din acestea, așez câțiva cartofi fierți;
- · Adaug supa de dovleac în tărtăcuțe, apoi decorez totul cu praz, leuștean, ardei gras, șuncă și înnobilez cu SOS ACRIȘOR CU MĂRAR (vezi video);
- · ... Iar ca un plus de culoare, presar pulbere de boia afumată, pe marginea tărtăcuței.
E doar o Supă...!?
... Dacă vrei să afli răspunsul, te invit să guști Supa de Dovleac, la tine în
bucătărie...
![]() |
E DOAR O SUPĂ...!? | CINA ÎN DOI | BLIDUL |
Urmărește-ne îndeaproape articolele BLIDUL și rețetele video
BLIDUL
Te invit să vizitezi noul nostru canal de YouTube, BLIDUL.
Arya
Comentarii
Trimiteți un comentariu