DUDULIȚE PICANTE | POFTICELE | BLIDUL
![]() |
DUDULIȚE PICANTE | POFTICELE | BLIDUL |
Duduluțe Picante...!
... Sunt grăsuțe, rumene și Strălucitoare...
Ingrediente pentru aluatul alb:
- 2 căni de făină de grâu (tip 000);
- · 1 linguriță de sare grunjoasă;
- · 1 linguriță de drojdie uscată;
- · 1 cupă de apă (cantitatea de apă diferă în funcție de tipul de făină și umiditatea acesteia);
Ingrediente pentru aluatul roz:
- 2 căni de făină de grâu (tip 000);
- · 1 linguriță de sare grunjoasă;
- · 1 linguriță de drojdie uscată;
- · 1 cupă de apă (cantitatea de apă diferă în funcție de tipul de făină și umiditatea acesteia);
- · ½ lingură de pulbere de sfeclă roșie, preparată în casă (colorant natural);
Ingrediente pentru umplutură:
- 9 cartofi;
- · 2 ouă – doar gălbenușurile;
- · 3 linguri de brânză de burduf;
- · 1 legătură de mărar;
Ingrediente pentru condimentare - umplutură:
- 1 linguriță de boia afumată;
- · ½ de linguriță de boia iute;
- · 2 lingurițe de Cimbru, plantă uscată;
- · 2 lingurițe de dulceață picantă, rețeta: IUȚEALĂ DULCE SAU DULCEGĂRIE IUTE, găsești rețeta AICI;
- · Sare grunjoasă;
- · Piper negru;
Ingrediente pentru decorare:
- Boia de ardei iute;
- · Semințe de Mac;
- · Curry;
Ingrediente pentru înnobilare:
- Smântână;
- · Roșii bine coapte;
Mod de preparare:
- Așez în două castroane, unul pentru aluatul alb, celălalt pentru aluatul roz, ingredientele uscate, apoi adaug apa (vezi video);
- · Amestec și frământ fiecare din cele două aluaturi, acopăr castroanele cu folie alimentară și le las la dospit, la loc cald, până ce aluaturile își dublează volumul (vezi video);
- · Curăț cartofii, îi spăl apoi îi tai în bucăți mari și îi pun la fiert cu sare și apă, doar atât cât să îi acopere;
- · Strivesc cartofii fierți, apoi adaug brânza de burduf, mărarul mărunțit și gălbenușurile de ou, condimentele pentru umplutură și amestec bine până obțin o compoziție omogenă (vezi video);
- · Modelez, din aluatul alb, dospit, o baghetă, iar din cel roz, dospit, o foaie de lungimea baghetei și lățimea circumferinței acesteia;
- · Învelesc bagheta din aluatul alb, cu foaia din aluatul roz, apoi lipesc marginile celui din urmă, ciupind coca pe toată lungimea zonei lipite (vezi video);
- · Tai felii groase de un centimetru și jumătate din întregul cilindru obținut din modelarea celor două aluaturi, apoi pudrez cu făină, discurile;
- · Întind foi din fiecare disc în parte, pe care le tai, cu dispozitivul special, apoi le umplu și le lipesc cu același dispozitiv;
- · Așez Dudulițele Picante pe tava înfăinată și le ung cu gălbenuș de ou, diluat cu puțină apă;
- · Pudrez Duduluțele, cu boia de ardei iute, apoi le las la copt, în cuptorul încins la 180oC, treizeci și cinci de minute;
- · Procedez la fel cu cea de a doua tranșă de Duduluțe Picante, Pe care presar semințe de Mac, apoi pulbere de Curry;
Dudulițele Picante sunt pregătite să Bucure burticile...!
... În cazul nostru, burticile primesc și puțină smântână, dar și roșii bine
coapte...
O adevărată Sărbătoare pentru Burtici...
Urmărește-ne îndeaproape articolele BLIDUL și rețetele video
BLIDUL
Te invit să vizitezi noul nostru canal de YouTube, BLIDUL.
Arya
Comentarii
Trimiteți un comentariu