DUDULIȚE PICANTE | POFTICELE | BLIDUL

 DUDULIȚE PICANTE  |   POFTICELE  |  BLIDUL

Duduluțe Picante...!
... Sunt grăsuțe, rumene și Strălucitoare...

Ingrediente pentru aluatul alb:

  •   2 căni de făină de grâu (tip 000);
  • · 1 linguriță de sare grunjoasă;
  • · 1 linguriță de drojdie uscată;
  • · 1 cupă de apă (cantitatea de apă diferă în funcție de tipul de făină și umiditatea acesteia);

Ingrediente pentru aluatul roz:

  •   2 căni de făină de grâu (tip 000);
  • · 1 linguriță de sare grunjoasă;
  • · 1 linguriță de drojdie uscată;
  • · 1 cupă de apă (cantitatea de apă diferă în funcție de tipul de făină și umiditatea acesteia);
  • · ½ lingură de pulbere de sfeclă roșie, preparată în casă (colorant natural);

Ingrediente pentru umplutură:

  •   9 cartofi;
  • · 2 ouă – doar gălbenușurile;
  • · 3 linguri de brânză de burduf;
  • · 1 legătură de mărar;

Ingrediente pentru condimentare - umplutură:

  •   1 linguriță de boia afumată;
  • · ½ de linguriță de boia iute;
  • · 2 lingurițe de Cimbru, plantă uscată;
  • · 2 lingurițe de dulceață picantă, rețeta: IUȚEALĂ DULCE SAU DULCEGĂRIE IUTE, găsești rețeta AICI;
  • · Sare grunjoasă;
  • · Piper negru;

Ingrediente pentru decorare:

  •   Boia de ardei iute;
  • · Semințe de Mac;
  • · Curry;

Ingrediente pentru înnobilare:

  •   Smântână;
  • · Roșii bine coapte;

Mod de preparare:

  •   Așez în două castroane, unul pentru aluatul alb, celălalt pentru aluatul roz, ingredientele uscate, apoi adaug apa (vezi video);
  • · Amestec și frământ fiecare din cele două aluaturi, acopăr castroanele cu folie alimentară și le las la dospit, la loc cald, până ce aluaturile își dublează volumul (vezi video);
  • · Curăț cartofii, îi spăl apoi îi tai în bucăți mari și îi pun la fiert cu sare și apă, doar atât cât să îi acopere;
  • · Strivesc cartofii fierți, apoi adaug brânza de burduf, mărarul mărunțit și gălbenușurile de ou, condimentele pentru umplutură și amestec bine până obțin o compoziție omogenă (vezi video);
  • · Modelez, din aluatul alb, dospit, o baghetă, iar din cel roz, dospit, o foaie de lungimea baghetei și lățimea circumferinței acesteia;
  • · Învelesc bagheta din aluatul alb, cu foaia din aluatul roz, apoi lipesc marginile celui din urmă, ciupind coca pe toată lungimea zonei lipite (vezi video);
  • · Tai felii groase de un centimetru și jumătate din întregul cilindru obținut din modelarea celor două aluaturi, apoi pudrez cu făină, discurile;
  • · Întind foi din fiecare disc în parte, pe care le tai, cu dispozitivul special, apoi le umplu și le lipesc cu același dispozitiv;
  • · Așez Dudulițele Picante pe tava înfăinată și le ung cu gălbenuș de ou, diluat cu puțină apă;
  • · Pudrez Duduluțele, cu boia de ardei iute, apoi le las la copt, în cuptorul încins la 180oC, treizeci și cinci de minute;
  • · Procedez la fel cu cea de a doua tranșă de Duduluțe Picante, Pe care presar semințe de Mac, apoi pulbere de Curry;

Dudulițele Picante sunt pregătite să Bucure burticile...!
... În cazul nostru, burticile primesc și puțină smântână, dar și roșii bine coapte...
O adevărată Sărbătoare pentru Burtici...

 YouTube Video:

Urmărește-ne îndeaproape articolele BLIDUL și rețetele video BLIDUL
Te invit să vizitezi noul nostru canal de YouTube, BLIDUL. 

Arya

Comentarii

Cele mai citite articole: