DE NOUĂ STELE | POFTICELE | BLIDUL

 DE NOUĂ STELE  |  POFTICELE  |  BLIDUL

De Nouă Stele...!
... Pentru că tot se apropie Sărbătorile... Aperitive de Sărbătoare...

Ingrediente din legume:

  •   2 morcovi;
  • · 1 păstârnac mare;
  • · 50 ml de ulei de Floarea Soarelui;

Ingrediente pentru sos:

  •   9 căței de usturoi;
  • · 100 g unt;
  • · ½ de cupă de făină de grâu;

Ingrediente pentru crema de brânză:

  •   3 frunze proaspete de Salvie
  • · ½ cupă de arahide;
  • · 3 linguri de smântână;
  • · 3 linguri de brânză de burduf;

Ingrediente pentru condimentare:

  •   1 linguriță de zahăr;
  • · ½ de linguriță de boia afumată;
  • · Sare grunjoasă și piper negru;
  • · ½ de linguriță de Cardamom;
  • · ½ de linguriță de Busuioc, plantă uscată;

Ingrediente pentru decorare:

  •   Felii de ardei Capia;
  • · Arahide;

Mod de preparare:

  •   Tai usturoiul felii subțiri și îl așez într-o crăticioară, apoi adaug untul și îl las pe plită, la topit, la foc mic (vezi video);
  • · Spăl și curăț morcovii și păstârnacul, apoi îi tai felii subțiri de doi milimetrii, cu ajutorul unui cuțit sau cu un dispozitiv pentru tăiat legume;
  • · Așez într-un castron încăpător, legumele, torn untul topit, amestec bine până când legumele sunt acoperite uniform de o peliculă de unt, apoi adaug făina, condimentele și reiau amestecarea ingredientelor (vezi video);
  • · Ung alveolele tăvii pentru copt, cu unt topit, apoi așez legumele în fiecare alveolă, în straturi alternative, felii de morcov – felii de păstărnac, până când alveolele sunt pline, apoi stropesc totul cu puțin ulei;
  • · Las legumele la copt, în cuptorul încins, la 180oC, douăzeci de minute;
  • · Așez într-un castron încăpător, frunzele de Salvie, mărunțite, arahidele, smântâna și brânza de burduf, apoi amestec bine, până obțin o pastă omogenă (vezi video);
  • · Așez pe un platou, rondelele de legume coapte, apoi le înnobilez cu câte un bulgăre din amestecul de brânză și decorez cu câte o felie de ardei Capia și cu câte un bob de Arahidă.

De Nouă Stele...!
Rumenite, cu căciuli de brânză pufoasă și cu câte o „pană” roșie de ardei, POFTICELELE mele sunt adevărate Stele de cinema... sau Stele de Sărbătoare...

 YouTube Video:

DE NOUĂ STELE  |  POFTICELE  |  BLIDUL

Urmărește-ne îndeaproape articolele BLIDUL și rețetele video BLIDUL
Te invit să vizitezi noul nostru canal de YouTube, BLIDUL. 

Arya




Comentarii

Cele mai citite articole: