FASOLE LA CUPTOR | CINA ÎN DOI | BLIDUL

 FASOLE LA CUPTOR  |   CINA ÎN DOI  |  BLIDUL

Fasole la Cuptor...!
Ai încercat vreodată Fasole Prăjită...? Dar Fasole la Cuptor?
Astăzi îți voi vorbi despre cea de a doua variantă...

Ingrediente de bază:

  •   ½ kg de fasole albă, boabe, uscată (sau 4 cupe de fasole boabe, fiartă);
  • · 2 cepe galbene;
  • · 1 morcov;
  • · 1 păstârnac;
  • · 1 ardei iute;
  • · 200 ml de ulei de Floarea Soarelui;

Ingrediente pentru condimentare:

  •   4 frunze de Salvie, plantă uscată;
  • · 1 linguriță de boia afumată;
  • · 1 linguriță de Curry;
  • · 2 lingurițe de boia dulce;
  • · 1 linguriță de Busuioc, plantă uscată;
  • · Sare grunjoasă;
  • · Piper Negru;

Ingrediente pentru decorare:

  • 1 roșie mare;

Accesorii:

  • 1 tavă din ceramică;

Mod de preparare:

  •   Ung tava cu o parte din uleiul de Floarea Soarelui;
  • · Tai ceapa, morcovul, păstârnacul în bucăți mari, mărunțesc ardeiul iute și tai roșia în felii (vezi video);
  • · Așez legumele în tava pentru copt, iar roșia pe o farfurie;
  • · În tava, peste legume, adaug jumătate din cantitatea de fasole fiartă, apoi condimentez cu sare, piper și boia afumată;
  • · Adaug cel de al doilea strat de fasole fiartă, apoi Curry și Busuioc;

Notă:
Poți folosi fasole boabe, gata fiartă, din conservă sau poți fierbe tu fasolea, la tine acasă. Eu am fiert fasolea după ce am spălat-o și am lăsat-o la înmuiat 3-4 ore. Dacă fasolea fierbe greu, o scurg de apă și o las în congelator, în pungi, până în momentul folosirii. Cu acest truc, fasolea va fierbe mai repede și va fi mai cremoasă după fiert. Dacă fasolea este proaspătă și e de soi bun, o dau în două clocote și scurg apa de fiecare dată, apoi o fierb la foc mic până când bobul devine moale și cremos. Adaug sare spre sfârșitul perioadei de fierbere. Dacă intenționezi să folosești fasolea la iahnie și adaugi ciolan afumat sau carne grasă, îți recomand să le fierbi împreună. Astfel fasolea va fierbe mai repede în grăsimea topită de la carne. 

  •   Decorez cu feliile de roșie, apoi presar frunzele de Salvie, mărunțite (vezi video);
  • · Stropesc totul cu uleiul care mi-a rămas;
  • · Las Fasolea, la copt, în cuptorul încins la 180oC, cincizeci de minute;
  • · După ce s-a rumenit, așez Fasolea, pe farfuriile pregătite special pentru ea.
  • · Decorez fiecare porție de Fasole la Cuptor, cu feliile de roșie coaptă și adaug câteva felii de gogonele murate.

Fasole la Cuptor...!
... Un preparat pentru care nu stai prea mult în bucătărie...., iar gustul e...
Spune-mi Tu, după ce prepari Fasole la Cuptor...!

 YouTube Video:

 FASOLE LA CUPTOR  |   CINA ÎN DOI  |  BLIDUL

Urmărește-ne îndeaproape articolele BLIDUL și rețetele video BLIDUL
Te invit să vizitezi noul nostru canal de YouTube, BLIDUL

Arya

Comentarii

Cele mai citite articole: