PLĂCINTA PICANTĂ | POFTICELE | BLIDUL

 PLĂCINTA PICANTĂ  |   POFTICELE  |  BLIDUL

Plăcinta Picantă...!
Pentru că te-ai obișnuit deja cu „Aluatul Minune”, iar Plăcintă cu Dulceață de Dovleac, preparată în câteva minute, nu mai este un Secret pentru tine, iată acum și sora ei Picantă... Plăcinta Picantă...

Ingrediente de bază:

  •   1 pachet de ALUAT FRANȚUZESC (preparat în Casă) – rețeta AICI;
  • · 2 linguri de pastă de tomate;
  • · 1 ceapă mică;
  • · 50 g de cașcaval afumat;
  • · 4 linguri de pastă de cârnați picanți, cruzi;
  • · 2 gălbenușuri de ou;

Ingrediente pentru condimentare:

  •   1 linguriță de Busuioc, plantă uscată;
  • · Sare grunjoasă;
  • · Piper Negru;

Ingrediente pentru decorare:

  •   1 gălbenuș de ou;
  • · 1 linguriță de apă;

Accesorii:

  •  1 bucată de hârtie de copt;

Mod de preparare:

  • Dacă aluatul a fost păstrat la congelator, are nevoie de zece minute să se dezghețe, la temperatura camerei, să devină maleabil și ușor de prelucrat, dar fără să se încălzească. Dacă aluatul a stat la frigider, acesta este pregătit pentru prelucrarea imediată;

Notă:
Aluatul se manevrează, rapid, fără prea mult contact cu mâinile calde. Este important ca untul dintre straturile de făină, să rămână rece, ferm, fără a se amesteca cu făina. În cazul în care untul se topește, pătrunde în făină, aceasta devine cleioasă și nu va crește în cuptor, la copt. 

  •   Întind aluatul, fără a-l presa prea tare, într-un dreptunghi de grosimea dorită, tai câte o fâșie de un centimetru din fiecare din cele două laturi lungi ale aluatului, apoi împart aluatul în două pătrate egale (vezi video);
  • · Așez cele două pătrate de aluat, pe tava pregătită cu hârtie de copt, apoi întind fâșiile de aluat, astfel încât fiecare din ele să acopere câte două din laturile celor două pătrate (vezi video);
  • · Ung fiecare din cele două pătrate de aluat, cu pasta de tomate, astfel încât să acopăr doar jumătate din suprafața interioară a plăcintei, pe diagonală, în formă de triunghi (vezi video);
  • · Acopăr cu felii de ceapă, suprafața cu pasta de tomate, apoi presar cașcavalul ras, deasupra (vezi video);
  • · Pe jumătatea de plăcintă neacoperită, distribui uniform, pasta de cârnați picanți;
  • · În mijlocul fiecărei plăcinte, presez aluatul, doar atât cât să creez un mic locaș, în care așez câte un gălbenuș de ou (vezi video);
  • · Acopăr cu o pensulă, marginea de aluat (cea dublată cu fâșiile cocă), cu un amestec de gălbenuș de ou cu apă;
  • · Las Plăcintele Picante, la copt, în cuptorul încins la 180oC, treizeci de minute;
  • · După ce s-au rumenit, așez Plăcintele Picante, pe farfuriile pregătite special pentru ele.

Plăcinta Picantă...!
... Iată că, Aluatul Franțuzesc, află din nou care îi este destinul...!
Încă un preparat DELICIOS! Plăcinte pufoase, Picante, cu „cu de toate”!
... Și când te gândești că a durat doar câteva minute să le prepar...

 YouTube Video:

 PLĂCINTA PICANTĂ  |   POFTICELE  |  BLIDUL

Urmărește-ne îndeaproape articolele BLIDUL și rețetele video BLIDUL
Te invit să vizitezi noul nostru canal de YouTube, BLIDUL

Arya

Comentarii

Cele mai citite articole: