FRUCTE PENTRU IARNĂ | CONSERVATE | BLIDUL
![]() |
FRUCTE PENTRU IARNĂ | CONSERVATE | BLIDUL |
Fructe pentru Iarnă...!
... Dacă îți plac Gutuile, cu siguranță ai gystat tot felul de preparate,
de la cele dulci, la cele sărate!
... Dar Gutui Murate, ai încercat?...
Ingrediente de bază:
- 5 gutui mari, coapte;
- · 10-20 de artei iuți;
Ingrediente pentru condimentare saramură:
- 3 frunze de Dafin;
- · 1 lingură de Piper negru, boabe;
- · 1 lingură de Coriandru, boabe;
- · 6 cuișoare;
Ingrediente pentru saramură:
- 200 ml de oțet de casă, aromatizat – vezi rețeta: ALTFEL DE PRUNE LA BORCAN – link AICI;
- · 9 linguri de sare grunjoasă;
- · 1 ½ litru de apă rece;
Accesorii:
- 1 borcan cu capacitatea de 4,2 litri;
- · 1 capac pentru borcan;
Mod de preparare:
- Spăl și tai gutuile în felii groase de un centimetru și le așez într-un recipient cu apă rece, astfel întârzii oxidarea gutuilor (vezi video);
- · Spăl și tai codițele ardeilor iuți;
- · Așez feliile de gutui, în borcanul curat, astfel încât să rămână cât mai puțin spațiu liber între acestea;
- · Strecor apoi, ardeii iuți, astfel încât, să fie distribuiți uniform în borcan, apoi introduc ardei și în mijlocul borcanului, între feliile de gutui (vezi video);
- · Adaug condimentele, apoi sarea, oțetul aromatizat și apa rece. Aceasta din urmă trebuie să acopere fructele (vezi video);
- · Așez capacul peste borcan, fără să îl înfiletez. Astfel, aerul rezultat în urma fermentării, se va elibera cu ușurință din borcan, fără a pierde din lichid;
- · Depozitez borcanul în cămară, într-un loc accesibil și verific periodic stadiul fermentării;
Murături pentru Iarnă!
... De acum, Gutuile vor sta cuminți și vor aștepta cu răbdare rolul vieții lor,
acela de a însoți preparatele de seamă, de pe mesele de Sărbătoare... dar până
atunci, fermenții, le vor Dărui gustul aromat și ușor înțepător al fructelor
murate...
Urmărește-ne îndeaproape articolele BLIDUL și rețetele video
BLIDUL
Te invit să
vizitezi noul nostru canal de YouTube, BLIDUL.
Arya
Comentarii
Trimiteți un comentariu