ZARZAVAT | CONSERVATE | BLIDUL

 ZARZAVAT   |   CONSERVATE  |  BLIDUL

Zarzavat...!
... Dacă îți plac Ciorbele cu gustul acela de neuitat, preparate la mama acasă, cu siguranță știi că ingredientul magic este Zarzavatul pentru Ciorbă, conservat pe timp de iarnă...!

Ingrediente de bază:

  •   6 ardei iuți;
  • · 6 morcovi de grădină;
  • · 3 păstârnaci de grădină;
  • · 1 rădăcină de țelină cu frunze cu tot;
  • · 5 gogoșari mari;

Ingrediente pentru condimentare:

  •   2 legături mari de frunze de Leuștean;
  • · 1 legătură mare de frunze de Pătrunjel;

Ingrediente pentru conservare:

  • 3 cupe de sare grunjoasă;

Ingrediente pentru „sigilarea” legumelor:

  •   4 lingurițe de sare grunjoasă;
  • · 100 ml de ulei de Floarea Soarelui;

Accesorii:

  •   4 sticle cu capacitatea de 1 litru;
  • · 4 capace pentru sticle;

Mod de preparare:

  •   Spăl și curăț morcovii, țelina și păstârnacii, apoi îi tai în bucăți mari de aproximativ 2 centimetri (vezi video);
  • · Mărunțesc legumele cu ajutorul unui dispozitiv electric, apoi le așez într-un castron încăpător;
  • · Tai gogoșarii în bucăți mari, apoi îi mărunțesc și pe ei și îi adaug peste legume (vezi video);
  • · Tai frunzele de leuștean, pătrunjel și pe cele de țelină, mărunt, cu cuțitul, le așez într-un castron încăpător, apoi adaug o cupă de sare grunjoasă peste ele și amestec bine (vezi video);
  • · Așez legumele mărunțite în două tăvi încăpătoare, și le distribui în așa fel încât, în fiecare tavă să am amestec egal de legume (vezi video);

Notă:
Dacă ai un recipient suficient de mare în care să amesteci toate legumele, această etapă a rețetei va fi mai ușoară și mai rapid de parcurs.

  •   Adaug frunzele tăiate și amestec bine, întreaga compoziție;
  • · Așez legumele în sticle păstrând spațiu liber de 3-4 centimetri (vezi video);
  • · Acopăr sticlele cu un șervet curat și las legumele să se odihnească până a doua zi;

Notă:
În acest răstimp, sarea va extrage apa din legume, astfel întreg amestecul se va conserva în sucul propriu.

  •   A doua zi, presez legumele din fiecare sticlă, cu ajutorul unei lingurițe cu coadă lungă, astfel mă asigur că am eliminat tot aerul rămas între legume (vezi video);
  • · Adaug în fiecare sticlă câte o linguriță de sare, apoi torn uleiul de Floarea Soarelui, de aproximativ un deget grosime (vezi video);
  • · Strâng capacele pe fiecare sticlă în parte, le lipesc etichete, apoi le depozitez, în cămară, la întuneric;

Notă:
Zarzavatul astfel conservat, nu va fermenta, poate fi păstrat timp îndelungat și este o soluție pentru cei care preferă alimentele crude.

Zarzavat!
... E de prisos să îți spun că legumele conservate astfel, sunt Vedete în bucătărie. Pe lângă rolul bine cunoscut pe care îl au în ciorbele tradiționale, sunt ingredientul principal în supele crude, în salatele crude și cele din legume fierte, sunt ingrediente în garnituri și sosuri crude delicioase, iar lista poate continua la nesfârșit.

... Rămâi aproape! Am pregătit câteva rețete speciale cu aceste legume crude, conservate...

 YouTube Video:

 ZARZAVAT   |   CONSERVATE  |  BLIDUL

Urmărește-ne îndeaproape articolele BLIDUL și rețetele video BLIDUL
Te invit să vizitezi noul nostru canal de YouTube, BLIDUL

Arya

Comentarii

Cele mai citite articole: