BRIOŞE ÎN 4 IPOSTAZE / POFTICELE

 BRIOŞE ÎN 4 IPOSTAZE  /  POFTICELE

Nu ştiu ce faceţi voi cu alimentele din figider, atunci când vă râmâne puţin din asta, puţin din cealaltă...
Eu fac inventarul! Scot toate bucăţelele de toate felurile, le analizez cu ochi critic şi mă duc să beau un ceai cu Soţul meu. Pe măsură ce povestim câte în Lună şi în Stele, iată şi Ideia!

ALUAT:
Ingrediente:

• 4 căni de făină de grâu (tip 550, cu 20% proteină);
• 1 praf de sare;
• 4 linguri de ulei de Floarea Soarelui;
• 3 ouă întregi;
• 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu;
• 500 mililitri apă la temperatura camerei (sau atât cât e nevoie pentru a obţine un aluat de consistenţa unei smântâni groase);


Mod de preparare:

• Amestec făina cu sarea, apoi adaug ouăle,uleiul, bicarbonatul de sodiu şi apa;
• Amestec bine până conpoziţia este omogenă (vezi video);
• Pregătesc tava pentru copt, cea cu douăsprezece alveole, unse bine cu ulei;


Acum e rândul Creativităţii să se pună în valoare! Cu Ingrediente Magice poţi face Minuni!...

UMPLUTURI ŞI COŞULEŢE:
Ingrediente:

• 6 felii de jambon sau şuncă crud-uscată;
• 1 ceapă albă;
• 4 cuburi de caşcaval afumat;
• 3 bulgări de brânză de burduf (de mărimea unui ou de prepeliţă);
• 1/2 dovlecel (fire subţiri de dovlecel, tăiate pe lungimea acestuia);
• cubuleţe de morcov;
• cubuleţe de ardei gras, roşu;
• cubuleţe de ardei iute;
• felii subţiri de praz;
• boia de ardei iule;
• seminţe de in;
• piper negru şi sare;
• 1 ou;


Mod de preparare:

• Aşez în primele trei alveole ale tăvii de copt, câte o fâşie de jambon sau şuncă crud-uscată, în aşa fel încât să acopăr pereţii alveolei;
• În următoarele trei alveole ale tăvii, formez cuiburi din firele de dovlecel (vezi video);
• În cel de al treilea rând al tăvii, aşez câte un inel de ceapă ;
• Torn aluatul cu ajutorul unei căni, astfel nu ratez centrul fiecărei alveole şi evit să murdăresc toată tava cu aluat. Am grijă să las spaţiu pentru umpluturile care urmează să le adaug aluatului;
• Scufund cuburile de caşcaval afumat în cuibul format din firele subţiri de dovlecel, bulgării de brânză de burduf în cuibul format din inele de ceapă şi feliile de jambon sau şuncă crud-uscată, rulate, în fiecare din cele trei alveole ale ultimului şir al tăvii ;
• Completez fiecare rând de Brioşe, cu morcov tăiat cubuleţe, ardei iute, ardei gras, praz, apoi presar boia de ardei iute, piper negru, seminţe de in (vezi video);
• Las la copt Brioţele, treizeci de minute, la 180oC, apoi scot tava din cuptor pentru o ultimă ajustare, cea cu oul pensulat pe suprafaţa fiecărei brioşe, aşa pentru mai multă Strălucire;

După alte zece minute de stat în cuptor Brioşele mele în Patru Ipostaze sunt bronzate, frumoase şi aţâţătoare, pregătite pentru Marele Bal.

Balul Ipostazelor! Balul transformărilor Miraculoase!

YouTube Video:

 BRIOŞE ÎN 4 IPOSTAZE  /  POFTICELE

Te invit să vizitezi noul nostru canal de YouTube, BLIDUL.   

Arya

Comentarii

Cele mai citite articole: