Cartofi Brioșate | POFTICELE | BLIDUL

 

Cartofi Brioșate  |  POFTICELE  |  BLIDUL

Iată și cea de a doua REȚETĂ SURPRIZĂ!
Să nu divulg SECRETUL celei de a doua REȚETE SURPRIZĂ, a fost la fel de greu ca data trecută. Cum să schimbi subiectul, dacă este doar un singur subiect în discuție?...

Foarte greu! 😊

Ingrediente pentru cartofi: vezi rețeta Cartofiîn Cuib

Ingrediente umpluturi:

  •   Cuburi din brânză Telemea (din lapte de vacă);
  • · Cuburi din cașcaval afumat;
  • · Șuncă crud-uscată;
  • · Dovlecel tăiat mărunt;
  • · 2 linguri de făină de orez + 1 lingură de amidon de porumb;
  • · 1 linguriță de ardei iute, tăiat mărunt;
  • · Sare și piper;
  • · 3 ouă întregi;
  • · 4 linguri de ulei de Floarea Soarelui;

Ingrediente pentru ornat:

  •   6 Cuburi din brânză Telemea (din lapte de vacă);
  • · 3 Cuburi din cașcaval afumat;
  • · Șuncă crud-uscată tăiată fâșii subțiri;
  • · 1 linguriță de ardei gras, verde;
  • · 1/2 linguriță de boia iute;
  • · 1/2 linguriță de curry;
  • · 1 linguriță de semințe de Floarea Soarelui;
  • · Câteva rondele de praz;
  • · 3 Felii de ceapă;

Mod de preparare:

  • Ung tava cu ulei și așez câte o linguriță generoasă din compoziția de cartofi cu legume (vezi rețeta „Cartofi în Cuib), (vezi video);
  • · Modelez pasta de cartofi, cu ajutorul unui pahar uns cu ulei, astfel creez douăsprezece coșulețe pe care le umplu cu bunătăți;
  • · Umplu trei coșulețe cu brânză, trei cu cașcaval, trei cu șuncă și trei cu dovlecel ;
  • · Adaug amestecul din făină de orez, amidon, dovlecel, ardei iute, ouă, sare, piper și ulei, în fiecare din cele doisprezece coșulețe;
  • · Ornez coșulețele cu brânză, cașcaval afumat, șuncă, praz, ceapă, ardei gras, boia de ardei iute, semințe de Floarea Soarelui (vezi video);
  • · Las tava cu bunătăți, în cuptor, la 180oC, douăzeci de minute;
  • Scot Cartofii Brioșați, din cuptor. Dacă ai vedea ce minunăție... Poți vedea cu ochii tăi aici.

Se pare că aroma lor a depășit limitele „geografice” ale bucătăriei, iar răbdarea pofticioșilor este fără margini. Așa se întâmplă mereu când prepar câte o POFTICICĂ SURPRIZĂ...

Așez Cartofii Brioșați, pe farfurii, pe un pat de Șuncă crud-uscată, apoi apelez din nou la Asul din mânecă! Cremă din două feluride brânză!

Ornez astfel, cu câre o linguriță de Cremă din douăfeluri de brânză, cu condimente diferite (vezi video) ardei iute, curry, praz, ardei gras-roșu cu ardei iute.

Se aude din nou același cântec: Hmm... Hmm... Hmm...
Data trecută a fost de bine...

YouTube Video:

Cartofi Brioșate  |  POFTICELE  |  BLIDUL

Urmărește-ne îndeaproape articolele BLIDUL și rețetele video BLIDUL
Te invit să vizitezi noul nostru canal de YouTube, BLIDUL. 

Arya

Comentarii

Cele mai citite articole: