Cartofi Brioșate | POFTICELE | BLIDUL
![]() |
Cartofi Brioșate | POFTICELE | BLIDUL |
Iată și cea de a doua REȚETĂ SURPRIZĂ!
Să nu divulg SECRETUL celei de a doua REȚETE SURPRIZĂ, a fost la fel de greu ca
data trecută. Cum să schimbi subiectul, dacă este doar un singur subiect în
discuție?...
Foarte greu! 😊
Ingrediente pentru cartofi: vezi rețeta „Cartofiîn Cuib”
Ingrediente umpluturi:
- Cuburi din brânză Telemea (din lapte de vacă);
- · Cuburi din cașcaval afumat;
- · Șuncă crud-uscată;
- · Dovlecel tăiat mărunt;
- · 2 linguri de făină de orez + 1 lingură de amidon de porumb;
- · 1 linguriță de ardei iute, tăiat mărunt;
- · Sare și piper;
- · 3 ouă întregi;
- · 4 linguri de ulei de Floarea Soarelui;
Ingrediente pentru ornat:
- 6 Cuburi din brânză Telemea (din lapte de vacă);
- · 3 Cuburi din cașcaval afumat;
- · Șuncă crud-uscată tăiată fâșii subțiri;
- · 1 linguriță de ardei gras, verde;
- · 1/2 linguriță de boia iute;
- · 1/2 linguriță de curry;
- · 1 linguriță de semințe de Floarea Soarelui;
- · Câteva rondele de praz;
- · 3 Felii de ceapă;
Mod de preparare:
- Ung tava cu ulei și așez câte o linguriță generoasă din compoziția de cartofi cu legume (vezi rețeta „Cartofi în Cuib), (vezi video);
- · Modelez pasta de cartofi, cu ajutorul unui pahar uns cu ulei, astfel creez douăsprezece coșulețe pe care le umplu cu bunătăți;
- · Umplu trei coșulețe cu brânză, trei cu cașcaval, trei cu șuncă și trei cu dovlecel ;
- · Adaug amestecul din făină de orez, amidon, dovlecel, ardei iute, ouă, sare, piper și ulei, în fiecare din cele doisprezece coșulețe;
- · Ornez coșulețele cu brânză, cașcaval afumat, șuncă, praz, ceapă, ardei gras, boia de ardei iute, semințe de Floarea Soarelui (vezi video);
- · Las tava cu bunătăți, în cuptor, la 180oC, douăzeci de minute;
- Scot Cartofii Brioșați, din cuptor. Dacă ai vedea ce minunăție... Poți vedea cu ochii tăi aici.
Se pare că aroma lor a depășit limitele „geografice” ale
bucătăriei, iar răbdarea pofticioșilor este fără margini. Așa se întâmplă mereu
când prepar câte o POFTICICĂ SURPRIZĂ...
Așez Cartofii Brioșați, pe farfurii, pe un pat de Șuncă
crud-uscată, apoi apelez din nou la Asul din mânecă! Cremă din două feluride brânză!
Ornez astfel, cu câre o linguriță de Cremă din douăfeluri de brânză, cu condimente diferite (vezi video) ardei iute, curry,
praz, ardei gras-roșu cu ardei iute.
Se aude din nou același cântec: Hmm... Hmm... Hmm...
Data trecută a fost de bine...
![]() |
Urmărește-ne îndeaproape articolele BLIDUL și rețetele video
BLIDUL
Te invit să vizitezi noul nostru canal de YouTube, BLIDUL.
Arya
Comentarii
Trimiteți un comentariu