MiniTort DE MARTIE - Preparat LA RECE (Video)

MiniTort DE MARTIE - Preparat LA RECE (Video)

Nu ştiu cum e la Tine, dar la Mine, cam umblă nişte vietăţi foarte ciudate prin casă. Nici nu le vezi şi nici nu le simţi prezenţa. Ele totuşi există şi sunt mereu pe fază... 


BLAT:
Ingrediente:

• 1 cană de arahide prăjite şi sărate;
• 1 cană de seminţe de Floarea Soarelui, crude;
• 3 linguri de apă;
• 12 curmale.


Mod de preparare:

• Extrag sâmburii, curmalelor, apoi le tai în bucăţi mari (vezi video);
• Aşez în robotul de bucătărie, curmalele, seminţele de Floarea Soarelui şi arahidele;
• Mărunţesc toate ingredientele;
• Adaug apa şi reiau mărunţirea. Compoziţia nu trebuie să se transforme într-o pastă, ci doar să se lipească puţin, pentru a putea creea un blat suficient de ferm ca să poată susţine cele două creme de deasupra lui;
• Așez compoziţia în formele „îmbrăcate” la interior, cu hârtie de copt;
• Presez compoziţia cu un disc sau cu orice altă ustensilă, pentru o mai bună compactare.


CREMĂ:
Ingrediente:

• 200 g unt (la temperatura camerei). Dacă eşti vegan/ă poţi folosi ulei de cocos;
• 1 cană de zahăr;
• 4 linguriţe de cacao;
• 1 linguriţă de cafea;
• 1/2 linguriţă de pulbere de roşcove;
• un praf de sare;
• zeama de la 1/2 lămâie şi/sau coajă de lămâie.


Mod de preparare:

• Aşez într-un bol încăpător, untul, pulberile, sarea şi amestec cu o lingură de lemn, până ce totul devine o pastă omogenă;
• Adaug zeama de lămâie şi amestec uşor cu o spatulă până ce aceasta este absorbită în întregime;
• Atunci când crema devine pufoasă şi uşor de manevrat (poţi folosi un mixer dacă nu vrei să faci puţină gimnastică), aşez crema peste cele patru blaturi pe care le-am pregăţit la etapa anterioară;
• Las la loc răcoros, în frigider sau congelator, cele patru SemiTorturi, pentru câteva minute, timp în care mă ocup de etapa următoare...



CREMA DE CIOCOLATĂ:
Ingrediente:

• 200 G ciocolată menaj sau ciocolată neagră (eu o prefer pe cea din urmă);
• 2 linguri de zahăr păstrate de la crema anterioară;
• 2 linguri generoase de smântână 20% grăsime.


Mod de preparare:

• Pregătesc instrumentele pentru o baie de aburi: o cratiţă cu apă clocotită şi un castron de sticlă care să se sprijine ferm pe buza oalei. Astfel evit să mă accidentez, sau să mă opăresc cu apa fierbinte (vezi video);
• Topesc ciocolata în castronul de sticlă;
• Adaug zahărul şi amestec uşor până ce acesta se topeşte. Poţi renunţa la zahăr, dacă ciocolata pe care o foloseşti este suficient de dulce;
• Adaug smântâna şi amestec până ce crema este omogenă;


Gata cu frigul, se împarte ciocolata!

• Scot din frigider/congelator SemiTorturile pentru a le adăuga „păturica” de cremă delicioasă de ciocolată, apoi depozitez cele patru, de acum MiniTorturi, în frigider până mâine;


...A doua zi, ce să vezi? Un MiniTort nu a mai rezistat până dimineaţă!...
...A, Nu, Nu s-a stricat. Dimpotrivă a fost răpit de cine ştie ce lighioane pofticioase.

Nu-i nimic, „spălăm obrazul”, cu cele trei MiniTorturi supravieţuitoare!

SI ACUM DECORAREA:
Aici, ce pot spune? Fiecare cu fantezia lui. Dacă mai ai ceva cacao, câteva stafide, ce ţi-a mai rămas din coaja de lămâie sau chiar câteva arahide, este tot ce ai nevoie pentru Retuşul final.

Asta doar dacă nu cumva te atacă şi pe tine lighioanele pofticioase...

YouTube Video:

MiniTort DE MARTIE - Preparat LA RECE (Video)

Te invit să vizitezi noul nostru canal de YouTube, BLIDUL

Arya

Comentarii

Cele mai citite articole: