PRAZ UMPLUT – CU SOS DE USTUROI

PRAZ UMPLUT – CU SOS DE USTUROI


Ştii cum sunt la Noi, serile?
Cu multă Bucurie, poveşti amuzante, râs mult (apropo râsul nu îngraşă, dinpotrivă) şi preparate create de Noi, „La Inspiraţie”...

PRAZ UMPLUT:
Ingrediente:

  • 1 praz;
  • 1/2 kg de carne de porc, tocată;
  • 8 felii de şuncă (jambon), crud-uscat
  • 1 ceapă;
  • 1 ardei iute;
  • 2 căţei de usturoi;
  • 1 ardei gras - roşu;
  • 1 legătură de pătrunjel;
  • 1 ou;
  • 1/2 linguriţă de curry;
  • 1/2 linguriţă de boia iute;
  • 1 linguriţă de boia dulce;
  • 1 lingură de făină de grâu;
  • 3 morcovi;
  • sare şi piper negru;
  • 50 g de caşcaval afumat;
Mod de preparare:
  • Tăi partea inelară a prazului, de aproximativ opt centimetri lungime;
  • Desfac opt inelele concentrice, cu grijă să nu le rup. Am nevoie de aceste tuburi întregi (vezi video);
  • Tai mărunt, ardeiul iute, ceapa, usturoiul, ardeiul gras-roşu, frunzele de praz, frunzele de pătrunjel;
  • Adaug amestecul peste carnea tocată, într-un castron încăpător;
  • Adaug un ou, condimentele, sarea şi piperul şi fâina, apoi amestec totul cu o furculiţă sau cu mâna, până obţin o pastă uşor-lipicioasă;
  • Transfer pasta de carne într-un cornet de ornare (vezi video);
  • Umplu tuburile de praz cu compoziţia din carne;
  • Ung tava pentru copt, cu ulei de Floarea Soarelui;
  • Înfăşor fiecare tub de praz umplut, într-o felie (fâşie) de suncă şi o aşez pe tava pregătită pentru copt;
  • Tăi morcovii pe lungime, în fâşii de grosimea cartofilor pentru prăjit, apoi înjumătăţesc lungimea acestora şi îi aşez în tavă alături de prazul umplut;
  • Rad caşcavalul afumat şi îl aşez peste tuburile de praz, pe post de condiment;
  • Pun tava plină cu bunătăţi, la copt, în cuptorul încins la 180o C, timp de treizeci de minute sau până se rumenesc fâşiile de suncă, iar morcovii sunt copţi.
În timp ce Prazul Umplut se bronzează în cuptor...
Mă ocup de Sosul de Usturoi.

SOS DE USTUROI:
Ingrediente:
  • 4 căţei de usturoi;;
  • 1/2 de legătură de mărar;
  • 1 linguriţă de boia dulce;
  • 3 linguri de ulei de Floarea Soarelui;
  • 3 linguri generoase de iaurt;
Mod de preparare:
  • Curăţ usturoiul şi îl strivesc în presa inventată în acest scop şi îl aşez într-un bol;
  • Mărunţesc mărarul şi îl aşez peste usturoi;
  • Presar boiaua dulce;
  • Adaug ulei, câte puţin şi amestec îngredientele;
  • Completez cu cele trei linguri de iaurt şi amestec bine până când toate ingredientele se întrepătrund;
  • Ornez Sosul de Usturoi, cu câteva frunze de mărar.

În timp ce mă foiesc prin bucătărie, pregătesc farfuriile şi aranjez masa, Prazul Umplut este gata. Gata de petrecere! Va petrece împreună cu noi o Seară de Vis...

YouTube Video:

PRAZ UMPLUT – CU SOS DE USTUROI
Te invit să vizitezi noul nostru canal de YouTube, BLIDUL.  

Arya

Comentarii

Cele mai citite articole: