Laptele NARIKELA




Are un nume sanscrit, Narikela. Este o specie care are un destin interesant; „care poartă nuci”. Spaniolii au poreclit-o în limba lor „spectru” pentru că seamănă la „chip” cu o stafie și asta doar pentru că pe fața oricărei surate ale sale poți vedea trei orificii.


Oricât de misterioasă ar părea această scurtă descriere, Ea ți se va dezvălui în adevărata ei splendoare în rândurile care vor urma...

Ingrediente:
  • 2 cupe de fulgi de nucă de cocos;
  • 4 cupe de apă de izvor sau apă plată filtrată;
  • 2 linguri de miere;
  • 1/2 linguriță de pulbere de scorțișoară.

Mod de preparare:
  • Într-un castron din sticlă, suficient de mare, amestec fulgii de cocos și cele patru cupe de apă de izvor sau apă plată filtrată și îi las să absoarbă lichidul timp de opt ore sau de seara până dimineața;
  • Pregătesc storcătorul de fructe și legume prin presare la rece, cu dispozitivul pentru stoarcerea fructelor și a legumelor;
  • Când fulgii s-au hidratat, îi introduc în storcător câte o lingură o dată, având grijă să am suficient lichid la fiecare porție și procedez astfel cu întreaga cantitate;
  • Mă asigur că laptele extras din containerul de stoarcere/amestec va fi eliberat în recipientul de colectare, de fiecare dată când lichidul ajunge la nivelul maxi admis;
  • Odată laptele colectat în recipientul storcătorului, îl torn în paharele pregătite pentru servire, adaug mierea și pulberea de scorțișoară;
  • Pulpa rămasă în urma procesului de obținere a laptelui vegetal o folosesc imediat la alte preparate, o deshidratez și apoi o macin, astfel obțin o făină minunată pentru preparate de patiserie sau depozitez fulgii de cocos în pungi, în congelator pentru un timp nelimitat.
Metodele de prepararea Laptele Narikela, lapte vegetal sunt nenumărate, iar pentru acestă procedură există numeroase dispozitive manuale sau electrice.

Eu prefer storcătorul de legume și fructe cu tehnologia de presare la viteză redusă, care permite obținerea unui suc natural, omogen, prin presarea ușoară, la rece, pentru că fac economie de timp pentru prepararea laptelui, am mai puține vase de spălat și elimin stoarcerea pulpei manual care implică „mâzgălirea” întregii bucătării și a unui număr considerabil de veselă.

Natura mea pragmatică mă îndeamnă să procedez astfel. Consider că o dată cu apariția și dezvoltarea tehnologiei e firesc să apelez la ea, chiar dacă scopul este unul de întoarcere la natură, la natural, la o Viață în armonie cu Noi Înșine.

Arya


🝣



Comentarii

Cele mai citite articole: