Vulcalino




Se spune că Vulcanii sunt periculoși, că pot erupe când „îți e lumea mai dragă”, că e bine să nu te afli prin preajma lor când sunt furioși și de nestăpânit. Așa o fi.

În ceea ce mă privește, pot spune, că lucrurile sunt cu totul diferite. Asta poate pentru că singurul Vulcan pe care l-am „cunoscut” se numește Vulcalino...

Ingrediente:
Lapte de fasole albă Canellino:
  • 500 g boabe de fasole albă Canellino, uscată;
  • 2 l apă de izvor sau apă plată, filtrată;

Budinca:
  • 2 cupe de lapte extras din fasole albă Canellino, hidratată timp de 12 ore;
  • 2 cupe de apă de izvor sau apă plată, filtrată;
  • 1 cupă de orez cu bob rotund;
  • 1/2 cupă de zahăr din trestie, nerafinat;
  • 1 linguriță de pulbere de scorțișoară;
  • 1 linguriță de coajă de portocală mărunțită și deshidratată;
  • 1/2 linguriță de sare grunjoasă, măcinată;

Mod de preparare:
Laptele de fasole albă Canellino:
  • Așez boabele de fasole albă Canellino într-un recipient din sticlă, torn apa, de două ori volumul boabelor și le las la hidratat de seara până a doua zi, aproximativ douăsprezece ore. Hidratate, boabele de fasole își măresc volumul de aproximativ două ori;
  • Scurg apa în care s-au hidratat boabele, apoi le spăl sub jet de apă curată și măsor cantitatea de fasole obținută. La fiecare cană de boabe voi adăuga două căni de apă de izvor sau apă plată, filtrată;
  • Pregătesc storcătorul de fructe și legume cu accesoriile pentru obținerea sucului prin presare la rece, extrag laptele din boabele hidratate, introducând alternativ o măsură de boabe de fasole, două măsuri de apă de izvor sau apă plată filtrată, în pâlnia storcătorului, până epuizez ambele ingrediente;
  • Pulpa rămasă o voi folosi la o rețetă minunată Pernuțele Canellino
  • În urma stoarcerii boabelor hidratate, am obținut aproximativ doi litri și jumătate de lapte de fasole.

Budinca:
  • Așez într-o cratiță suficient de mare pentru ingredientele mele, (ținând cont că orezul își va mări volumul), pe foc mediu, cu laptele de fasole albă Canellino, zahărul, pulberea de scorțișoară, coaja de portocală și sarea;
  • Verific întreaga cantitate de orez să nu aibă impurități, apoi o spăl sub jet de apă curată;
  • Adaug orezul spălat în cratița alături de celelalte ingrediente și amestec până ce compoziția capătă o consistență asemănătoare smântânii;
  • Pentru că orezul nu s-a fiert în întregime, adaug cantitatea de apă de izvor, puțin câte puțin până ce orezul se va înmuia. E nevoie să amestec în permanență, în caz contrar voi avea o budincă afumată;
  • Odată budinca fiartă o torn în recipientele din sticlă (pahare sau borcănele) cu ajutorul unui unei lingurițe;
  • Las budinca să se răcească, apoi o introduc în frigider până a doua zi;
  • Extrag budinca din pahare, cu grijă pentru a o păstra întreagă, de forma paharului în care s-a odihnit la rece și o așez pe farfurie cu fața în jos.
  • Dacă paharul în care s-a răcit budinca are forma conică, așa cum este cazul budincii mele, am obținut un frumos Vulcan.
  • Înainte de a servi budinca, Vulcalino, adaug două lingurițe din Dulceața de Soc, preferată, preparată în casă.

Iată că Vulcanii mici pot fi și cremoși, dulci și aromați asemeni lui Vulcalino.

Poate că și cei mai mari, periculoși, furioși și de nestăpânit se vor transforma în Vulcani blânzi, cuminți și „dulci”, dacă noi Oamenii, am fi mai buni, mai iubitori și mai înțelegători unii cu ceilalți...

Arya


🝣


Comentarii

Cele mai citite articole: