Pernuțele CANELLINO




Ai putea crede că sunt perle (de cultură) ale căror sidef s-a pierdut undeva în adâncul apelor.

Cu toate acestea mai au Strălucire. O strălucire a Neamului Său, deși are un nume ușor copilăresc...
Canellino

Ingrediente:
  • Pulpa rămasă în urma extragerii laptelui din 500 g de boabe de fasole albă Canellino, hidratate timp de 12 ore;
  • 2 cupe de făină din semințe de floarea soarelui obținută în urma extragerii, la rece, a uleiului;
  • 2 cupe de apă de izvor sau apă plată filtrată;
  • 3 linguri de zarzavat pentru ciorbă, conservat în sare;
  • 1 lingură de pulbere de turmeric;
  • 1 linguriță de piper, măcinat în mojar;
  • 1 linguriță boabe de coriandru, măcinat în mojar;;
  • 1 linguriță de pulbere de frunze de salvie;
  • 1 linguriță de hrean conservat în ulei de floarea soarelui presat la rece;
  • 2 morcovi mari;
  • 2 cepe mari;
  • 1 căpățână de usturoi;
  • 1 ardei iute deshidratat, măcinat în mojar;
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel proaspăt;
  • 2 cupe de făină din semințe de floarea soarelui, pentru „răsfățul” dinaintea prăjirii.

Mod de preparare:
  • Curăț ceapa, usturoiul, spăl morcovii și tai grosier toate legumele;
  • Așez în recipientul robotului de bucătărie cu cuțit în formă de „S”, legumele tăiate, hreanul, apoi mărunțesc și amestec totul;
  • Spăl frunzele de pătrunjel proaspăt și le tai mărunt cu ajutorul unui cuțit;
  • Așez într-un recipient din sticlă, suficient de mare pentru a încăpea toate ingredientele și pentru a le putea amesteca cu ușurință, pulpa rămasă în urma extragerii laptelui din 500 g de boabe de fasole albă-hidratate, făina din semințe de floarea soarelui, pulberile de turmeric, piper, coriandru, ardeiul iute, și salvie și legumele mărunțite, apoi amestec cu degetele până obțin o pastă de consistența celei pentru chiftelele clasice;
  • Adaug frunzele mărunțite de pătrunjel și reiau acțiunea de amestecare. În cazul în care compoziția mea este prea uscată adaug câte puțin din cele două cupe de apă de izvor și amestec bine până ce apa va hidrata întregul amestec;
  • Las întreaga compoziție să se odihnească câteva minute, iar ingredientele să se „împrietenescă”;
  • Pregătesc într-un castron nu prea mare, făina din semințe de floarea soarelui pentru „răsfățul” dinaintea prăjirii;
  • Formez bile de aceeași mărime, cu ajutorul degetelor umezite în apă, apoi le rostogolesc în podul palmelor și le turtesc ușor;
  • Rostogolesc încă o dată bilele turtite, în făina din semințe de floarea soarelui, apoi le așez în tigaia cu ulei încins și le prăjesc pe ambele părți;
  • Scot pernuțele rumenite pe o platou cu hârtie absorbantă.

Mă pregătesc să anunț apropierea momentului când ne vom așeza la masă, dar nu mai e nevoie. Platoul cu Pernuțele Canellino este luat cu asalt.

Cred că nu mai e nevoie să vă spun care este motivul...

Arya


🝣








Comentarii

Cele mai citite articole: