Roșcovana de la ZECE




Pauză!
Uneori parcă mai aștept să sune clopoțelul și să mă bucur de o pauză binemeritată ca cea de la ora zece, chiar dacă nu mai sunt la scoală de mulți, mulți ani.

... Iar locul bine-cunoscut al „pachețelului” să fie luat de ceva răcoritor, rece chiar, cu aroma muntelui și parfum de Roșcovană...


Ingrediente:
Blat:
  • 1 cupă de stafide negre;
  • 1 lingură de miere;
  • 1 cupă de miez de nucă;
  • 1/2 cupă semințe de susan;
  • 2 linguri de apă;
  • 1 praf de sare.

Înghețata:
  • 1 cupă de miez de nucă, hidratat;
  • 1 cupă alune de pădure, hidratate;
  • 1 tabletă de Limolată
  • 2 linguri de miere de albine;
  • 1 lingură de pulbere de roșcove;
  • 1 cupă de ulei de cocos;
  • 1 cupă de apă caldă;

Mod de preparare:
  • Hidratez alunele și miezul de nucă, cu o seară înainte. Odată ce acestea au înmagazinat suficientă apă peste noapte, le strecor și le spăl sub jet de apă curată;
  • Așez în blender stafidele, mierea, nuca, susanul, praful de sare și amestec până ce ingredientele capătă aspect de aluat consistent, ușor lipicios. Dacă ingredientele sunt prea uscate adaug cele două linguri de apă;
  • Așez în formele de copt brioșe, de preferat din silicon, un pat din „aluat”, cu o grosime de un centimetru și congelez cât timp prepar înghețata;
  • Așez în blender miezul de nucă-hidratat, alunele de pădure-hidratate, mierea, pulberea de roșcove și amestec la viteză mare;
  • Atunci când ingredientele s-au transformat în pastă, micșorez viteza blender-ului și adaug puțin câte puțin, uleiul de cocos, topit, în același fel ca la prepararea maionezei;
  • Odată ce uleiul s-a încorporat adaug apa caldă, câte puțin o dată, până la turnarea întregii cantități în compoziție;
  • Scot de la congelator tava cu blaturile deja pregătite și completez formele pentru brioșe cu compoziția de înghețată;
  • Introduc tava la congelator pentru cel puțin opt ore;
  • Odată ce înghețata este gata, așez „cupele” de înghețată pe farfurie, ornez cu o „bomboană” de Limolată și o bomboană de ciocolată și adaug o linguriță de Sos Himivily.

Pentru că avem mereu câte ceva de sărbătorit, pentru că fiecare Zi este o sărbătoare a Vieții și pentru că vara cu ale ei zile toride a început, putem face ca Roșcovana de la Zece să fie „ingredientul” principal al răsfățului. Iar pentru ca Inspirația și Creativitatea să se poată manifesta, o pauză este mereu binevenită.

Arya



🝣

Comentarii

Cele mai citite articole: