Puterea lui GULNAR
Moda nu prea ține de convingeri. Ești
la modă sau nu ești la modă. Convingerile însă vin din interiorul nostru, din „cămăruța” cea mai de taină a Inimii
noastre, și se vor rafina odată cu trecerea timpului și
desăvârșirea noastră, a fiecăruia.
Dacă te declari a fi vegetarian sau
vegan doar pentru că e la moda, vei afla curând că moda vine și
se duce lăsând un gol în urma ei. Ea nu are substanță pentru că
nu pornește din convingere.
Dacă însă, materializăm o dorință,
ivită la lumină din interiorul nostru, din „cămăruța” cea
mai de taină a Inimii noastre, ea dobândește valoare absolută și
devine starea de a fi...
Ingrediente:
- Pulpa rămasă în urma extragerii laptelui din 500 g de boabe de năut, hidratate timp de 12 ore;
- 3 linguri de ulei de floarea soarelui presat la rece, pentru rumenit năutul;
- 1 1/2 l apă de izvor sau apă plată filtrată;
- 1 lingură de pulbere de turmeric;
- 1 linguriță de piper măcinat în mojar;
- 1 linguriță de pulbere de frunze de salvie;
- 1 linguriță de sare grunjoasă, măcinată;
- 1/2 cupă de ulei de floarea soarelui presat la rece;
- 4 căței de usturoi zdrobiți sau tăiați mărunt;
- zeama de la jumătate de lămâie.
Mod de preparare:
- Rumenesc pulpa de năut în uleiul încins, într-o tigaie, la foc mare și amestec continuu cu o paletă/spatulă;
- Adaug sarea, pulberea de turmeric, piperul, pulberea de salvie, și continui să prăjesc pulpa de năut până ce capătă o ușoară culoare maronie;
- Adaug apa de izvor, acopăr tigaia cu un capac potrivit și fierb compoziția la foc mic până obțin o pastă omogenă;
- Las pasta să se răcească și o depozitez la rece, în frigider, într-un recipient din sticlă, cu capac. Pot păstra astfel pasta de năut timp de o săptămână;
- Înainte de a servi pasta introduc în blender de mare viteză, cățeii de usturoi, uleiul și cantitatea de pastă de năut pe care o folosesc la o masă, apoi amestec la viteză mare până obțin o pastă fină, cremoasă;
- Așez pasta/cremă Puterea lui Gulnar pe un platou din ceramică, ornez cu câteva picături de ulei de floarea soarelui sau de susan, presat la rece, zeamă de lămâie, frunze de busuioc și ardei iute.
Acum, pentru că pe masă stă pâinea
caldă aburindă, pâine făcută în casă, abia scoasă din cuptor,
cu aromă de chimen și culoarea alunei prăjite, așez platoul cu
Puterea lui Gulnar, luminoasă, aurie cu parfum de bob
prăjit, lămâie și usturoi.
O combinație la modă aș spune, dacă
mă gândesc că e fain în zilele noastre, să fii
vegetarian... „dă bine”...
Arya
🝣
Comentarii
Trimiteți un comentariu