LIMOLATĂ
Îmi place să am la îndemână
preparate care mă ajută să realizez orice combinații culinare
doresc, în timp foarte scurt, aparent cu efort minim. Sigur, pentru
a se întâmpla acest lucru, ori de câte ori am dispoziție, îmi
pregătesc aceste „Baghete Magice” și le depozitez fie în
cămară, fie în congelator sau frigider, în funcție de situație.
Limolata este una dintre
acestea.
Ingrediente:
- 5 lămâi;
- 3 linguri de miere polifloră;
- 1 linguriță de coajă de mandarină, mărunțită, congelată;
- 1 linguriță de scorțișoară, pulbere;
- 1 praf de sare grunjoasă, măcinată.
Mod de preparare:
- Spăl bine lămâile, le curăț de coajă cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit și le tai felii groase de de aproximativ doi centimetri;
- Așez în blender lămâile, mierea, coaja de mandarină, pulberea de scorțișoară și praful de sare și amestec până obțin o pastă;
- Torn pasta în forme de tipul celor pentru ciocolată sau bomboane și congelez timp de șase ore;
- Scot din congelator doar atât cât folosesc o dată.
Atunci când îmi este sete și îmi
doresc ceva răcoritor este suficient să adaug apei reci de izvor,
din carafă, o tabletă de Limolată și am obținut o
limonadă minunată într-un minut. Dacă prepar o înghețată din
fructe și am nevoie de o tentă dulce acrișoară, adaug o tabletă
de Limolată. Dacă am nevoie de o pată de culoare
peste orice desert din fructe folosesc o tabletă de Limolată.
Iar dacă pur și simplu am poftă de ceva dulce cu gust proaspăt,
răcoritor, mănânc o tabletă de Limolată
Ingredient sau preparat în sine
Limolata este varianta ideală pentru a păstra timp
îndelungat, în orice sezon lămâile pe care le ai în casă, pe
platoul cu fructe de pe masă. Procedând astfel și cu alte fructe
perisabile vei înceta să mai arunci mâncarea la gunoi.
Încearcă și Tu!
Arya
🝣
Comentarii
Trimiteți un comentariu