Sos din DAR




Îmi plac pastele, îmi place orezul, ba uneori chiar și cartofii fierți și îi savurez cu plăcere atunci când simt nevoia să mănânc ceva dens, cu consistență, iar atunci când le prepar, prefer să le alătur un sos din legume și plante aromatice, mirodenii, proaspete, așa cum ni le-a Dăruit Mama Natură.

Așa se face că de fiecare dată când se ivește ocazia, inventez pur și simplu câte un „SOS” de urgență. Este și cazul Sosului din DAR

Ingrediente:
  • 2 castraveți mici;
  • 1 felie groasă de rădăcină de țelină;
  • 1 tijă de apio, adică tulpină de țelină;
  • 1 morcov;
  • 1 ardei iute, proaspăt;
  • 1/2  bulb de fenel (fenicul);
  • 1/2 cupă de suc de ardei capia, conservat în sare, tip bulion (ardei capia murat);
  • 8 căței mari de usturoi;
  • 8 frunze proaspete de busuioc;
  • 4 frunze proaspete de salvie;
  • 2 frunze proaspete de praz;
  • 1 lingură de ulei de floarea soarelui, presat la rece;
  • sare și piper, măcinate;

Mod de preparare:
  • Spăl legumele, curăț usturoiul și tai totul felii;
  • Așez în blender castraveții, țelina rădăcină și țelina tulpină, morcovul, ardeiul iute, fenelul, usturoiul, sarea și piperul și mărunțesc totul. Tu poți utiliza și un robot de bucătărie cu cuțit în formă de „S”;
  • Adaug sucul de ardei capia, în blender, peste legume și continui operațiunea de pasare doar atât cât să obțin textura pe care doresc să o aibă sosul meu;
  • Recoltez frunzele proaspete de busuioc și pe cele de salvie din „grădina” proprie din fereastră bucătăriei, iar pe cele de praz din „grădina frigorifică” adică din frigider și le tai mărunt cu un cuțit bine ascuțit;
  • Torn sosul din blender, într-un castron din ceramică și ornez cu frunzele proaspete, amestecate, apoi stropesc cu puțin ulei de floarea soarelui presat le rece.

Sosul din DAR este pregătit. Dacă îmi este DOR să mănânc o porție de paste, îmi rămâne doar să le fierb, să le stropesc cu puțin ulei de floarea soarelui presat la rece și să le așez pe farfurie.

Acum că totul este pregătit, poate să înceapă Răsfățul...

Arya


🝣

Comentarii

Cele mai citite articole: