Lichiorul KAIZY


Cu cât este mai „Bătrân” cu atât este mai apreciat. Așezat cu grijă într-un loc răcoros, la întuneric, pentru mulți ani de acum înainte, poate fi cel mai de preț Dar pe care ți l-ai oferit vreodată. Astfel vei putea spune și Tu că 2018 a fost un An Bun...

Ingrediente:
  • Caise bine coapte;
  • Zahăr de trestie, nerafinat;
  • Alcool alimentar cu concentrație de 90%

Mod de preparare:
  • Spăl caisele, le tai în jumătate și înlătur sâmburele. Procedez la fel cu întreaga cantitate de fructe;
  • Așez fructele într-un borcan de zece litri până acopăr trei sferturi din volumul acestuia;
  • Completez cu zahăr astfel încât să acopăr fructele în întregime;
  • Așez pe gura borcanului un tifon și îl depozitez în cămară, la întuneric;
  • Amestec periodic conținutul borcanului pentru a grăbi dizolvarea zahărului în sucul caiselor;
  • Odată ce procesul de dizolvare a zahărului s-a încheiat și am obținut un sirop consistent, umplu spațiul rămas gol în borcan, cu alcoolul de 90° diluat conform instrucțiunilor de pe etichetă produsului (până la o concentrație a alcoolului, între 28 și 45%), și acopăr cu un capac etanș;
  • Las la macerat fructele împreună cu alcoolul timp de douăsprezece luni, apoi strecor lichiorul în recipiente din sticlă, prevăzute cu dopuri etanșe;
  • Pun etichete pe fiecare sticlă cu Lichiorul Kaizy, 2018.
  • Așez sticlele cu grijă în cămară, la întuneric, pentru mulți ani de acum înainte. Astfel voi putea spune și Eu că 2018 a fost un An Bun...

Cantitatea de zahăr folosită depinde de cât de dulce dorești să fie Lichiorul Kaizy iar în privința alcoolului rămâne să decizi singură „tăria” acestuia.

Experimentează, doar așa te vei bucura de o nouă aventură. Experimentează și îți vei hrăni curiozitatea, îți vei extinde dorința de cunoaștere și astfel vei dobândi noi abilități de care nici nu ai avut idee că le vei putea avea vreodată.

Arya

🝣



Comentarii

Cele mai citite articole: