Biscuiții SOMNIȘOR



De unde numele de Somnișor?
Ei bine pentru că Macul cu ale lui semințe, îl cheamă pe „Moș Ene pe la gene”. Alungă starea de anxietate, induce relaxarea și este aliatul unui somn bun și odihnitor. Iar dacă este componentul unui preparat cu gust delicios, cu atât mai mult își face treaba care i-a fost încredințată de Mama Pământ.

Ingrediente:
Pulpa de la sucul extras din legume:
  • 600 g de sfeclă roșie;
  • 200 g morcovi;
  • 200 g țelină rădăcină;
  • 10 g ghimbir;

Semințe și condimente:
  • 1 cupă de semințe crude de mac;
  • 1 cupă de miez crud de nucă;
  • 1 cupă de semințe de hrișcă;
  • 4 linguri de miere polifloră;
  • 1 lingură de pulbere de busuioc uscat;
  • 1 lingură de ulei de floarea soarelui, presat la rece;
  • 1/2 lingură pulbere scorțișoară;
  • 3 cupe de apă de izvor sau apă plată, filtrată.
Semințe pentru ornat:
  • 1 cupă de semințe crude de mac.

Mod de preparare:
  • Storc legumele și pun pulpa rezultată într-un recipient încăpător, din sticlă, ceramică sau inox. Țin cont că voi adăuga celelalte ingrediente și voi avea nevoie de spațiu pentru a amesteca întreaga compoziție, prin răsturnare și frământare;
  • Introduc în blender toate semințele, condimentele și apa și le amestec până obțin o pastă pe care o adaug pulpei de legume din recipient;
  • Amestec cele două preparate până obțin o compoziție omogenă;
  • Pregătesc tăvile uscătorului (deshidratatorului), cu hârtie de copt tăiată pe dimensiunea acestora;
  • Formez bulgări mici, lipicioși pe care îi tăvălesc prin semințele de mac, apoi îi turtesc pe suprafața pe care urmează să se usuce, adică pe hârtia de copt de pe tava deshidratatorului;
  • Procedez astfel cu întreaga cantitate și pun tăvile în deshidratator la temperatura de 38°C, pentru a păstra toate substanțe nutritive, vii;
  • Procesul de uscare va dura între 8 și 12 ore, în funcție de gradul de umiditate al compoziției, de tipul de uscător (deshidratator) și de umiditatea aerului din încăperea unde funcționează aparatul;;
  • După ce compoziția a căpătat fermitate, desprind biscuiții de pe hârtia cerată, îi întorc și îi las să se usuce în continuare, până pierd întreaga cantitate de apă ce o conțin;
  • Odată biscuiții uscați, îi depozitez la loc uscat, în borcane din sticlă, la temperatura camerei.

Biscuiții Somnișor sunt gustarea dulce, preferată. Nu au nevoie de nici un adaos sau de alt preparat care să îi însoțească. Sunt o masă în sine și sunt preferații copiilor. Satisfac pofta de dulce, un dulce sănătos, și îl aduc pe „Moș Ene pe la gene”.

Mai mult decât atât, dacă sunt bine uscați și sunt depozitați în borcane din sticlă, bine închise îi poți păstra chiar și sase luni.

Încearcă-i și Tu!

Arya


🝣





Comentarii

Cele mai citite articole: