Apa, apa și iar apa...De ce...?


Iată câteva fragmente extrase dintr-o revistă de știință (Ion Life Detox News nr.7/2004) care explică de ce ne îngrășăm, ne îmbolnăvim și îmbătrânim.


„În ultimii 30 de ani, japonezii și coreenii s-au bucurat de beneficiile aduse sănătății și condiției fizice de apă ionizată, restul lumii aflând de ea doar de câțiva ani. Poate că cel mai uimitor aspect al fenomenului numit „apă ionizată” este că, în Japonia, o familie din cinci, consumă apa ionizată. Noi toți avem prea mult aciditate. Hrana pe care o consumăm arde împreună cu oxigenul din celule pentru a produce energie. După ardere, hrana se transformă în reziduuri acide, iar celulele le depozitează în circuitul sanguin. Corpul nostru elimină aceste reziduuri prin urina, respirație și transpirație, restul fiind depozitate de-a lungul vaselor de sânge și țesuturi.

Pentru a putea trăi, sângele și celulele noastre trebuie să fie ușor alcaline (sângele are pH-ul de 7,35). Pentru a-și păstra alcalinitatea, organismul nostru face o mică „scamatorie” , prin care convertește reziduurile acide în reziduuri acide solide. Dacă corpul poate menține aceste reziduuri nediluate, le poate stoca pe o perioada nedeterminată, ne afectând pH-ul în restul corpului. Așa că le stochează într-o grămadă de locuri și moduri, inclusiv în grăsime. Îngrășarea poate fi rezultatul necesității reziduurilor acide de a avea un mediu de stocare.


Concluzie: prima dată suntem acizi și apoi apare grăsimea.
Exemple ale reziduurilor acide solide în corpul nostru sunt: colesterolul, acizii grași, acidul uric, pietrele la rinichi, urații, sulfații și fosfații.

Acumularea acestor reziduuri acide reprezintă procesul îmbătrânirii. Formula chimică pentru colesterol și acizii grași este arderea incompletă a carbohidraților. Colesterolul și acizii grași sunt rezultatul consumului de paste și pâine. Acidul uric și amoniacul provin de la toate tipurile de carne. Acidul fosforic provine de la cereale, cum ar fi orezul și băuturi carbogazoase. Acidul sulfuric provine de la gălbenușul de ou. Acizii sulfuric și fosforic sunt otrăvitori.

Ei trebuie neutralizați de minerale alcaline înainte să devină ceva benign. În absența unei cantități suficiente de minerale alcaline în dieta noastră, corpul nu are de ales și va fura calciul din oase neutralizând acești acizi, transformându-i în sulfați, fosfați și urați. Așa apare în timp osteoporoza. Una dintre marile probleme ale reziduurilor acide este că îngroașă sângele și blochează capilarele. Din aceasta cauză, multe persoane suferă de hipertensiune arterială. În funcție de locul în organism unde sunt stocate reziduurile acide, circulația sângelui în acea zonă este slabă și este posibil ca un organ vital să primească insuficient sânge devenind disfuncțional. Multe boli degenerative sunt rezultatul proastei circulații.

Un exemplu tipic este diabetul care este cauzat de acumulările acide în jurul pancreasului. Celulele canceroase sunt acide, în timp ce celulele sănătoase sunt alcaline. Celulele normale nu pot supraviețui în apropierea zonelor cu acumulări de reziduuri acide. Oricum, anumite persoane au gene puternice, care suferă mutații pentru a supraviețui în mediu acid. Așa se dezvoltă celulele canceroase. Atâta timp cât mediul rămâne acid, cancerul va reapărea după o operație de extirpare a celulelor canceroase. Oncologii cu experiență cresc alcalinitatea pacienților, înainte de operație.

Reziduurile acide din interiorul vaselor de sânge sunt foarte periculoase, putând duce la înfundarea capilarelor din zona creierului. Corpul nostru lipește aceste reziduuri de pereții vaselor de sânge dar, în cazul unor eforturi mari, când presiunea crește, aceste reziduuri se pot dezlipi și bloca vasele capilare din zona creierului provocând accidente cerebrale. Alcalinul neutralizează acidul. Apa alcalină ionizată neutralizează reziduurile acide din corpul omenesc și le lichefiază pentru a fi eliminate de către rinichi. Un exemplu care ne ajută să înțelegem acest lucru ar fi grăsimea de pe mâini, după ce spălăm carnea. Aceasta grăsime nu poate fi îndepărtată cu apa de la robinet.

Avem nevoie de un săpun pentru a lichefia grăsimea și a ne curăța pielea. Grăsimea este acidă și săpunul este alcalin. Ne spălăm corpul la exterior, îndepărtând murdăria, dar neglijăm complet murdăria din interior. Deci ne conducem după dictonul "Ceea ce ochii nu văd, nu există". În funcție de fiecare organism, noi stocăm reziduurile acide în mod diferit. Simptomele bolilor se manifestă în funcție de locul unde sunt stocate reziduurile. Când vom înțelege că bolile degenerative ale adulților sunt cauzate de acumulările de deșeuri acide, nu va mai fi nici un mister că utilizarea apei alcaline ionizate ne îmbunătățește sănătatea. Pentru a duce o viață lungă și sănătoasă, mai întâi trebuie să eliminăm deșeurile acide din corpul nostru.

Cel mai bun și ușor mod de a scăpa de aceste deșeuri acide este să le lichefiem și să le neutralizăm cu apă alcalină ionizată. Prin eliminarea particulelor rezidurilor acide din sânge, eliminăm riscul îmbolnăvirilor care pot duce la moarte subită. Apa alcalină ionizată nu are valoare nutrițională sau de medicament, dar are uimitoarea capacitate de a neutraliza și lichefia deșeurile acide pentru a putea fi eliminate din organism, păstrând alcalinitatea acestuia - deci sănătatea și starea de bine.

Sfaturi pentru sănătate

Beți apă pe stomacul gol!

În Japonia zilelor noastre este foarte popular obiceiul de a bea apă imediat după trezire în fiecare dimineață. Mai mult, testele cercetătorilor au demonstrat valoarea acestui obicei. Publicăm mai jos o descriere a folosirii apei pentru cititorii noștri. Pentru cei în vârstă și pentru bolile grave ca și pentru bolile moderne, tratamentul cu apă a fost considerat de succes de către o societate medicală japoneză, ca tratament sigur 100% pentru următoarele boli: dureri de cap, dureri ale corpului, sistemul circulator, artrită, bătăi puternice ale inimii, epilepsie, grăsimi în exces, astm bronșic, tuberculoză, meningită, boli de ficat și urină, vomă, gastrită, diaree, hemoroizi, diabet, consțipație, toate bolile de ochi, cancer la organele genitale și dereglări menstruale, boli ale urechilor, nasului și gâtului.

Metodă de tratament:

1. Dimineața, imediat după trezire, înainte de a va spăla pe dinți, beți 4 x 160 ml apă aproximativ o jumătate de litru în total.
2. Spălați-vă pe dinți dar nu mâncați și nu beți nimic 45 minute.
3. După 45 minute puteți bea și mânca normal.
4. După 15 minute de la micul dejun, prânz sau cină, nu mâncați și nu beți nimic 2 ore.
5. Cei care sunt bătrâni sau bolnavi și nu pot bea 4 pahare cu apă la început pot începe prin a bea apă mai puțină și să crească gradual până la 4 pahare pe zi.

Metoda de mai sus va vindeca boli și toată lumea se poate bucura de o viață sănătoasă. Următoarea lista dă numărul de zile de tratament necesar pentru vindecarea, controlul, reducerea principalelor boli:

1. Presiune ridicată a sângelui - 30 zile
2. Gastrită - 10 zile
3. Diabet - 30 zile
4. Constipație - 10 zile
5. Cancer - 180 zile
6. Tuberculoză - 90 zile

Pacienții cu artrita ar trebui să urmeze tratamentul de mai sus doar 3 zile în prima săptămână și începând din a doua săptămâna zilnic.

Această metodă de tratament nu are efecte adverse. Oricum, la începutul tratamentului s-ar putea să fie necesar să urinați de mai multe ori. Este și mai bine dacă continuați acest tratament ca o activitate de rutină în viața voastră. Beți apă și rămâneți sănătoși și activi. Înțelegem acum de ce chinezii și japonezii beau ceai fierbinte și la masă apă ce nu este rece. Poate este timpul să adoptăm obiceiul lor de a bea apă în timp ce mâncăm. Nimic de pierdut, totul de câștigat.

Pentru cei cărora le place să bea apă rece, aceste rânduri sunt pentru voi!
Este plăcut să bei o ceașcă cu o băutură rece după o masă. Apa rece va solidifica mâncărurile uleioase pe care tocmai le-ați consumat. Vă va încetini digestia. Odată ce acest noroi reacționează cu acidul, va fi absorbit mai repede decât hrana solidă. Va depune un strat pe intestine. Foarte curând, acesta se va transforma în grăsime și va duce la cancer. Este cel mai indicat să beți supă fierbinte sau apă caldă după masă.

O notă importantă despre atacurile de inima: femeile ar trebui să știe că nu fiecare simptom de atac de inimă va fi durerea în mâna stângă. Fiți atente la durerile intense în maxilar. S-ar putea să nu ai niciodată prima dată durere în piept, în timpul unui atac de inimă. Greața și transpiratul intens sunt și ele simptome obișnuite. 60% din persoanele care au atac de inimă în timp ce dorm, nu se trezesc. Durerea în maxilar vă poate trezi dintr-un somn adânc. Fiți cu grijă și atente. Cu cât știm mai multe, cu atât șansele de a supraviețui sunt mai mari.

Un cardiolog spune că, dacă fiecare din cei care primește un e-mail cu aceste informații, îl trimite la toți cunoscuții săi, putem fi siguri că vom salva cel puțin o viață.”

Beți apă, beți apă, beți apă și rămâneți sănătoși și activi.

Arya

🝣



Comentarii

Cele mai citite articole: