Fainy SAZI



Toate se întâmplă cu un scop, iar Scopul cel mai Înalt este de a ne Desăvârși, de a Învăța și de a Prețui tot ceea ce ne Înconjoară.

Toate acestea încep a se manifesta încă din primele clipe ale Vieții noastre pe această Planetă Minunată, Mama Pământ, iar noi devenim Oameni în adevăratul sens al cuvântului abia atunci când am parcurs cu Demnitate și Iubire toate ipostazele Desăvârșirii Noastre, așa cum, pâinea capătă contur devenind aluat, apoi crește și se rumenește ajungând la Desăvârșire...


Ingrediente:
  • 4 cupe (500 g) de făină de grâu, integrală;
  • 1 cupă de făină de semințe de floarea soarelui;
  • 1 lingură de pulbere din frunze uscate de salvie;
  • 1 linguriță de sare;
  • 1/2 linguriță de drojdie uscată;
  • 340 ml apă de izvor sau apă plată, filtrată;
  • 2 lingurițe de ulei de floarea soarelui, presat la rece;

Mod de preparare:
  • Cern făina printr-o sită deasă, într-un castron încăpător;
  • Adaug făina de semințe de floarea soarelui obținută în urma extragerii uleiului din semințe, prin presare la rece. Presar apoi, pulberea din frunze uscate de salvie, sarea și amestec cu ajutorul unei furculițe;
  • Dizolv drojdia în apa călduță și o adaug peste amestecul de făinuri și pulberi, apoi amestec până obțin o cocă fermă;
  • Frământ aluatul cu mâna până obțin o cocă omogenă care se dezlipește cu ușurință de pe degete;
  • Adaug o linguriță de ulei și frământ aluatul până ce uleiul va fi absorbit în întregime de către făină;
  • Când aluatul capătă un aspect lucios, introduc marginile aluatului spre interiorul acestuia, în repetate rânduri, obținând astfel o bilă frumoasă și strălucitoare, apoi ung aluatul cu uleiul rămas;
  • Las aluatul la dospit, în castronul său, timp de două ore, la loc călduț, acoperind-ul cu o pânză curată;
  • Așez aluatul dospit în aparatul de făcut pâine la programul de coacere și aștept să sune clopoțelul de sfârșit de program;
  • Când pâinea este gata, rumenă și frumoasă o extrag din aparat, respectiv din tava acestuia și o las să se răcească;

Acum că Fainy SAZI este gata, îmi rămâne doar să rup o bucată așa cum făceam în vremurile de demult, la bunici fiind, unde toată casa mirosea a pâine caldă și dădeam târcoale mesei doar doar s-o răci pâinea mai repede.

Tot atunci, la bunici am învățat că pâinea este un Dar pus pe masa noastră de întreg Uni-Versul drept recompensă pentru Străduința și Stăruința noastră de fiecare zi.

Mulțumesc Bunici!
Arya

🝣


Comentarii

Cele mai citite articole: