Altfel de SUSHI | POFTICELE | BLIDUL

 Altfel de SUSHI  |  POFTICELE  |  BLIDUL

Am găsit printre rețetele Mamei, ceva care m-a inspirat să creez această Minunăție de POFTICEA...

Ingrediente:

  •   300 g unt (la temperatura camerei);
  • · 12 felii de șuncă, crud-uscată (jambon);

  • · 100 g brânză de burduf;
  • · 1 linguriță de boia afumată;
  • · Piper;

  • · 4 ouă (doar gălbenușurile);
  • · Sare și piper;

  • · 300 g măsline;
  • · 1 conservă de sardele în ulei de Floarea Soarelui (aproximativ 175 g)
  • · ½ lămâie (sucul);
Mod de preparare:

  •   Amestec cu furculița, 1/3 din cantitatea de unt (100 g) cu brânza de burduf, boia afumată și piper, până obțin o cremă omogenă;
  • · Așez pe o folie alimentară, feliile de șuncă crud-uscată, apoi întind crema cu o spatulă, până acopăr șunca în întregime (vezi video);
  • · Las ansamblul la rece, la frigider, aproximativ cincisprezece minute, sau atât timp cât este necesar să prepar cea de a doua cremă. În acest timp, untul se va întări suficient, încât să pot întinde cea de a doua cremă;
  • · Separ gălbenușurile de albușuri. Așez într-un vas, folie alimentară, apoi gălbenușurile de ou și leg folia sub formă de punguță. Fierb gălbenușurile trei-patru minute (vezi video);
  • · Amestec cu furculița, 1/3 din cantitatea de unt (100 g), cu gălbenușurile de ou fierte și zdrobite cu furculița, sare și piper;
  • · Întind cea de a doua cremă, peste prima (care s-a întărit în frigider), apoi las din nou ansamblul la rece, în frigider pentru aproximativ cincisprezece minute, sau atât timp cât este necesar să prepar cea de a treia cremă;
  • · Amestec cu furculița, 1/3 din cantitatea de unt (100 g), cu sardelele, cu tot uleiul de Floarea Soarelui, măslinele (fără sâmburi) tăiate mărunt și sucul de lămâie (vezi video);
  • · Întind cea de a treia cremă, peste cea de a doua, (care s-a întărit în frigider), apoi las din nou ansamblul la rece, în frigider pentru aproximativ cincisprezece minute;
  • · După ce s-a întărit și cea de a treia cremă, rulez ansamblul (pe latura lungă, dacă este dreptunghi), cu ajutorul foliei alimentare, apoi înfășor rulada în folie și o las la rece, în congelator, două ore;
  • · După ce rulada s-a întărit, tai felii subțiri de un centimetru și o așez (cu bețele) pe platoul care îi este destinat.

... Și pentru că ne distrăm de Minune atunci când mâncăm cu bețele, de astă dată, provocarea este să așezăm acest Altfel de SUSHI, pe o felie de pâine prăjită...

... un fel de SUSHI, de pe meleagurile noastre...

 YouTube Video:

 Altfel de SUSHI  |  POFTICELE  |  BLIDUL

Urmărește-ne îndeaproape articolele BLIDUL și rețetele video BLIDUL
Te invit să vizitezi noul nostru canal de YouTube, BLIDUL. 

Arya




Comentarii

Cele mai citite articole: