Patru la fel și totuși Diferite | POFTICELE | BLIDUL

 

Patru la fel și totuși Diferite  |  POFTICELE  |  BLIDUL

„Am în coșul cu pâine, ceva care se potrivește de minune cu Brânza de Casă, fără cheag.”... Așa spuneam zilele trecute.

Despre asta este vorba acum...

Ingrediente pentru pâine:

  •   600 g de făină de grâu (tip 650);
  • · 1 linguriță de drojdie uscată;
  • · 1 linguriță de sare;
  • · 1 linguriță de Cimbru uscat;
  • · 300 ml apă călduță;

Ingrediente pentru umplutură:

  •    1 cană de miez de nucă întreg;

Mod de preparare:

  •   Amestec ingredientele uscate, într-un bol suficient de mare încât să pot frământa aluatul cu ușurință;
  • · Adaug apa călduță și amestec cu o furculiță până ce ingredientele uscate și apa formează un aluat;
  • · Adun aluatul de pe pereții bolului, cu ajutorul unei palete și răstorn aluatul de câteva ori;
  • · Frământ aluatul, doar atât cât să se încorporeze toată făina (vezi video);
  • · Las aluatul, la dospit, acoperit cu o folie alimentară și cu un șervet din pânză, șaizeci de minute;
  • · După ce aluatul și-a dublat volumul, îl împart în patru părți egale și întind patru foi dreptunghiulare, cu ajutorul degetelor;
  • · Așez miezul de nucă pe fiecare din cele patru foi întinse, apoi le rulez și formez patru baghete;

1.      Prima baghetă: rămâne pur și simplu, rulată;

2.      A doua baghetă: este cea răsucită;

3.      A treia baghetă: tăiată pe lungime, păstrând un capăt netăiat, apoi împletesc cele două fâșii de aluat, una în jurul celeilalte (vezi video);

4.      A patra baghetă: crestată, cu ajutorul unei foarfeci, pe toată lungimea acesteia, apoi așez spre stânga și dreapta, alternativ, cele șapte crestături;

  •   Așez în tava presărată cu făină, toate cele patru baghete, cu înfățișări diferite și le las la dospit, acoperite cu folie alimentară și un șervet din pânză, patruzeci de minute;
  • · Apoi la copt, în cuptorul încins la 180 o C, patruzeci de minute;
  • · După ce s-au copt, le las să se răcească complet.

Îți amintești de Brânza de Casă, fără cheag despre care povesteam zilele trecute? Spuneam atunci, că am în coșul cu pâine, ceva care se potrivește de minune cu crema de brânză...
Ei bine, despre aceste Patru la fel și totuși Diferite, pâinici cu nucă, era vorba!

... La care am adăugat, roșii și ceapă verde de grădină...
Ce zici?... Te tentează?...

  YouTube Video:

Patru la fel și totuși Diferite  |  POFTICELE  |  BLIDUL

Urmărește-ne îndeaproape articolele BLIDUL și rețetele video BLIDUL
Te invit să vizitezi noul nostru canal de YouTube, BLIDUL. 

Arya


Comentarii

Cele mai citite articole: