Moșcovețe Dulci-Picante | CINA ÎN DOI | BLIDUL

 Moșcovețe Dulci-Picante  |  CINA ÎN DOI  |  BLIDUL

Moșcovețe!

Nu știu dacă ți-am spus că Soțul meu este Scriitor?...
Ei bine, asta mă ajută foarte mult în alegerea numelor pentru preparatele mele. Așa au apărut și Moșcovețele, Dulci-Picante...

Ingrediente:

  •   ½ ardei iute;
  • · ½ ardei Capia;
  • · 1 legătură de mărar;
  • · 2 cepe verzi;
  • · 4 ouă întregi;
  • · 3 linguri de smântână;
  • · 3 linguri de brânză de burduf;
  • · 1 linguriță de Curry;
  • · 1 linguriță de boia afumată;
  • · Sare și piper;
  • · 30 de cepe roșii, mici;
  • · 1 lingură de unt;
  • · 6 măsline;

Mod de preparare:

  •   Mărunțesc, ardeiul iute, ardeiul Capia, mărarul și ceapa verde (păstrez câteva codițe de ceapă verde, mărunțită, pentru decor) și așez totul într-un castron;
  • · Adaug ouăle, smântâna, brânza și condimentele, sarea și piperul, apoi amestec bine cu ajutorul unei furculițe;
  • · Crestez ceapa roșie (deja curățată de foile uscate), în patru, doar la un capăt, și le așez în două vase de Teracotă, cu crestătura în sus, atâtea câte încap în vas (vezi video);
  • · Peste ceapă, așez câteva bucățele de unt, apoi adaug cu un polonic mic, pentru sos, compoziția pregătită anterior (vezi video);
  • · Așez cele două vase în cuptorul rece, apoi le coc Moșcovețele la 180oC, patruzeci de minute;
  • · După ce s-au copt Moșcovețele, le las să se răcorească cinci minute, apoi le decorez cu codițele de ceapă verde și câteva măsline;

Sunt dulci, ușor picante, dar și răcoritoare în același timp, cu gust puțin surprinzător, dar și cunoscut. Pe scurt, puțin din toate, adică DELICIOS!

 YouTube Video:

 Moșcovețe Dulci-Picante  |  CINA ÎN DOI  |  BLIDUL

Urmărește-ne îndeaproape articolele BLIDUL și rețetele video BLIDUL
Te invit să vizitezi noul nostru canal de YouTube, BLIDUL. 

Arya




Comentarii

Cele mai citite articole: