Frăgezei Picanți cu Cafea | DULCEGĂRII | BLIDUL

 Frăgezei Picanți cu Cafea  |  DULCEGĂRII  |  BLIDUL

Nu mă dau în vânt după Dulcegării. Prefer Înghețata, dacă e vorba de ceva dulce și asta înainte de masă, dacă se poate...

Însă toți membrii familiei mele, prind aripi când simt miros de ceva dulce...

Ingrediente:

  •   400 g făină de grâu (tip 650);
  • · 200 g unt;
  • · 100 g zahăr pudră;
  • · 3 gălbenușuri de ou;
  • · 2 lingurițe de cafea măcinată;
  • · 1 linguriță de pulbere de roșcove;
  • · 1 linguriță de pulbere de scorțișoară;
  • · Un praf de sare;
  • · 120 g de ciocolată neagră;
  • · 3 linguri de apă;
  • · ½ linguriță de boia de ardei iute;

Mod de preparare:

  •   Pregătesc ingredientele: mărunțesc ciocolata și separ gălbenușurile de albușuri;
  • · Într-un castron încăpător, așez făina peste care adaug untul rece;
  • · Mărunțesc untul cu ajutorul unei palete de patiserie, până făina capătă un aspect sfărâmicios (vezi video);
  • · Adaug pulberile de cafea, roșcove, scorțișoară și sarea, apoi amestec bine;
  • · Completez compoziția cu gălbenușurile de ou și apa, apoi amestec cu o furculiță până se omogeniza toate ingredientele;
  • · În această etapă compoziția este tot sfărâmicioasă;
  • · Presez aluatul cu mâna, fără să îl frământ, până ce acesta se adună, devine compact. Evit contactul îndelungat al mâinii cu aluatul, pentru a-l păstra sfărâmicios, la coacere;
  • · Împart aluatul în două părți egale, le învelesc în folie alimentară și le las să se odihnească șaizeci de minute, în frigider;
  • · După timpul de refrigerare, prelucrez prima jumătate din aluat. O împart în douăsprezece părți egale, din care modelez bile, pe care le așez pe tava pregătită cu hârtie de copt (vezi video);
  • · Las Frăgezeii la cuptor, la 180 o C, douăzeci de minute; apoi îi las să se răcească complet pe un grătar;
  • · Prelucrez a doua jumătate din aluat. O împart în opt părți egale, din care modelez discuri, apoi le așez pe tava pregătită cu hârtie de copt (vezi video);
  • · Presez mijlocul fiecărui Frăgezel, pe care presar puțină boia de artei iute;
  • · Las cea de a doua tranșă de Frăgezei, la cuptor, la 180 o C, douăzeci de minute, apoi îi las și pe ei să se răcească complet, pe un grătar;

... Ei bine, ce să vezi?!
Toți dau din aripioare în jurul meu, precum Îngerașii! Sigur din Iubire Infinită pentru mine...

... sau pentru că Frăge-Zeii, sunt un fel de Elixir al Zeilor mai mici, al puilor de Zei, sau poate ceva special pentru Zeii Fragezi...

 YouTube Video:

 Frăgezei Picanți cu Cafea  |  DULCEGĂRII  |  BLIDUL

Urmărește-ne îndeaproape articolele BLIDUL și rețetele video BLIDUL.
Te invit să vizitezi noul nostru canal de YouTube, BLIDUL. 

Arya

Comentarii

Cele mai citite articole: