Frăgezei Picanți cu Cafea | DULCEGĂRII | BLIDUL
![]() |
Frăgezei Picanți cu Cafea | DULCEGĂRII | BLIDUL |
Nu mă dau în vânt după Dulcegării. Prefer Înghețata,
dacă e vorba de ceva dulce și asta înainte de masă, dacă se poate...
Însă toți membrii familiei mele, prind aripi când
simt miros de ceva dulce...
Ingrediente:
- 400 g făină de grâu (tip 650);
- · 200 g unt;
- · 100 g zahăr pudră;
- · 3 gălbenușuri de ou;
- · 2 lingurițe de cafea măcinată;
- · 1 linguriță de pulbere de roșcove;
- · 1 linguriță de pulbere de scorțișoară;
- · Un praf de sare;
- · 120 g de ciocolată neagră;
- · 3 linguri de apă;
- · ½ linguriță de boia de ardei iute;
Mod de preparare:
- Pregătesc ingredientele: mărunțesc ciocolata și separ gălbenușurile de albușuri;
- · Într-un castron încăpător, așez făina peste care adaug untul rece;
- · Mărunțesc untul cu ajutorul unei palete de patiserie, până făina capătă un aspect sfărâmicios (vezi video);
- · Adaug pulberile de cafea, roșcove, scorțișoară și sarea, apoi amestec bine;
- · Completez compoziția cu gălbenușurile de ou și apa, apoi amestec cu o furculiță până se omogeniza toate ingredientele;
- · În această etapă compoziția este tot sfărâmicioasă;
- · Presez aluatul cu mâna, fără să îl frământ, până ce acesta se adună, devine compact. Evit contactul îndelungat al mâinii cu aluatul, pentru a-l păstra sfărâmicios, la coacere;
- · Împart aluatul în două părți egale, le învelesc în folie alimentară și le las să se odihnească șaizeci de minute, în frigider;
- · După timpul de refrigerare, prelucrez prima jumătate din aluat. O împart în douăsprezece părți egale, din care modelez bile, pe care le așez pe tava pregătită cu hârtie de copt (vezi video);
- · Las Frăgezeii la cuptor, la 180 o C, douăzeci de minute; apoi îi las să se răcească complet pe un grătar;
- · Prelucrez a doua jumătate din aluat. O împart în opt părți egale, din care modelez discuri, apoi le așez pe tava pregătită cu hârtie de copt (vezi video);
- · Presez mijlocul fiecărui Frăgezel, pe care presar puțină boia de artei iute;
- · Las cea de a doua tranșă de Frăgezei, la cuptor, la 180 o C, douăzeci de minute, apoi îi las și pe ei să se răcească complet, pe un grătar;
... Ei bine, ce să vezi?!
Toți dau din aripioare în jurul meu, precum Îngerașii! Sigur din Iubire Infinită
pentru mine...
... sau pentru că Frăge-Zeii, sunt un fel de Elixir
al Zeilor mai mici, al puilor de Zei, sau poate ceva special pentru Zeii
Fragezi...
![]() |
Frăgezei Picanți cu Cafea | DULCEGĂRII | BLIDUL |
Urmărește-ne îndeaproape articolele BLIDUL și rețetele video
BLIDUL.
Te invit să vizitezi noul nostru canal de YouTube, BLIDUL.
Arya
Comentarii
Trimiteți un comentariu