Drumpări Picanți | DE SĂRBĂTOARE | BLIDUL
![]() |
Drumpări Picanți | DE SĂRBĂTOARE | BLIDUL |
Drumpări Picanți!
... Dacă mă întrebi pe mine, Sărbătoare, este în fiecare zi, iar eu am un
milion de motive și mă bucur, în fiecare zi...
Ingrediente pentru aluat:
- 2 cupe de făină (tip 650);
- · 1 cupă de apă;
- · ½ linguriță de sare grunjoasă;
- · 200 ml de ulei de Floarea Soarelui;
Ingrediente pentru umplutură:
- 2 cupe de ciuperci Pleurotus (bureți de fag);
- · ½ legătură de mărar;
- · 2 cepe verzi;
- · ½ ardei Capia;
- · ½ ardei iute;
- · ½ morcov;
- · 1 linguriță de boia afumată;
- · 1 linguriță de Curry;
- · Sare și piper;
Ingrediente pentru sos:
- 2 ouă întregi;
- · 2 lingurițe de muștar cu hrean;
- · 2 linguri de smântână;
- · ½ lămâie, (doar zeama);
- · 3 linguri de brânză de burduf;
- · Sare și piper;
Ingrediente pentru decor:
- Mărar, mărunțit;
- · Pătrunjel, mărunțit;
- · ½ linguriță de boia afumată;
- · 1 lingură de semințe de Floarea Soarelui;
Mod de preparare:
- Amestec făina, apa și sarea, apoi frământ aluatul atât cât să se încorporeze ingredientele;
- · Împart aluatul în opt părți egale și modelez cu ajutorul palmelor, bile, apoi mici baghete;
- · Așez baghetele într-un recipient, apoi torn uleiul, care trebuie să le acopere și le las să se odihnească, până prepar umplutura (vezi video);
- · Desfac bureții de fag, în fâșii subțiri, mărunțesc legumele și amestec totul cu condimentele, apoi stropesc cu puțin ulei, cât să se lipească condimentele de ingrediente (vezi video);
- · Ung tava pentru copt, cu ulei, apoi pe o suprafață plană, sau o farfurie mare, întind, pe rând fiecare din cele opt baghete de aluat, cu ajutorul degetelor, apoi așez compoziția pe toată suprafața foii întinse, rulez foaia de aluat și o așez în tavă (vezi video);
- · Amestec toate ingredientele pentru sos, într-un vas încăpător, apoi torn compoziția peste rulourile umplute;
- · Presar mărarul și pătrunjelul mărunțit, boia afumată și semințele de Floarea Soarelui, apoi stropesc cu puțin ulei (vezi video);
- · Las la copt, în cuptorul încins la 180oC, treizeci și cinci de minute;
Drumpării Picanți șunt rumeniți!
... Ce parfum, ce gust, ce priveliște...
E Sărbătore în fiecare zi cu asemenea bunătăți pe masă...
![]() |
Drumpări Picanți | DE SĂRBĂTOARE | BLIDUL |
Urmărește-ne îndeaproape articolele BLIDUL și rețetele video
BLIDUL
Te invit să vizitezi noul nostru canal de YouTube, BLIDUL.
Arya
Comentarii
Trimiteți un comentariu