Drumpări Picanți | DE SĂRBĂTOARE | BLIDUL

 Drumpări Picanți  |  DE SĂRBĂTOARE  |  BLIDUL

Drumpări Picanți!
... Dacă mă întrebi pe mine, Sărbătoare, este în fiecare zi, iar eu am un milion de motive și mă bucur, în fiecare zi...

Ingrediente pentru aluat:

  •   2 cupe de făină (tip 650);
  • · 1 cupă de apă;
  • · ½ linguriță de sare grunjoasă;
  • · 200 ml de ulei de Floarea Soarelui;

Ingrediente pentru umplutură:

  •   2 cupe de ciuperci Pleurotus (bureți de fag);
  • · ½ legătură de mărar;
  • · 2 cepe verzi;
  • · ½ ardei Capia;
  • · ½ ardei iute;
  • · ½ morcov;
  • · 1 linguriță de boia afumată;
  • · 1 linguriță de Curry;
  • · Sare și piper;

Ingrediente pentru sos:

  •   2 ouă întregi;
  • · 2 lingurițe de muștar cu hrean;
  • · 2 linguri de smântână;
  • · ½ lămâie, (doar zeama);
  • · 3 linguri de brânză de burduf;
  • · Sare și piper;

Ingrediente pentru decor:

  •   Mărar, mărunțit;
  • · Pătrunjel, mărunțit;
  • · ½ linguriță de boia afumată;
  • · 1 lingură de semințe de Floarea Soarelui;

Mod de preparare:

  •   Amestec făina, apa și sarea, apoi frământ aluatul atât cât să se încorporeze ingredientele;
  • · Împart aluatul în opt părți egale și modelez cu ajutorul palmelor, bile, apoi mici baghete;
  • · Așez baghetele într-un recipient, apoi torn uleiul, care trebuie să le acopere și le las să se odihnească, până prepar umplutura (vezi video);
  • · Desfac bureții de fag, în fâșii subțiri, mărunțesc legumele și amestec totul cu condimentele, apoi stropesc cu puțin ulei, cât să se lipească condimentele de ingrediente (vezi video);
  • · Ung tava pentru copt, cu ulei, apoi pe o suprafață plană, sau o farfurie mare, întind, pe rând fiecare din cele opt baghete de aluat, cu ajutorul degetelor, apoi așez compoziția pe toată suprafața foii întinse, rulez foaia de aluat și o așez în tavă (vezi video);
  • · Amestec toate ingredientele pentru sos, într-un vas încăpător, apoi torn compoziția peste rulourile umplute;
  • · Presar mărarul și pătrunjelul mărunțit, boia afumată și semințele de Floarea Soarelui, apoi stropesc cu puțin ulei (vezi video);
  • · Las la copt, în cuptorul încins la 180oC, treizeci și cinci de minute;

Drumpării Picanți șunt rumeniți!

... Ce parfum, ce gust, ce priveliște...
E Sărbătore în fiecare zi cu asemenea bunătăți pe masă...

 YouTube Video:

 Drumpări Picanți  |  DE SĂRBĂTOARE  |  BLIDUL

Urmărește-ne îndeaproape articolele BLIDUL și rețetele video BLIDUL
Te invit să vizitezi noul nostru canal de YouTube, BLIDUL. 

Arya



Comentarii

Cele mai citite articole: