Brânză de Casă, fără cheag | BRÂNZETURI | BLIDUL

 

Brânză de Casă, fără cheag   |  BRÂNZETURI  |  BLIDUL

De multă vreme mi-am propus să fac asta!... Însă dorința mea s-a lăsat așteptată.
Bunica mea spunea: „Toate la timpul lor!”

Iată că a venit Timpul lor...

Ingrediente brânză:

  •   2 l lapte de vacă;
  • · 1 lingură de smântână;
  • · 1 lingură de brânză de casă;

Ingrediente condimentare brânză:

  •   2 linguri de smântână;
  • · ½ linguriță de Ienibahar;
  • · 1 linguriță de boia afumată;
  • · Sare și piper;
  • · ½ ardei Capia, tăiat mărunt;
  • · ½ ardei iute, tăiat mărunt;
  • · 1 bucată de praz, tăiat mărunt;
  • · 2 tulpini de Fenicul;
  • · 4 linguri de ulei de Floarea Soarelui;

Ingrediente decorare:

  •   Pulbere de ardei afumat;
  • · Pulbere de Curry;
  • · Piper Negru;
  • · Felii de ardei Capia;
  • · Roșii cireașă;
  • · Frunze de ceapă verde.

Mod de preparare:

  •   Încălzesc laptele la 37-38o C și îl păstrez la această temperatură. Dacă este nevoie îl reîncălzesc pentru a păstra temperatura constantă;
  • · După șaizeci de minute, laptele a început să se coaguleze (vezi video);
  • · Acopăr vasul cu o folie alimentară și un șervet din pânză, pentru a păstra temperatura laptelui la 37-38 o C. Laptele coagulat se va ridica la suprafață, deasupra zerului;
  • · Pregătesc două coșuri perforate, așezate peste o tavă potrivită, în care se va scurge zerul;
  • · Transfer laptele coagulat, în cele două coșuri perforate, apoi presez brânza proaspătă, cu alte două coșuri, peste care așez obiecte grele (vezi video);
  • · Las brânza la scurs câteva ore;
  • · Transfer brânza într-un castron și adaug Ingrediente pentru condimentare brânzei;
  • · Amestec bine, cu o furculiță, până obțin o pastă omogenă;
  • · Transfer Brânza condimentată, în castronul care îi este destinat, apoi decorez cu pulberea de ardei afumat, Curry, Piper Negru, felii de ardei Capia, roșii cireașă și frunze de ceapă verde;

Brânză de Casă, fără cheag este gata!
Am în coșul cu pâine ceva care se potrivește de minune cu Brânză de Casă, fără cheag... Pâinea cu nucă!...

Nu știu dacă ai încercat ceva mai interesant și mai gustos de atât..

 YouTube Video:

Brânză de Casă, fără cheag   |  BRÂNZETURI  |  BLIDUL

Urmărește-ne îndeaproape articolele BLIDUL și rețetele video BLIDUL
Te invit să vizitezi noul nostru canal de YouTube, BLIDUL. 

Arya

Comentarii

Cele mai citite articole: