Turnulețe Picante | CINA ÎN DOI | BLIDUL

 Turnulețe Picante  |  CINA ÎN DOI  |  BLIDUL

Îmi aduc aminte că pe vremea Bunicilor mei, carnea se toca, nu se măcina. Adică se mărunțea cu satârul, iar procesul dura ceva vreme.

În amintirea acelor vremuri, Soțul meu a avut minunata idee, să re-înviem tradiția...
... Așa au apărut Turnulețele Picante...

Ingrediente legume;

  •   1 frunză de praz;
  • · 1 ardei Capia;
  • · 1 ardei iute;
  • · 1 ciupercă mare;
  • · 2 cepe;
  • · 2 căței de usturoi;
  • · 2 felii de ghimbir;
  • · 1 legătură de mărar;
  • · ½ țelină;
  • · 1 morcov;
  • · 1 păstârnac;

Ingrediente pentru amestecul de carne:

  •   500 g carne de porc, tocată;
  • · 2 linguri de amidon de porumb;
  • · 1 linguriță de sare;
  • · 1 linguriță de boia afumată;
  • · 1 linguriță de boia dulce;
  • · 1 linguriță de boia iute;
  • · 1 linguriță de curry;
  • · 3 ouă;
  • · 100 ml de ulei de Floarea Soarelui;
  • · 2 morcovi întregi;

Mod de preparare:

  •   Mărunțesc legumele și rad pe răzătoare rădăcinoasele, apoi amestec toate ingredientele;
  • · Adaug carnea, amidonul, condimentele, cele trei ouă și amestec bine cu o spatulă, apoi frământ cu degetele, până obțin o pastă lipicioasă;
  • · Ung tava pentru copt, cu ulei de Floarea Soarelui;
  • · Ung interiorul inelelor din metal, cu ulei, apoi le așez în tava pentru copt;
  • · Așez în fiecare inel câte o jumătate de morcov, din cei întregi, având grijă să aibă aceeași înălțime cu cea a inelelor (vezi video);
  • · Adaug în jurul fiecărui morcov din centrul inelului, pasta de carne, până inelul este plin;
  • · În tavă, în jurul inelelor, adaug mazărea rehidratată, apoi stropesc totul cu ulei de Floarea Soarelui (vezi video);
  • · Prima etapă a coacerii - la cuptor, la 180 o C, patruzeci de minute;
  • · După prima coacere, îndepărtez inele din metal, ung Turnulețele Picante cu ulei condimentat;
  • · A doua etapă de coacere - la cuptor, la 180 o C, douăzeci de minute;
  • · După ce Turnulețele Picante s-au rumenit, le așez pe farfurii, împreună cu mazărea coaptă și le stropesc cu Sos de Usturoi, condimentat (vezi rețeta);

... Îmi plac Tradițiile!
Îmi readuc în memorie, perioada Minunată din Viața mea, trăită alături de Bunii și Bunele, Dragi mie ...

  YouTube Video:

 Turnulețe Picante  |  CINA ÎN DOI  |  BLIDUL


Urmărește-ne îndeaproape articolele BLIDUL și rețetele video BLIDUL
Te invit să vizitezi noul nostru canal de YouTube, BLIDUL. 

Arya




Comentarii

Cele mai citite articole: